20 παιδικές τούρτες γενεθλίων πραγματικά... έργα τέχνης!

20 παιδικές τούρτες γενεθλίων πραγματικά... έργα τέχνης!

Τα παιδιά είναι οι πιο απαιτητικοί «πελάτες» όταν έρθει η σημαντική μέρα της χρονιάς: τα γενέθλιά τους! Φυσικά, δεν γίνεται να μην τα γιορτάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η τούρτα παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και μπορεί είτε ν' απογοητεύσει το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ή να εντυπωσιάσει τον ίδιο και τους λιλιπούτειους και μη καλεσμένους! Αυτό φαίνεται να έχουν «μυριστεί» πολλοί γονείς, οι οποίοι θα κάνουν τα πάντα για να ευχαριστήσουν το παιδί τους. Φυσικά, όχι μόνοι τους, αλλά με τη βοήθεια ταλαντούχων ζαχαροπλαστών που έχουν το χάρισμα να μετατρέπουν τις τούρτες γενεθλίων σε γλυκά... έργα τέχνης. Τελικά, η ζαχαρόπαστα κάνει θαύματα.

1. Τούρτα-θησαυρός

Και μεταφορικά και κυριολεκτικά! Όλες οι τούρτες είναι είναι μικροί, γευστικοί θησαυροί, αλλά η συγκεκριμένη έχει και το αντίστοιχο σχέδιο: ένα μπαούλο γεμάτο χρήματα και κοσμήματα. Μακάρι να ήταν και αληθινά...

2. Παγωμένη τούρτα «Ψυχρά κι Ανάποδα»

Η εμμονή των παιδιών- και όχι μόνο- με το «Ψυχρά κι Ανάποδα» είναι δεδομένη και η συγεκριμένη τούρτα- υπερπαραγωγή ήρθε να μας το αποδείξει! Ένα μαγικό κάστρο, πάγοι, δέντρα και φυσικά η Έλσα σκαρφαλώνουν στο πιο ψηλό σημείο της και την απολαμβάνουν.

Δείτε και την μπλε εκδοχή της...

3. Τα μαλλιά της Ραπουνζέλ έγιναν γλυκό.

Θα έτρωγε κανείς μία τούρτα από... μαλλιά; Φαίνεται τόσο λαχταριστή που η κοτσίδα της Ραπουνζέλ δεν θα μας εμπόδιζε να δοκιμάσουμε, έστω και μία τρίχα της- αν φυσικά μάς άφηναν τα παιδιά! Κάποιες μαμάδες ίσως εύχονταν να είχαν και εκείνες μια τέτοια τούρτα στα γενέθλιά τους...

4. Το «Ψαάκι» και το «Ζελεδάκι» στο πιάτο σας

Τι είπαμε ότι κάνουμε στα δύσκολα; Κολυμπάμε... μέσα σε μία απολαυστική τούρτα! Ο Νέμο, απ' ότι φαίνεται, έχει πιάσει το νόημα. Ίσως πρόκειται για μια από τις πιο πειστικές αναπαραστάσεις κινουμένων σχεδίων σε γλυκό. 

5. «Δεν θα με φάτε εσείς, εγω θα σας φάω!»

Πολύ αμφιβάλλουμε! Αυτά τα πανέμορφα, ζαχαρένια τερατάκια είναι τόσο λαχταριστά που δεν θα μπορεί κανείς να τους αντισταθεί. Το θετικό τους; Ουσιαστικά είναι δύο τούρτες. Επομένως, μ' ένα σμπάρο, δυο τρυγώνια!

6. Τούρτα- Minions

Μέσα από την τούρτα, ξεπροβάλει ένα συμπαθέστατο Minion! Ακόμα και αυτό ξερογλύφεται. 

7. Ένας σιχαμένος βάλτος πάνω στην τούρτα σας

Πώς μπορεί ο πανβρώμικος βάλτος του Σρεκ να είναι πεντανόστιμος; Η ταμπέλα «Μην πλησιάζετε» μάλλον απευθύνεται στους «μεγάλους» του πάρτυ, προειδποιώντας τους να μην δοκιμάσουν ούτε μπουκιά απ' το γλυκό.... Εξάλλου, δεν γιορτάζουν εκείνοι! 

8. Τα πιο νόστιμα τερατάκια

Εορταστικά τέρατα σε τρεις στρώσεις με διαφορετικές γεύσεις. Τρομακτική απόλαυση για γενναία παιδιά!

9. Το μανιτάρι του σούπερ-Μάριο

Το παιδί μπορεί να παίξει το πιο κλασικό και αγαπημένο ηλεκτρονικό της γενιάς μας στην τούρτα του! Το πώς θα κοπεί είναι άλλο θέμα...

10. «Μαμά, μία νεράιδα φτιάχνει την τούρτα μου!»

Από τις ωραιότερες μισοτελειωμένες τούρτες που έχουμε δει ποτέ. Το πώς η νεραιδούλα στηρίζεται πάνω στο πινέλο είναι... μαγικό.

11. Είσοδος απαγορεύεται-Εργοτάξιο... τούρτας!

Τα lego, παρέα με τα playmobil, έχουν πιάσει δουλειά. «Τι λέτε παιδιά; Θα προλάβουμε να την τελειώσουμε μέχρι να έρθουν οι καλεσμένοι;» Τελικά, δεν πρόλαβαν, αλλά καλύτερα, γιατί το αποτέλεσμα είναι πιο εντυπωσιακό έτσι!

12. «Μαμά, πού είναι το αρκουδάκι μου;»

«Πάνω στην τούρτα το είδα!». Προσοχή να μην μπερδευτείτε! Το συγκεκριμένο αρκουδάκι ενδείκνυται μόνο για φάγωμα και μόνο για τους λάτρεις της σοκολάτας.

13. Χρόνια Πολλά από τα Χελωνονιντζάκια!

Αν ο γιος σας είναι ξετρελαμένος με τις πιο δυνατές χελώνες του κόσμου, βρήκατε τι τούρτα θα του παραγγείλετε στα επόμενα γενέθλια. Οι αγαπημένοι ήρωες των μικρών αγοριών ξεπροβάλλουν μέσα απ' τον υπόνομο και εύχονται «Χρόνια Πολλά» στον εορτάζοντα.

14. Και... τρίποντο!

Μαμάδες, μην τρομάζετε! Κανένα παιδί δεν έριξε τη μπάλα του μπάσκετ μέσα στην τούρτα γιατί πολύ απλά η μπάλα είναι η τούρτα.

15. Το τσίρκο της Disney

Μία τούρτα- τσίρκο, που μάλλον αποτελείται από πέντε τούρτες, εγγυάται να εντυπωσιάσει τους πάντες! Τόσο που δεν θα θέλουν να την χαλάσουν, τρώγοντάς τη.

16. Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων

Στην αρχή δυσκολευτήκαμε να πιστέψουμε ότι η συγκεκριμένη κατασκευή δεν είναι διακοσμητικό, αλλά μία τούρτα- υπερπαραγωγή! Το μόνο της μειονέκτημα; Είναι λίγο μικρή...

17. Τούρτα Ice Age

Ο θρυλικός σκίουρος από το Ice Age ψάχνει το βελανίδι του, και φυσικά όχι μόνος του, αλλά παρέα με τους υπόλοιπους «τρελούς» πρωταγωνιστές της ταινίας. Ώρα για περιπέτεια!

18. Τούρτα- Καραμελομηχανή

Η ζαχαρόπαστα στα καλύτερά της! Μία καραμελομηχανή φτιαγμένη από ζάχαρη. Έξτρα δώρο: οι χρωματιστές καραμέλες!

19. Ένα καράβι, παλιό σαπιοκάραβο...

Βέβαια, μάλλον θα σκεφτείτε ότι μόνο παλιό δεν μοιάζει. Μία τούρτα που απευθύνεται σε μικρούς πειρατές, έτοιμους για μεγάλες πειρπέτειες!

20. Ένας μονόκερος στο... τραπέζι!

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι κανείς δεν έχει δει κάτι παρόμοιο και πιο εντυπωσιακό. Κάποιοι ίσως θα διστάζαμε ακόμα και ν' ακουμπήσουμε αυτή την μοναδική τούρτα. Ένα μεγάλο «μπράβο» στον κατασκευαστή.

Τελικά, μήπως η ζαχαροπλαστική είναι τέχνη;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v