Τα καλοκαιρινά τους βιβλία!

Τα καλοκαιρινά τους βιβλία!

Τα ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια αντιμετωπίζονται πιο εύκολα με ένα καλό βιβλίο. Ξεχωρίσαμε κάποια από τα πιο αξιόλογα βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας που θα συντροφεύσουν τις διακοπές των παιδιών, γεμίζοντάς τες με όμορφες εικόνες και απίθανες, φανταστικές ιστορίες.

Προσχολική ηλικία

«Οι καλοί και οι κακοί πειρατές»
Ένα πειρατικό βιβλίο με πολύ χιούμορ, όπου οι κακοί πειρατές φοβερίζουν σε κάθε σελίδα τους καλούς, οι οποίοι όμως κρατούν την ψυχραιμία τους και δεν τρομάζουν!
Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Τιμή: 9,90 ευρώ

«Πάρτι στον βυθό»
Ένα συναρπαστικό τετράδιο δραστηριοτήτων γεμάτο αυτοκόλλητα και παιχνίδια που βοηθά το παιδί να ετοιμαστεί για το Νηπιαγωγείο, με πρωταγωνιστές εντυπωσιακά πλάσματα της θάλασσας.
Συγγραφέας: Ρένα Ρώσση–Ζαΐρη
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Τιμή: 7,13 ευρώ

«Το πρώτο μου καλοκαιρινό βιβλίο»
Πειράματα, παιχνίδια ανάγνωσης και γραφής, αριθμητική μέσα από παραμύθια και φανταστικές ιστορίες από ένα βιβλίο-συντροφιά για τις καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών που ετοιμάζονται για την Ά Δημοτικού.
Συγγραφέας: Ελένη & Γρηγόρης Κανελλόπουλος
Εκδόσεις Πατάκη
Τιμή: 8,43 ευρώ

Από 6 έως 8 ετών

«Αστέρια στον πάτο της λίμνης»
Ο Ασιρού ζει σ' έναν ψηλό λόφο και παίζει φλογέρα για τα αστέρια που του κρατάνε συντροφιά. Ένα βράδυ όμως ο άνεμος σκορπίζει τα σύννεφα και ο Ασιρού αντικρίζει μια λίμνη. Μέσα της, κάτι γυαλίζει. Τ' αστέρια! Έπεσαν απ' τον ουρανό; Κι αν δεν ξέρουν κολύμπι; Κι αν το νερό πάρει τη λάμψη τους μακριά;
Συγγραφέας: Εύη Γεροκώστα
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Τιμή: 4,49 ευρώ

«Ένα απλό μολύβι»
Πολύ πιθανό να έχει συμβεί και σ’ εσένα. Να έχεις ένα απλό μολύβι, κάπου παραπεταμένο, και να μην το χρησιμοποιείς ποτέ. Τα πολύχρωμα, μοντέρνα μολύβια και κραγιόνια τραβούν πιο εύκολα την προσοχή... Το απλό μολύβι της ιστορίας μας τόλμησε να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη. Να βρει ένα σκοπό. Βρήκε πολύ περισσότερα: τη δημιουργία, τη χαρά, το σεβασμό, τη φιλία.
Συγγραφέας: Ασπασία Πρωτογέρου
Εκδόσεις Πατάκη
Τιμή: 4,90 ευρώ

«Έλα να πετάξουμε μαζί»
Με λόγια που ζωγραφίζουν εικόνες και σκέψεις που υφαίνουνε ελπίδες... ο Τζαπάρ, ένα παιδί σαν όλα τα παιδιά από κάποια γειτονιά του κόσμου, θα σκαρφαλώσει το δρόμο του δικού του ονείρου!
Συγγραφέας: Κατερίνα Ψωρομύτη
Εκδόσεις Βεργίνα
Τιμή: 5,40 ευρώ

Από 8 έως 12 ετών

«Οι εφτά ζωές του Κόμπου»
Ο Κόμπος είναι ένας γάτος βασιλικής γενιάς και αριστοκρατικών αξιώσεων που φιλοξενείται από μια ασυνήθιστη οικογένεια. Όλοι μαζί αντιμετωπίζουν ένα σωρό ξεκαρδιστικές και απίστευτες περιπέτειες, μέχρι τη μέρα που ο Κόμπος θα βρεθεί μόνος του σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και θα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να καταφέρει να επιβιώσει.
Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων
Εκδόσεις Πατάκη
Τιμή: 11,70 ευρώ

«Δεν είμαι τέρας, σου λέω!»
«Μπορείς, σε παρακαλώ, να κρατήσεις τον Αγάπιο για είκοσι μέρες;» μου είπε ο γείτονάς μου ο Λάζαρος. «Να και οι οδηγίες». Πήρα τις οδηγίες και τις έβαλα στην τσέπη του τζιν μου. «Θέλω οδηγίες για να προσέξω ένα παιδί;» είπα από μέσα μου.

Αυτή είναι η αρχή της ιστορίας ενός ιδιαίτερου παιδιού, του Αγάπιου. Στον Αγάπιο δεν αρέσουν οι εκπλήξεις, η φασαρία. Τον ενοχλούν ορισμένοι ήχοι και μπορεί το ρύζι που του μαγείρεψες να του μυρίζει ψάρι. Μπορεί να αλλάξει θέση γιατί μια αχτίνα του ήλιου πέφτει στα μάτια του. Δεν του αρέσει ο πολύς κόσμος, προτιμά να παίζει μόνος στο δωμάτιό του και θυμώνει συχνά όταν κάτι αλλάξει στο πρόγραμμά του. Δε σε καταλαβαίνει όταν μιλάς με μεταφορές. Ξέρει όλους τους φίλους του μπαμπά του, αλλά αυτός δεν έχει φίλους, μιλάει ασταμάτητα, του αρέσει η τακτοποίηση, γνωρίζει πολλά πράγματα, και κάτι που ίσως οι περισσότεροι δε γνωρίζουν, πως «ο δενδρόβιος μυρμηγκοφάγος ονομάζεται και ταμάντουα η τετραδάχτυλος!». Ένα βιβλίο που εισάγει τον αναγνώστη στον κόσμο των παιδιών με σύνδρομο Άσπεργκερ.
Συγγραφέας: Παναγιώτα Πλήση
Εκδόσεις Κέδρος
Τιμή: 7,50 ευρώ

«Η Πριγκίπισσα των εφτά θαλασσών»
«Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει εκδρομή στην Ακτή του Ανέμου. Οι μαθητές θα επισκεφθούν το αιολικό πάρκο και θα μελετήσουν το οικοσύστημα της περιοχής». Όταν διαβάσαμε αυτό το σημείωμα, κάναμε σαν τρελοί από τη χαρά μας. Μετά ετοιμαστήκαμε για μια συνηθισμένη εκπαιδευτική εκδρομή. Δεν ξέραμε, βλέπετε, ότι εκεί, στην Ακτή του Ανέμου, θα ζούσαμε την πιο εξωφρενική, την πιο απίστευτη, την πιο συναρπαστική περιπέτεια της ζωής μας... «Η Πριγκίπισσα των Εφτά Θαλασσών» αποτελεί το τρίτο έργο της σειράς «Αταξίες στην Τάξη».
Συγγραφέας: Γιώργος Παναγιωτάκης
Εκδόσεις Κέδρος
Τιμή: 7 ευρώ

Εφηβεία

«Κοσμοδρόμιο»
Κοσμοδρόμιο λέγεται το διαστημικό κέντρο της Ρωσίας, απ’ όπου εκτοξεύονται διαστημόπλοια προς εξερεύνηση νέων κόσμων. Στο βιβλίο Κοσμοδρόμιο η γνωριμία μας με νέους κόσμους γίνεται η αφορμή για να γνωρίσουμε καλύτερα τον δικό μας. 21 έφηβοι από 21 σημεία του πλανήτη αφηγούνται τη δική τους ιστορία και μοιράζονται τους λόγους που τα μάτια τους δεν κλείνουν εύκολα το βράδυ.
Συγγραφέας: Ελένη Κατσαμά
Εκδόσεις Πατάκη
Τιμή: 9,90 ευρώ

«Κάτω τα χέρια από τα όνειρά μου»
Είναι ο καλύτερος φίλος ή ένα επικίνδυνο πλάσμα της φαντασίας που συντροφεύει την Αλίκη, όσο οι ορμόνες παίζουν παιχνίδια με την εικόνα της στον καθρέφτη; Είναι ο χειρότερος εφιάλτης ή ένα κομμάτι του εαυτού της που θα την κάνει να πολεμήσει το φόβο και την πλήξη, για να αναζητήσει τον έρωτα και τα όνειρά της σε μια ζωή γεμάτη χρώματα; Είναι η σύγκρουση των πλανητών ή το κορίτσι της διπλανής τάξης που θα φέρει το Φοίβο αντιμέτωπο με τη συμμορία της γειτονιάς, προτού καλά καλά φυτρώσουν τρίχες στο μουστάκι του;

Από το πατάρι με τα ζωντανά μυστικά, μέχρι το κέντρο της πόλης και την άκρη του σύμπαντος, τα δύο αδέλφια ταξιδεύουν σ’ έναν κόσμο όπου τα πάντα αναποδογυρίζουν. Συνωμοσίες, καβγάδες, κρυφά ραντεβού, επικίνδυνες ενέδρες και φαντασιώσεις ζωντανεύουν σε μια διαρκή σύγκρουση με την ταραγμένη κοινωνική πραγματικότητα και το βαρετό κόσμο των ενηλίκων.
Συγγραφέας: Ελένη Ρουφάνη
Εκδόσεις Κέδρος
Τιμή: 9,50 ευρώ

«Με ξένο πρόσωπο»
Ο Μάρτιν τα είχε όλα: νέος, όμορφος, έξυπνος, αρχηγός της παρέας του, με τη δημοφιλή Νάταλι στο πλευρό του. Το σίγουρο ήταν πως μέχρι στιγμής η ζωή είχε φανεί καλή μαζί του. Αυτό που δεν ήξερε, όμως, είναι ότι τίποτε δεν κρατάει για πάντα. Σε μια στιγμή όλα αλλάζουν. Έτσι, μια ξέφρενη βραδιά γλεντιού καταλήγει στο νοσοκομείο. Όταν ανοίγει τα μάτια του, δεν είναι ο ίδιος· κάτι φρικτό έχει συμβεί στο πρόσωπό του. Θα μπορέσει, άραγε, να ξαναγυρίσει στην παλιά του ζωή; Η παρέα του και η φίλη του θα σταθούν κοντά του; Θα καταφέρει να συμφιλιωθεί με τον καινούργιο του εαυτό; Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα για το ρόλο της εξωτερικής εμφάνισης στη ζωή, την αξία της φιλίας και της αγάπης, που αφορά κάθε σύγχρονο έφηβο.
Συγγραφέας: Μπέντζαμιν Ζεφανάια
Εκδόσεις Ψυχογιός
Τιμή: 12,23 ευρώ

v