Πώς να φτιάξετε τα μαλλιά της κόρης σας για τις Απόκριες

Πώς να φτιάξετε τα μαλλιά της κόρης σας για τις Απόκριες

Οι Απόκριες κατέφθασαν και τα παιδιά αρχίζουν να προετοιμάζονται πυρετωδώς για τα αποκριάτικα πάρτυ που αυτή την εποχή «δίνουν και παίρνουν». Αν η κόρη σας θέλει να εντυπωσιάσει φέτος τις Απόκριες περισσότερο από ποτέ, μπορείτε να τη βοηθήσετε φτιάχνοντας ένα απίθανο αποκριάτικο χτένισμα που θα κλέψει τις εντυπώσεις περισσότερο κι από τη στολή!

1. Αστεία αράχνη

Αν ντυθεί αράχνη, μάγισσα ή οτιδήποτε άλλο... τρομακτικό, έχουμε το τέλειο χτένισμα!

Για τον κότσο:

Αρχικά, βρέχετε τα μαλλιά με νερό για να «κάτσουν» καλύτερα και στη συνέχεια τα πιάνετε σε μια σφιχτή κοτσίδα. Έπειτα, περνάτε από μέσα μια κάλτσα, που την έχετε κόψει από την κάτω μεριά της. «Ανοίγετε» με το δάχτυλό σας μια τρύπα στη μέση της κοτσίδας και τα τυλίγετε γύρω από την κάλτσα μέχρι τη βάση της κοτσίδας. Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο.

Για την αράχνη θα χρειαστείτε:

Μαύρο σύρμα πίπας.

Τσιμπιδάκια.

Ματάκια χειροτεχνίας.

Ένα κομμάτι μαύρο χοντρό ύφασμα.

Κόλλα.

Πώς θα το κάνετε:

Αρχικά, πρέπει να φτιάξετε το πρόσωπο της αράχνης. Κόψτε ένα κομμάτι από χοντρό ύφασμα και περάστε το μέσα από το τσιμπιδάκι. Με δυνατή κόλλα, κολλήστε πάνω του το πομ-πον και πάνω στο πομ-πον κολλήστε τα μάτια.

Κόψτε στη μέση τέσσερα σύρματα πίπας για να φτιάξετε τα πόδια της αράχνης και βάλτε τέσσερα σε κάθε πλευρά του κότσου. Λυγίστε τα σε δύο μέρη και, τέλος, ασφαλίστε τον κότσο στηρίζοντάς τον μ' ένα τσιμπιδάκι.

2. Τα αυτιά της Minnie Mouse

Χωρίστε στη μέση τα μαλλιά και πιάστε τα σε μια ψηλή και σφιχτή κοτσίδα. Έπειτα, κρεπάρετε για ν' αποκτήσει το μαλλί επιπλέον όγκο και μετά χτενίστε τα ελαφρά. Στη συνέχεια, περάστε άλλη μια φορά τη μισή κοτσίδα μέσα απ' το λαστιχάκι. Χωρίστε το «αυτάκι» στη μέση και έπειτα μέσα από το μεγάλο μέρος του «αυτιού» περάστε το μικρό. Τέλος, στηρίξτε το με τσιμπιδάκια για να σταθεροποιηθεί.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

3. Πίπη η φακιδομύτη

Αν πιστεύτε ότι είναι ακατόρθωτο να πετύχετε το μαλλί της Πίπης της Φακιδομύτης, σας διαβεβαιώνουμε πως είναι ένα από τα πιο εύκολα αποκριάτικα χτενίσματα. Αρχικά, χωρίζετε τα μαλλιά στη μέση και στη συνέχεια τα πιάνετε σε δύο πλάγιες, χαμηλές κοτσίδες. Τα «πλέκετε» με την κλασική πλεξίδα -αν δεν θυμάστε δείτε εδώ πώς- και τα δένετε σφιχτά με ένα λαστιχάκι. Στη συνέχεια περνάτε το σύρμα πίπας στη μέση της κάθε πλεξίδας, στο σημείο που ενώνονται οι τρεις τούφες, και του δίνετε τη μορφή που θέλετε.

Ακολουθούν οι οδηγίες βήμα- βήμα:

Για μια ακόμα πιο ευφάνταστη αμφίεση, μπορείτε να δέσετε μπαλόνια πάνω στις κοτσίδες.

4. Ο κότσος της Elsa από το Frozen

Επειδή η μανία του Frozen έχει κατακλύσει όλες τις μικρές πριγκίπισσες, είναι σχεδόν δεδομένο ότι η στολή της Elsa φέτος θα... ξεπουλήσει! Για να την αναδείξετε, φτιάξτε τον υπέροχο κότσο της πιο αγαπημένης, παγωμένης πριγκίπισσας των κοριτσιών ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Χωρίστε τα μαλλιά σε τέσσερα μέρη: στα δύο πλάγια, στο πάνω μισό και το κάτω μισό. Έπειτα, κρεπάρετε το πάνω μέρος και πιάστε σε μια χαλαρή κοτσίδα. Παίρνοντας σταδιακά τα πλαϊνά τουφάκια, αρχίστε να σχηματίζετε μια γαλλική πλεξίδα μέχρι τέλους.

*Tip: Όσο πιο χοντρές μπορείτε να κάνετε τις πλεξίδες, τόσο πιο εντυπωσιακό θα είναι το αποτέλεσμα και πιο κοντινό στην αγαπημένη ηρωίδα των κοριτσιών. Για να το εμπλουτίσετε, μπορείτε να προσθέσετε ασημί ή μπλε κοκαλάκια ή να τα κάνετε να λαμπυρίσουν με ασημόσκονη!

5. Το τζίνι!

Σ' αυτό το χτένισμα, το αξεσουάρ αναδεικνύει τα μαλλιά. Για να το φτιάξετε, θα χρειαστείτε ένα μαντίλι και ένα ρολό τουαλέτας που θα κόψετε κατά το 1/3 του. Στη συνέχεια, περνάτε το μαντίλι γύρω από το αυτοσχέδιο κοκαλάκι και δένετε τις άκρες του στο τέλος με μια παραμάνα.

Έπειτα, ψεκάζετε τα μαλλιά με νερό για να «κάτσουν» καλύτερα και τα πιάνετε σε μια ψηλή και σφιχτή κοτσίδα. Στη συνέχεια, τα περνάτε προσεκτικά μέσα απ' το κοκαλάκι. Για πιο πλούσιο χτένισμα, μπορείτε να τα κάνετε μπούκλες μ' ένα ψαλίδι μαλλιών.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Εναλλακτικά, για να κάνετε πιο παιχνιδιάρικη την αλογοουρά, μπορείτε να βάλετε λαστιχάκια κατά μήκος της και σε ίση απόσταση μεταξύ τους και να τραβήξετε ελαφρά κάθε μέρος της έτσι ώστε να σχηματίζει ένα μικρό εξόγκωμα.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v