Τα παιδιά έχουν ανάγκη να «ξεκολλήσουμε» από τα κινητά μας!

Τα παιδιά έχουν ανάγκη να «ξεκολλήσουμε» από τα κινητά μας!

Η εμμονή με τα κινητά και κάθε είδους ηλεκτρονικές συσκευές υποτίθεται ότι είναι κυρίως... παιδική υπόθεση. Ωστόσο, μια καινούρια έρευνα αποδεικνύει ότι δεν είναι τα παιδιά που «ξεμυαλίζονται» με τις ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά οι γονείς!
Στην έρευνα συμμετείχαν 249 οικογένειες με παιδιά ηλικίας από δέκα έως δεκαεπτά ετών και το θέμα της ήταν η χρήση της τεχνολογίας στην οικογένεια.

Οι επιστήμονες ρώτησαν τα παιδιά ποιες... τεχνολογικές συνήθειες των γονιών τους, τα ενοχλούν. Οι απαντήσεις τους; Αποστομωτικές! Τα παιδιά θα ήθελαν οι γονείς τους να μην μένουν καθηλωμένοι στις οθόνες των κινητών και να τα χρησιμοποιούν με σύνεση, ενώ βρίσκουν εξαιρετικά ενοχλητική την ενασχόλησή τους με το κινητό την ώρα του οικογενειακού γεύματος.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι δεν τους αρέσει όταν οι γονείς τους μοιράζονται κάθε είδους πληροφορίες για εκείνα, συμπεριλαμβανομένων και φωτογραφιών τους, με τους διαδικτυακούς τους φίλους, χωρίς να τα ρωτήσουν.

Το περίεργο, μάλιστα, είναι ότι τα ίδια τα παιδιά καταλαβαίνουν πως οι γονείς πρέπει να φτιάξουν συγκεκριμένους κανόνες για να τα προστατεύσουν από τις κακοτοπιές του διαδικτύου. Ωστόσο, θα ήθελαν οι ίδιοι οι γονείς να είναι το παράδειγμα και να τους τηρούν, αφού τώρα τους αθετούν καθημερινά. 

Σύμφωνα με την Sarita Schoenebeck, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που συμμετείχε στην έρευνα, τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους: ο διπλάσιος αριθμός των παιδιών σε σχέση με τους γονείς προβληματίζονται για το ότι οι δεύτεροι δημοσιοποιούν πολλές πληροφορίες γι' αυτά στο διαδίκτυο, χωρίς την άδειά τους.

Γι' αυτό, γονείς, ξεχάστε για λίγο τα κινητά και ασχοληθείτε πραγματικά με τα παιδιά σας! Παίξτε, βγείτε έξω και εκμεταλλευτείτε κάθε λεπτό μαζί τους. Αυτές οι στιγμές δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν και το σίγουρο είναι πως αν τις περνάτε μπροστά στην οθόνη αλλά μακριά απ' τα παιδιά, θα το μετανιώσετε.

Πηγή: independent.co.uk 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v