Castanea Arcadia: Νέα παγκόσμια καινοτομία της ΚΟΡΡΕΣ

Castanea Arcadia: Νέα παγκόσμια καινοτομία της ΚΟΡΡΕΣ

H νέα αντιρυτιδική και συσφιγκτική σειρά Castanea Arcadia (Καστανιά Αρκαδική) της ΚΟΡΡΕΣ σηματοδοτεί την 4η παγκόσμια καινοτομία της μάρκας. Εμμένοντας στην παραγωγή πρωτογενούς καινοτομίας, μέσα από την επιστημονική έρευνα, η ΚΟΡΡΕΣ παρουσιάζει μία νέα σειρά φροντίδας της επιδερμίδας 40+, που ενσωματώνει μία ουσιαστική ανακάλυψη -ένα ακόμα βήμα σημαντικής εξέλιξης της διεθνούς βιομηχανίας καλλυντικών.

Castanea Arcadia ενσωματώνει το καινοτόμο μόριο Active HALupeol, αξιοποιώντας για πρώτη φορά σε καλλυντική σύνθεση τις μοναδικές ιδιότητες της καθαρής λουπεόλης -συστατικό που έχει μελετηθεί εκτενώς στον ιατρικό και φαρμακευτικό τομέα. Μελέτες αποδεικνύουν ότι το νέο πρωτοποριακό μόριο, η νέα παγκόσμια καινοτομία ΚΟΡΡΕΣ στην αντιρυτιδική φροντίδα, καταπολεμά αποτελεσματικά τις ρυτίδες σε όλες τις διαστάσεις τους -βάθος/ πλάτος/ επιφάνεια.

Έλληνες επιστήμονες, πρωτοποριακή έρευνα, τοπικά φυσικά συστατικά οδήγησαν στην ανακάλυψη που δημιούργησε την
Castanea Arcadia. Η νέα σειρά ΚΟΡΡΕΣ που το σύνολο των γυναικών που αξιολόγησε τη δράση της, ανέδειξε ως το καλύτερο αντιγηραντικό προϊόν που δοκίμασε ποτέ , ενώ οι αντιρυτιδικές της ιδιότητες αποδείχθηκαν ανώτερες συγκριτικά με δημοφιλή αντιρυτιδική κρέμα της επιλεκτικής αγοράς .

AGROCOS / Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Τετραετές ερευνητικό πρόγραμμα, εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Επιστημονική Επιτροπή ανάμεσα σε 15 μελέτες από
106 συμμετέχοντες. Μία πρωτοβουλία Ελλήνων επιστημόνων -επικεφαλής η ΚΟΡΡΕΣ και η Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με επτά επιφανή διεθνή ερευνητικά ιδρύματα και βιομηχανικούς εταίρους. 1.800 φυτά και 3.600 εκχυλίσματα από όλο τον κόσμο μελετήθηκαν ως προς την αντιοξειδωτική, λευκαντική και αντηλιακή δράση. H ΚΟΡΡΕΣ είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που αξιοποιεί τα ευρήματα αυτής της έρευνας, προάγοντας την καινοτομία στη βιομηχανία καλλυντικών.

ΚΑΣΤΑΝΙΑ / TO ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ

Τα φύλλα της Καστανιάς αναδείχθηκαν ως τμήμα του φυτού, εξαιρετικά πλούσιο σε σημαντικές αντιοξειδωτικές δραστικές ουσίες. Το Εργαστήριο ΚΟΡΡΕΣ εστίασε επιπλέον και στη λουπεόλη, που εντοπίστηκε και στα φύλλα της Καστανιάς, λόγω της βιβλιογραφικά τεκμηριωμένης ισχυρής αντιφλεγμονώδους και αντιοξειδωτικής δράσης της. Η Αρκαδία επιλέχθηκε ως η καταλληλότερη περιοχή για τη βιολογικά πιστοποιημένη καλλιέργεια της Καστανιάς και την προμήθεια άριστης ποιότητας φύλλων αυτής.

ΚΑΘΑΡΗ ΛΟΥΠΕΟΛΗ / ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

Φυσική δραστική ουσία που έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλαπλών επιστημονικών μελετών φαρμακευτικού και ιατρικού ενδιαφέροντος. Ως αδιάλυτη ουσία, η λουπεόλη δεν απορροφάται από την επιδερμίδα, οπότε δεν έχει συμπεριληφθεί έως σήμερα στη λίστα των καλλυντικών φυσικών δραστικών.

ACTIVE HALupeol / ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Η ΚΟΡΡΕΣ επιτυγχάνει για πρώτη φορά να ενσωματώσει αποτελεσματικά σε καλλυντική σύνθεση την εξαιρετική δράση της λουπεόλης σε καθαρή μορφή. Το Εργαστήριο ΚΟΡΡΕΣ εμπνεύστηκε και δημιούργησε το μόριο Active HALupeol. Ένα ενεργό πλέγμα υαλουρονικού οξέως επιτρέπει τη μεταφορά της καθαρής λουπεόλης στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, για αποτελεσματική, στοχευμένη δράση. Ένα ισχυρά αντιρυτιδικό μόριο, που καταπολεμά τις ρυτίδες σε όλες τις διαστάσεις τους -βάθος/ πλάτος/ επιφάνεια- καταγράφοντας αποδεδειγμένα προληπτική και επανορθωτική, εις βάθος, δράση κατά των ρυτίδων και αποκαθιστώντας την τρισδιάστατη δομή της επιδερμίδας.

ΦΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ / ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΑΡΚΑΔΙΚΗ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, AGROCOS

Η Καστανιά (Castanea Sativa) ανήκει στα κορυφαία ελληνικά φυσικά αντιοξειδωτικά συστατικά του project AGROCOS.
Στο πλαίσιο της έρευνας ξεχώρισε για την υψηλή περιεκτικότητα σε ουσίες φαινολικού τύπου (όπως οι τανίνες) και τερπενοειδή (όπως ουρσολικό οξύ, λουπεόλη και betulin). Οι ουσίες αυτές έχουν πολυεπίπεδη δράση -αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, λευκαντική και UV προστασία. Διαπιστώθηκε ότι ιδιαίτερα τα φύλλα της Καστανιάς είναι εξαιρετικά πλούσια πηγή των παραπάνω ουσιών και αυτός είναι ο λόγος που το συγκεκριμένο τμήμα του φυτού επιλέχθηκε να μελετηθεί εκτενέστερα στο πλαίσιο του AGROCOS. Οι σχετικές μελέτες επιβεβαίωσαν το top performing αντιοξειδωτικό προφίλ του εκχυλίσματος. Το Εργαστήριο ΚΟΡΡΕΣ εστίασε επιπλέον και στη λουπεόλη, που εντοπίστηκε και στα φύλλα της Καστανιάς, λόγω της βιβλιογραφικά τεκμηριωμένης ισχυρής αντιφλεγμονώδους και αντιοξειδωτικής δράσης της.

Η επιλογή της Καστανιάς για την ανάπτυξη της νέας, καινοτομικής αντιρυτιδικής & συσφιγκτικής σειράς ΚΟΡΡΕΣ συνδυάζει την εξαιρετική αντιοξειδωτική απόδοση, όπως τεκμηριώνεται στο πλαίσιο της μεγαλύτερης πρωτογενούς έρευνας στα φυσικά συστατικά, με τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πρόκειται για «προσβάσιμη» καλλιέργεια συγκριτικά με προστατευόμενα, σπάνια ή εξωτικά φυτά της έρευνας, ενώ η μέθοδος συλλογής του φυτικού υλικού δεν επηρεάζει τα δομικά στοιχεία του δένδρου. Προς την κατεύθυνση ανάδειξης και αξιοποίησης εγχώριων φυτών και βοτάνων, η ΚΟΡΡΕΣ σε συνεργασία με το Eργαστήριο Bιολογικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επέλεξε την Αρκαδία ως την καταλληλότερη περιοχή για τη βιολογικά πιστοποιημένη καλλιέργεια της Καστανιάς και την προμήθεια άριστης ποιότητας φύλλων αυτής.

ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ / ΛΟΥΠΕΟΛΗ 

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

Το Εργαστήριο ΚΟΡΡΕΣ εστίασε στη λουπεόλη σε καθαρή μορφή, βάσει της βιβλιογραφικά τεκμηριωμένης ισχυρής αντιφλεγμονώδους και αντιοξειδωτικής δράσης της. Η λουπεόλη είναι μία φυσική δραστική ουσία που έχει αποτελέσει αντικείμενο άνω των 700 επιστημονικών μελετών φαρμακευτικού και ιατρικού ενδιαφέροντος στο πρόσφατο παρελθόν, με άνω του 40% αυτών να αφορά στην αντιφλεγμονώδη δράση της και τη σχέση αυτής με διαφορετικούς μηχανισμούς του οργανισμού που ευθύνονται για τη γήρανση έως σοβαρές ασθένειες. Αντιμικροβιακές και αναπλαστικές ιδιότητες προστίθενται στη λίστα των καταγεγραμμένων ιδιοτήτων της λουπεόλης.

Παρά το πλούσιο αυτό ερευνητικό υπόβαθρο, η λουπεόλη δεν έχει συμπεριληφθεί έως σήμερα στη λίστα των καλλυντικών φυσικών δραστικών, καθώς, ως αδιάλυτη ουσία, δεν απορροφάται από την επιδερμίδα. Η ΚΟΡΡΕΣ επιτυγχάνει για πρώτη φορά να ενσωματώσει αποτελεσματικά σε καλλυντική σύνθεση την εξαιρετική δράση της λουπεόλης σε καθαρή μορφή.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ / ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΟΡΙΟ ACTIVE HALupeol 

Ξεπερνώντας τους περιορισμούς του αδιάλυτου προφίλ της λουπεόλης, το Εργαστήριο ΚΟΡΡΕΣ εμπνεύστηκε και δημιούργησε το καινοτόμο μόριο Active HALupeol. Ένα ενεργό πλέγμα υαλουρονικού οξέως επιτρέπει τη μεταφορά της καθαρής λουπεόλης στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, διαφυλάττοντας τη στοχευμένη και αποτελεσματική δράση της. Ένα ισχυρά αντιρυτιδικό μόριο, που καταπολεμά τις ρυτίδες σε όλες τις διαστάσεις -βάθος/ πλάτος/ επιφάνεια- καταγράφοντας αποδεδειγμένα προληπτική και επανορθωτική, εις βάθος, δράση κατά των ρυτίδων. Η ολοκληρωμένη αντιρυτιδική φροντίδα «επεμβαίνει» σε όλες τις διαστάσεις μέσω της δράσης σε τρεις (3) άξονες: 1 κυτταρικό επίπεδο 2 γονιδιακό επίπεδο 3 extracellular matrix.

Μελέτες που διενήργησε το Εργαστήριο ΚΟΡΡΕΣ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιολογίας/ Εργαστήριο Κυτταρικού Πολλαπλασιασμού & Γήρανσης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» και το Τμήμα Βιολογίας/ Τομέας Βιολογίας Κυττάρου & Βιοφυσικής/ Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απέδειξαν ότι το καινοτόμο δραστικό μόριο Active HALupeol επιδρά και στους 3 αυτούς άξονες, καταπολεμώντας τις ρυτίδες σε όλες τις διαστάσεις.

1. ACTIVE HALupeol & ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Μελέτες σε κυτταρικές σειρές κατέγραψαν την ικανότητα του μορίου να διπλασιάζει τη ζωτικότητα των κυττάρων, μειώνοντας τα επίπεδα οξειδωτικού στρες, μετά από «επίθεση» μίας από τις πιο ισχυρές τοξίνες (υπεροξείδιο υδρογόνου). Η ανώτερη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης δράση του μορίου προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες, ενισχύοντας την ικανότητά της να αντιμετωπίζει τις βλάβες που προκαλεί, όπως ρυτίδες και χαλάρωση. Η επιδερμίδα θωρακίζεται και εμποδίζει τη δημιουργία ρυτίδων.

2. ACTIVE HALupeol & ΓΟΝΙΔΙΑ

To καινοτόμο μόριο είναι ρυθμιστής της έκφρασης των γονιδίων που είναι βασικοί συντελεστές της πρωτεόστασης -ένα σύνολο μηχανισμών που εξασφαλίζει την καλή κατάσταση και μακροζωία των κυττάρων μέσω της σύνθεσης υγιών και την απομάκρυνση των κατεστραμμένων δομικών συστατικών τους. Η επιδερμίδα απομακρύνει αποτελεσματικά και αδιάλειπτα τις κατεστραμμένες πρωτεΐνες που οδηγούν σε σημάδια γήρανσης, επαναφέροντας τα κύτταρα σε υγιείς, νεανικούς ρυθμούς λειτουργίας. Η ανανεωμένη επιδερμίδα έχει την ικανότητα επανόρθωσης των ρυτίδων και μείωσης της εμφάνισής τους.

3. ACTIVE HALupeol & VISIBLE SKIN STRUCTURAL LEVEL (EXTRACELLULAR MATRIX)

Το νέο δραστικό μόριο μειώνει την ενεργότητα της ελαστάσης και της κολλαγενάσης, ενισχύοντας αντίστοιχα την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτές είναι οι δύο βασικές πρωτεΐνες του επιδερμικού ιστού, υπεύθυνες για την αποκατάσταση και διατήρηση της τρισδιάστατης δομής του δέρματος. Η επιδερμίδα ανακτά την ελαστικότητα και σφριγηλότητά της, καθώς τα δομικά της στοιχεία ενισχύονται, αποδίδοντας ένα πιο νεανικό σχήμα και εμφάνιση επιδερμίδας. Σε αυτή τη νέα κατάσταση, η επιδερμίδα έχει την ικανότητα να επανορθώνει τις ρυτίδες σε βάθος, επαναφέροντας την τρισδιάστατη δομή του δέρματος.

 

v