Το τέλειο κόλπο για να επαναφέρετε τα μάλλινα που «μπήκαν» στο πλύσιμο

Το τέλειο κόλπο για να επαναφέρετε τα μάλλινα που «μπήκαν» στο πλύσιμο

Έχει συμβεί ακόμη και στις πιο πεπειραμένες νοικοκυρές: ένα μικρό λάθος στην μπουγάδα, μπορεί να σου κοστίσει το αγαπημένο σου μάλλινο πουλόβερ, που από το νούμερό σου μετατρέπεται σε πουλόβερ νεογέννητου. Τα… συρρικνωμένα μάλλινα θεωρούνται συνήθως ξεγραμμένα και μπαίνουν πια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (και στο ντουλάπι με τα ρούχα που σκοπεύουμε να δώσουμε).

Ψάξαμε και βρήκαμε το κόλπο που εγγυάται ότι θα επαναφέρει τα μάλλινα ρούχα στο φυσιολογικό τους μέγεθος.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

1. Γεμίστε δύο λεκάνες με χλιαρό νερό. Στη μία, ρίξτε μια γενναία ποσότητα παιδικού σαμπουάν και ανακατέψτε ελαφρά με το χέρι σας.

2. Τοποθετήστε το (προσωρινά) κατεστραμμένο πουλόβερ μέσα, χωρίς να το πιέσετε. Αφήστε το νερό να μουλιάσει το μάλλινο για 15 περίπου λεπτά, ούτω ώστε οι ίνες του υφάσματος να απορροφήσουν το βρεφικό σαμπουάν αργά.

3. Αφού περάσουν τα 15 λεπτά, προσεκτικά –χωρίς να το στύψετε ή να το σφίξετε πολύ- τοποθετήστε το στην λεκάνη με το σκέτο, χλιαρό νερό. Αυτή τη φορά, βοηθήστε το να βραχεί, πιέζοντάς το απαλά με τα χέρια σας προς τον πάτο της λεκάνης. Κρατήστε το για λίγα δευτερόλεπτα εκεί και, στη συνέχεια, με προσοχή βγάλτε το από το νερό. Προσοχή: Πρέπει και πάλι να αποφύγετε… ζουλήγματα και στύψιμο!

4. Απλώστε το συρρικνωμένο σας μάλλινο σε μια πετσέτα και τυλίξτε το μέσα σ’ αυτήν σαν ρολό, με προσοχή, για να απορροφήσετε το μεγαλύτερο μέρος του νερού.

5. Ξεκινήστε να τεντώνετε το ρούχο με τα χέρια σας, έτσι ώστε να το επαναφέρετε στο κανονικό του μέγεθος.

6. Μόλις το ρούχο επανέλθει το αρχικό του σχήμα, αφήστε το να στεγνώσει και… voila: το πουλόβερ σας σώθηκε.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τη διαδικασία:

v