Πώς να μάθω στο παιδί να φυσάει τη μύτη του

Πώς να μάθω στο παιδί να φυσάει τη μύτη του

Τα περισσότερα πιτσιρίκια δυσκολεύονται να αντιληφθούν τη… μηχανική πίσω απ΄ το φύσημα της μύτης. Αν και το δικό σας παιδί αντιμετωπίζει δυσκολίες όταν προσπαθεί να φυσήξει τη μύτη του, τα παρακάτω έξυπνα κόλπα θα σας βοηθήσουν να του εξηγήσετε πώς να το κάνει σωστά. Γιατί –όπως συμβαίνει στην πλειονότητα των περιπτώσεων, έτσι κι εδώ- δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Για να μάθει, λοιπόν, το παιδί να φυσάει τη μύτη του μπορείτε να εφαρμόσετε κάποιο από τρία παρακάτω τρικς:

1. «Μπορείς να σβήσεις τα κεράκια, χωρίς να ανοίξεις καθόλου το στόμα σου;»

Τα παιδιά λατρεύουν να σβήσουν τα γενέθλια κεράκια τους –και τα γενέθλια κεράκια των φίλων, των αδερφών, των γονιών και των γνωστών τους. Βάλτε στην υπηρεσία σας αυτή τους την αγάπη ανάβοντας δυο-τρία κεράκια (ανάλογα με την ηλικία του παιδιού) και παρακινώντας τα να τα σβήσουν χωρίς να ανοίξουν καθόλου το στόμα τους!

2. Μπουρμπουλήθρες με τη μύτη

Εκμεταλλευτείτε την ώρα του μπάνιου –και την αγάπη των περισσότερων παιδιών για τα παιχνίδια στο νερό- για να του μάθετε να φυσάει τη μύτη του. Πείτε του να βουλιάξει λίγο το πρόσωπό του στο νερό και να προσπαθήσει να φτιάξει μπουρμπουλήθρες κρατώντας κλειστό το στόμα του.

3. Όσα παίρνει ο άνεμος…

Τοποθετήστε μια μικρή μπάλα από χαρτί, ένα κομμάτι ύφασμα ή λίγο βαμβάκι πάνω σε μια επιφάνεια και ζητήστε απ’ το παιδί να το… στείλει όσο πιο μακριά μπορεί φυσώντας αέρα με τη μύτη του (χωρίς, δηλαδή, να ανοίξει το στόμα). Κάντε τη διαδικασία (πιο) διασκεδαστική, μετατρέποντας τη διαδικασία σε αγώνα και συμμετέχοντας κι εσείς. 
Κάποιο από τα παραπάνω κόλπα, θα καταφέρει να μάθει και στο δικό σας παιδί να φυσάει αέρα μόνο από τη μύτη –δεν μπορεί.

 

v