Γιατί πρέπει να στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί

Γιατί πρέπει να στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί

Όταν η μητέρα μας,  φώναζε να στρώσουμε το κρεβάτι μας, αποδεικνύεται ότι κάτι ήξερε… Για όσους από εμάς έχει παραμείνει αυτή η συνήθεια, ακόμα και εάν πλέον δεν την έχουμε δίπλα μας να μας δίνει τέτοιου είδους εντολές, τα νέα είναι καλά. Ενώ σύμφωνα με σχετική έρευνα μόλις το 27% των ερωτηθέντων ανάμεσα σε 68.000 κόσμου στρώνει το κρεβάτι του -αριθμός μάλλον μικρός- φαίνεται ότι η μειοψηφία είναι οι νικητές!

Έρευνα που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα hunch.com, απέδειξε ότι το 72% των ερωτηθέντων που στρώνουν το κρεβάτι τους δηλώνουν ευτυχισμένοι ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των αντιπάλων τους είναι μικρότερο κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνει δηλαδή στο 62%.

Σύμφωνα με το Psychology Today, οι… επιμελείς που θέλουν το κρεβάτι τους να είναι πάντα στην εντέλεια, απολαμβάνουν περισσότερο τη δουλειά τους, γυμνάζονται τακτικά και κοιμούνται καλύτερα (εξάλλου ποιος δεν θα κοιμόταν καλά σ’ ένα όμορφα στρωμένο κρεβάτι;).

Αγχωθήκατε; Αν δεν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν μπορούν να φύγουν απ’ το σπίτι αν δεν φτιάξουν το κρεβάτι τους, αρκεί να μπείτε σε μια σειρά. Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι για να μας γίνει μια συνήθεια. Επομένως, μετά από δύο περίπου μήνες, θα το κάνετε σχεδόν μηχανικά και μάλλον θα σας αρέσει!

Ακόμα να σας πείσουμε; Φυσικά, μαζί με την... ψυχολογική ανάταση, θα πρέπει να σκεφτείτε το θέμα πιο πρακτικά. Έτσι θα σταματήσετε να πετάτε ρούχα και κάθε είδους «σαβούρα» πάνω του, αφού δεν θα θέλετε να «χαλάσετε» το δημιούργημά σας ενώ θα ομορφύνετε το δωμάτιο με μια τόσο απλή κίνηση!

Πηγή: themotherish.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v