15 λόγοι που οι μαμάδες ξενυχτούν!

15 λόγοι που οι μαμάδες ξενυχτούν!

Μαμά και ύπνος είναι δύο έννοιες που, συχνά, δεν πάνε μαζί, αφού ένα παιδί δεν έχει ώρες και μπορεί να ζητήσει τη μητέρα του κλαίγοντας οποιαδήποτε ώρα της νύχτας. Πέρα, όμως, απ’ αυτό, ακόμη και αν το παιδί φτάσει να κοιμάται κανονικά όλη τη νύχτα, υπάρχουν και αρκετές άλλες περιπτώσεις που μια μητέρα αναγκάζεται ή επιλέγει να ξενυχτήσει. Ορίστε μερικές απ’ αυτές...

1. Έχουν άγχος

Είναι συχνό φαινόμενο μια νέα μητέρα να διακατέχεται από κάποιου είδους στρες ή ανησυχία που έχει να κάνει με την οικογένειά της, αλλά και με την ίδια. Φυσικό κι επόμενο, να επηρεάζεται ο ύπνος της.

2. Ήπιαν έναν καφέ παραπάνω

Πολλές φορές, μία μαμά χρειάζεται λίγη έξτρα τόνωση κι ο απογευματινός καφές μοιάζει καλή ιδέα. Το βράδυ, όμως, ίσως αποδειχθεί ότι δεν ήταν, αφού η καφεΐνη μπορεί να επιδράσει ακόμη κι ένα 12ωρο μετά.

3. Βάζουν ένα τελευταίο πλυντήριο

Σε ένα σπίτι με μικρά παιδιά, ένα πράγμα που δεν τελειώνει ποτέ είναι τα άπλυτα και, πότε-πότε, ένα ακόμη πλυντήριο μέσα στη νύχτα μοιάζει απολύτως απαραίτητο.

4. Απολαμβάνουν την απόλυτη ησυχία

Όταν η μοναδική ώρα της ημέρας που επικρατεί η απόλυτη σιωπή στο σπίτι είναι όταν όλοι έχουν κοιμηθεί, κάθε μητέρα δελεάζεται να την απολαύσει, ανταλάσσοντας λίγο απ’ τον ύπνο της με λίγη πραγματική χαλάρωση.



5. Προγραμματίζουν το αυριανό χάος

Κάθε μέρα που περνά, όσο ανέφικτο κι αν φαίνεται, μία μητέρα πρέπει να ελπίζει ότι, με λίγη οργάνωση, η επόμενη μπορεί να είναι πιο «εύκολη». Λίγο πριν τον βραδυνό ύπνο, πιάνει το τεφτέρι και επιχειρεί την υπέρβαση.

6. Περιποιούνται τον εαυτό τους

Μία μητέρα είναι και γυναίκα και οφείλει να ξεκλέβει λίγο χρόνο για την προσωπική της περιποίηση. Όταν ο μοναδικός χρόνος που βρίσκει είναι αργά το βράδυ, ο ύπνος μπαίνει για λίγο σε δεύτερη μοίρα μπροστά σε ένα ζεστό μπάνιο κι ένα μανικιούρ.

7. Συζητούν σαν ενήλικες

Σε ένα σπιτικό με παιδιά, τα ζητήματα προς λύση συσσωρεύονται γρήγορα και συμπιέζουν το χρόνο. Οι σχετικές συζητήσεις, συχνά εξοστρακίζονται στο μακρινό τέλος της μέρας, πριν οι γονείς πέσουν στο κρεβάτι.

8. Έφαγαν αργά

Με το άσταλο πρόγραμμα που, ίσως, ακολουθεί, οι ανάγκες μιας μαμάς μπαίνουν πολλές φορές σε δεύτερη μοίρα. Αν αυτό συμβεί με το δείπνο και φάει αργά, τότε είναι πολύ πιθανό το στομάχι της να σαμποτάρει τον ύπνο και την ξεκούρασή της.

9. Χαζεύουν στο Facebook

Χρόνο να δει τις φίλες της εκτός σπιτιού δεν έχει πια και τόσο, αλλά δεν θέλει να μένει κι εντελώς έξω απ’ τη φάση τους. Γι’ αυτό, λίγο πριν πέσει, πιάνει το τάμπλετ και κρυφοκοιτάζει τις ζωές τους απ’ τη χαραμάδα των social media.

10. Βλέπουν σειρές

Είναι αλήθεια ότι η τηλεόραση αποτελεί έναν εύκολο και πάντα διαθέσιμο τρόπο να ξεφύγει λίγο το μυαλό απ’ την καθημερινότητα. Όχι, όμως, ό,τι κι ό,τι τηλεόραση, αλλά ολοκαινούργιες σειρές για να συμμετέχει ενεργά και στις σχετικές κουβέντες με τις άλλες μαμάδες.



12. Ονειροπολούν

Δεν είναι και λίγο για μια πολυάσχολη μητέρα, απ’ τη μια στιγμή στην άλλη, να βρίσκεται ομολομόναχη μέσα σε ένα σιωπηλό σαλόνι. Και να η κατάλληλη στιγμή να ονειρευτεί μία απολαυστική απόδραση για το προσεχές καλοκαίρι.

13. Πλένουν πιάτα

Με όλες τις δουλειές που περιμένουν και αν εργάζεται κιόλας, πού να βρει χρόνο μια μητέρα που δεν έχει πλυντήριο να πλύνει τα πιάτα μέσα στη μέρα. Για να μην τα’ χει το πρωί, λοιπόν, κάνει ένα τελευταίο «ντου» πριν βυθιστεί στο στρώμα.

13. Μαγειρεύουν για αύριο

Ο χρόνος δεν φτάνει πάντα για όλες τις δουλειές της μέρας, γι’ αυτό, αν περσσεύει λίγος, μία μητέρα μπορεί να βγάλει μια αγγαρεία απ’ τη μέση, μαγειρεύοντας για αύριο.

14. Δουλεύουν

Μια εργαζόμενη μητέρα δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει υπερωρίες στο γραφείο. Έτσι, συχνά καταλήγει παίρνει δουλειά στο σπίτι και η μοναδική ώρα που μπορεί να την τελειώσει ανενόχλητη είναι αργά το βράδυ στον καναπέ του σπιτιού.

15. Κάποιος κλαίει...

Ο λόγος των λόγων, που οι μαμάδες ξενυχτούν: το μωρό κλαίει γιατί πεινάει, ο μεγάλος κλαίει γιατί αρρώστησε, η μικρή κλαίει γιατί είδε ένα κακό όνειρο. Και, μαντέψτε, ποιανού ευθύνη είναι να σηκωθεί και να παρηγορήσει μικρούς, παραπονεμένους ξενύχτηδες...

v