4 κοντινές εκδρομές για το Σαββατοκύριακο

4 κοντινές εκδρομές για το Σαββατοκύριακο

Μπορεί οι περισσότεροι εργαζόμενοι να παίρνουν άδεια τον Αύγουστο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι τότε πρέπει να κάτσουμε στην Αθήνα, μετρώντας αντίστροφα τις μέρες μέχρι τις διακοπές μας. Το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για μια μίνι απόδραση μιας ημέρας, όπου μπορείτε να συνδυάσετε τη βόλτα σας με το μπάνιο. Δείτε τέσσερις προτάσεις που δεν απέχουν πολύ από την πρωτεύουσα και οργανώστε την επόμενη οικογενειακή σας εξόρμηση.

1. Ναύπλιο

 *Φωτογραφία: a.travel-assets.com

Η «κλασική» επιλογή για μια μονοήμερη εκδρομή στην παλιά πρωτεύουσα της Ελλάδας. Σε απόσταση λιγότερη των δύο ωρών, θα βρεθείτε στο Ναύπλιο, όπου θα απολαύσετε τις βόλτες στα γραφικά στενάκια του και θα θυμηθείτε γιατί θεωρείται μια από τις πιο αρχοντικές πόλεις της Ελλάδας. Στην κεντρική πλατεία, την Πλατεία Συντάγματος, θα πιείτε τον καφέ σας ενώ τα παιδιά παίζουν δίπλα σας και έτσι όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι! Μην παραλείψετε να περπατήσετε από το τέλος της παραλίας του Ναυπλίου μέχρι την παραλία της Αρβανιτιάς Φωτογραφία)- μια διαδρομή που θα σας μαγέψει και να κάνετε εκεί τις βουτιές σας! Φυσικά, δεν θα πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε μικροί και μεγάλοι το θρυλικό gelato, που θα εύχεστε να το παίρνατε και σπίτι!

*Φωτογραφία: peloponnese.events

Το Παλαμήδι είναι μια επιλογή, ωστόσο λόγω της ζέστης και των πολλών σκαλοπατιών, μάλλον δεν ενδείκνυται για τις μέρες του καύσωνα. Αν τελικά πάτε, φροντίστε να είναι σχετικά νωρίς για να μην καίει ο ήλιος αλλά και για να έχετε χρόνο να δροσιστείτε μετά σε μια από τις κοντινές παραλίες της περιοχής. Το Τολό απέχει περίπου ένα τέταρτο από το Ναύπλιο και είναι κλασική επιλογή για βουτιές. Δεύτερη επιλογή είναι η παραλία Καραθώνα που είναι πολύ κοντά στην πόλη, έχει ρηχά νερά και αμμουδιά για να παίζουν ελεύθερα τα παιδιά ή Αρβανιτιά σε απόσταση αναπνοής απ' το κέντρο της πόλης, που όμως ενδέχεται να βρείτε ασφυκτικά γεμάτη.

2. Χαλκίδα

*Φωτογραφία: carnmotion-travel.gr

Απέχει μόλις 70 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, κάτι που την καθιστά στις must επιλογές για μονοήμερες, κοντινές εκδρομές. Εκεί, θα κάνετε τον περίπατό σας στον παραλιακό δρόμο, όπου τα παιδιά μπορούν να κάνουν ποδηλατάδα και να να «χαζέψετε» το φυσικό φαινόμενο της παλίρροιας στον πορθμό του Ευρίπου. Για τον καφέ σας, σχεδόν επιβάλλεται να επιλέξετε το Mostar, απ' όπου θα χορτάσετε θέα- θάλασσα, πριν κατευθυνθείτε για μπάνιο στις Αλυκές.

Εκεί, μπορείτε να χαλαρώσετε είτε στην παραλία, που διαθέτει πλήθος ξαπλώστρες και ομπρέλες είτε για στις πάνω καφετέριες πολλές από τις οποίες έχουν και πισίνα. Και για να μην αφήσουμε παραπονεμένα τα πιτσιρίκια, το beach bar Sabbia  διαθέτει οργανωμένο παιδότοπο, στον οποίο εκείνα παίζουν ενώ εσείς χαλαρώνετε!

3. Ερέτρια- Αμάρυνθος

* Φωτογραφία: eviaportal.gr

Αν έχετε όρεξη να οδηγήσετε λίγο παραπάνω, 22 χιλιόμετρα έξω από την Χαλκίδα βρίσκεται η Ερέτρια, όπου μπορείτε να απολαύσετε τις βόλτες σας στο πλακόστρωτο δίπλα στη θάλασσα. Αξίζει να ανεβείτε μέχρι τον λόφο Καστέλι, όπου το μάτι σας θα χορτάσει θέα, που φτάνει μέχρι την Αττική!



Για το μπάνιο σας, πάρτε τον δρόμο προς Αμάρυνθο, μια παραλιακή, ήσυχη κωμόπολη πολύ κοντά στην Ερέτρια. Στο τέλος, πλήθος από καφετέριες και ταβέρνες σας περιμένουν να απολαύσετε ουζομεζέδες.

4. Σούνιο

*Φωτογραφία: aeginaphotographer.com

Για τους αρχαιολάτρες γονείς, το Σούνιο είναι η ιδανική επιλογή. Εκεί, μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας χαζεύοντας τον Ναό του Ποσειδώνα ή ακόμα και να τον επισκεφθείτε εφόσον τα παιδιά δεν φέρνουν αντιρρήσεις. Ο Ναός παραμένει ανοιχτός από τις 9.30 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου και σίγουρα αξίζει την προσοχή σας. Περισσότερες πληροφορίες για τις ώρες λειτουργίας και το κόστος των εισιτηρίων θα βρείτε εδώ.

*Φωτογραφία: clickhere.gr

Εκτός από το Ναό, όμως, στο Σούνιο κρύβεται κι άλλος ένας μικρός παράδεισος. Πριν από το μπάνιο σας, για να μην είστε κουρασμένοι μπορείτε να θαυμάσετε τον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, περπατώντας μέσα απ' τα όμορφα μονοπάτια του. Πάρτε, λοιπόν, το κολατσιό σας και χαλαρώστε κάνοντας ένα πρόχειρο πικ- νικ. Στο τέλος, οι βουτιές στην ομώνυμη παραλία σας περιμένουν!

v