«Πού να πάμε διακοπές φέτος;» 7 ιδανικοί προορισμοί για οικογένειες

«Πού να πάμε διακοπές φέτος;» 7 ιδανικοί προορισμοί για οικογένειες

Το καλοκαίρι πλησιάζει, οι σχολικές υποχρεώσεις τελειώνουν, οι άδειες και τα μπάτζετ προγραμματίζονται και το μόνο που μένει είναι η επιλογή του τόπου των οικογενειακών διακοπών. Ευτυχώς, αν η χώρα μας έχει κάτι σε πληθώρα, αυτό είναι μέρη πανέμορφα, προσβάσιμα και κατάλληλα για ολιγοήμερες καλοκαιρινές αποδράσεις με την οικογένεια, όπως τα παρακάτω...

1. Στο Γύθειο

(Φωτογραφία: artemisrooms.com)

Στην αρχή του Λακωνικού Κόλπου, λίγα χιλιόμετρα πριν αρχίσει το άγριο, βραχώδες μανιάτικο τοπίο, βρίσκεται το γραφικό λιμανάκι του Γυθείου και σε μικρή απόσταση από εκεί, στην μεγάλη παραλία του Μαυροβουνίου, μια σειρά από ευρύχωρα οικογενειακά κάμπινγκ που προσφέρουν ότι χρειάζεται κανείς για χαλαρωτικές διακοπές δίπλα στη θάλασσα κι ένα τέλειο ορμητήριο προς τις ειδυλλιακές παραλίες και τα παραμυθένια τοπία της βαθύτερης Μάνης.

2. Στη Νάξο

Ένα κυκλαδονήσι που δεν πρόκειται να φέρει στο νου σας νεανικές τρελές, η Νάξος είναι αρκετά μεγάλη κι οι παραλίες της πολλές, αμμουδερές και προσβάσιμες, ώστε να μη βαριέται κανείς και ειδικά τα παιδιά. Τα πολλά παραδοσιακά χωριά προσφέρονται για καθημερινές εκδρομές, η υπέροχη Χώρα είναι ό,τι πρέπει για δροσερές καλοκαιρινές βραδιές, οι τιμές είναι λογικότατες και το φαγητό, απ’ τα γευστικότερα και αυθεντικότερα που βρίσκει κανείς σε ελληνικό νησί.

3. Στη Χαλκιδική

Αν αποφασίσετε να μείνετε στην ηπειρωτική χώρα, παρ’ ότι αγαπάτε να γυρίζετε τα νησιά, η Χαλκιδική εγγυάται έναν συνδυασμό ορεινού, παραθαλάσσιου, άγριου και φιλικού στον επισκέπτη τοπίου, με αμέτρητα χιλιόμετρα προσβάσιμης αμμουδιάς και γαλαζοπράσινα νερά δίπλα σε σκιερά πευκοδάση. Ιδανική για ημερήσιες εκδρομές και βουτιές σε διαφορετικού τύπου παραλίες, με ένα μεγάλο πλήθος από οικογενειακά κάμπινγκ και καταλύματα δίπλα στη θάλασσα, η μακεδονική χερσόνησος δεν είναι οικονομική παντού, αλλά όπου είναι, θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω.

4. Στα Κύθηρα

Αν, οικογενειακώς, δεν σας φοβίζουν οι δρόμοι, μπορείτε να διασχίσετε την καταπράσινη Πελοπόννησο για να καταλήξετε στα υπέροχα Κύθηρα, παίρνοντας το καράβι απ’ το λιμανάκι της Νεάπολης. Στο «μοναχικό» αυτό νησί, βρίσκει κανείς μια εκθαμβωτική ποικιλία σε ειδυλλιακές παραλίες, άγρια φυσικά τοπία, χαλαρωτικά χωριά και ατμοσφαιρικούς αρχαιολογικούς χώρους, ό,τι πρέπει για βόλτες και εναλλαγές καλοκαιρινών παραστάσεων μέχρι το βράδυ, που απ’ την πλατεία της πανέμορφης Χώρας θ’ αγγίξετε τ’ αστέρια.

5. Στη Βόρεια Εύβοια

Στο μεγάλο νησί, στο τμήμα βόρεια της Χαλκίδας, απλώνεται ένας μικρός παράδεισος με υπέροχα παραθαλάσσια και ορεινά χωριά, παραδοσιακά θέρετρα και λουτροπόλεις, αλλά και μέρη άγρια που τα «δέρνει» το Αιγαίο. Απ’ τα πιο οικονομικά μέρη για οικογενειακές διακοπές, η Βόρεια Εύβοια διαθέτει πληθώρα επιλογών, τόσο σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, όσο και σε κάμπινγκ, φιλικά σε γονείς και παιδιά, ενώ προσφέρεται για απολαυστικές εκδρομές και καλό φαγητό, κρέας ή ψάρι.

6. Στον Κορινθιακό απ’ τη μεριά της Ρούμελης

Απέναντι απ’ την πλευρά της Πελοποννήσου, που είναι πιο πολυσύχναστη, απ’ το Πόρτο Γερμενό μέχρι τη Ναύπακτο, βρίσκει κανείς μία σειρά από γραφικά ψαροχώρια και όμορφους κολπίσκους, με ήπια τουριστική κίνηση, προσιτές επιλογές διαμονής και φαγητού και πολλές ευκαιρίες για βόλτες και εκδρομές στα γύρω μέρη, είτε είναι το Γαλαξίδι, η Ναύπακτος και τα γραφικά Τριζόνια είτε η πανέμορφη ορεινή Ναυπακτία με τα μονοπάτια και τα ποταμίσια σπορ της.

7. Στη Ζάκυνθο

Η πολύβουη Ζάκυνθος είναι ένα νησί με τουριστική κίνηση ανάλογη του Ιονίου, αλλά με πολύ εύκολη πρόσβαση απ’ την Κυλλήνη, πάρα πολλά «οικογενειακά» ξενοδοχεία με όλων των ειδών τις παροχές και μια πληθώρα επιλογών σε παραλίες, απέραντες, αμμουδερές και ρηχές, ότι πρέπει για παιδιά. Αν βρεθείτε στο Ζάντε, ο χρόνος σας με τα παιδιά θα γεμίσει με δραστηριότητες και εκδρομές, είτε στην ενδοχώρα και τα γραφικά ορεινά χωριά με το εξαιρετικό φαγητό είτε στο Ναυάγιο και το θαλάσσιο πάρκο με τις χελώνες Καρέτα Καρέτα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v