Ποιο αντηλιακό να διαλέξω για το παιδί

Ποιο αντηλιακό να διαλέξω για το παιδί

Τα παιδιά είναι γεμάτα ενέργεια, ζωντάνια, και όρεξη για παιχνίδι. Οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου όμως παραμονεύουν, και μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από προβλήματα στο ευαίσθητο δέρμα τους κατά την διάρκεια του πολύωρου παιχνιδιού κάτω από τον ήλιο. Οι γονείς θα πρέπει να δώσουν μεγάλη βάση στην επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού προϊόντος για τα παιδιά τους, καθώς αυτά έχουν πολύ πιο ιδιαίτερες και ειδικές απαιτήσεις από τους ενήλικους.

Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι τα σημαντικότερα σημεία προσοχής επικεντρώνονται στον βαθμό προστασίας ο οποίος θα πρέπει να είναι από SPF 30+ και πάνω, στην χημική σύνθεση η οποία δεν θα πρέπει να περιέχει ερεθιστικές ή αλλεργιογόνες ουσίες, και στην αντοχή του αντηλιακού στην έντονη εφίδρωση καθώς τα παιδιά παίζουν και ιδρώνουν, ενώ οι συχνές επανεφαρμογές δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση.

Οι τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα είναι ραγδαίες και κάθε χρόνο οι μεγάλες εταιρίες του χώρου παρουσιάζουν νέες, πιο ασφαλείς, και πιο αποτελεσματικές συνθέσεις. Για αυτό τον λόγο, είναι σημαντικό να αναζητείτε μόνο προϊόντα τα οποία αναπτύχθηκαν πρόσφατα, και μόλις εισήχθησαν στην αγορά.

1. Korres

Τα παιδικά αντηλιακά της Korres προσφέρουν μια ειδική σύνθεση με βούτυρο Karite το οποίο είναι πλούσιο σε ακόρεστα έλαια ω9 και ω6, φυτοστερόλες, κατεχίνες και βιταμίνες A, D, E και F. Το βούτυρο αυτό είναι κατάλληλο για τις ευαίσθητες επιδερμίδες μωρών, ενώ θρέφει και ενυδατώνει τα ανώτερα στρώματα του δέρματος με έναν απολύτως φυσικό τρόπο. Όλα τα παιδικά αντηλιακά της Korres προσφέρουν βαθμό προστασίας SPF 50+, δηλαδή το μέγιστο διαθέσιμο στη αγορά.

2. Frezyderm

Η τεράστια εμπειρία της Frezyderm στην ανάπτυξη προϊόντων περιποίησης του δέρματος εκτείνεται και στα παιδικά αντηλιακά. Τα γαλακτώματα της Frezyderm είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στο νερό, είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη E και πανθενόλη, ενώ η αντηλιακή τους προστασία είναι ανεπτυγμένη κατά τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να μην εμποδίζει την απρόσκοπτη σύνθεση της βιταμίνης D από τους παιδικούς οργανισμούς. Κάποια από τα παιδικά γαλακτώματα της Frezyderm περιέχουν και χαμομήλι για καλύτερη προστασία από ερεθισμούς, ενώ η εφαρμογή τους σε όλη την επιφάνεια του δέρματος γίνεται ευκολότερη χάρη σε μια απαλή γαλάζια απόχρωση που χάνεται σταδιακά αλλά είναι αρκετή για να υποδείξει ποια σημεία είναι καλυμμένα με το προϊόν.

3. La Roche Posay

Τα παιδικά αντηλιακά της La Roche Posay είναι ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια στο “οπλοστάσιο” της μητέρας. Προσφέροντας προστασία UVA/UVB SPF+ 50, και μεγάλη ανθεκτικότητα σε νερό, άμμο και ιδρώτα, αυτά τα προϊόντα εγγυώνται ασύγκριτα επίπεδα ασφάλειας ενάντια στην πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Επιπλέον, περιέχουν ιαματικό νερό, και μινιμαλιστική σύνθεση φίλτρων για μέγιστη προστασία κατά της κυτταρικής αλλοίωσης, ενώ ταυτόχρονα είναι κατάλληλα για το ευαίσθητο παιδικό δέρμα. Τα παιδικά αντηλιακά της La Roche Posay δεν περιέχουν parabens, ενώ έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νικέλιου, καθιστώντας τα κατάλληλα για χρήση από παιδιά με αλλεργίες.

4. Avene

Τα παιδικά αντηλιακά της Avene προσφέρουν την μέγιστη UVA-UVB προστασία με δείκτη SPF 50+. Είναι κατάλληλα για χρήση από παιδιά καθώς δεν περιέχουν parabens, σιλικόνη, ή αλλεργιογόνα συστατικά. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στο νερό, είναι φωτοσταθερά οπότε προσφέρουν το ίδιο επίπεδο αντηλιακής προστασίας αρκετή ώρα μετά την πρώτη εφαρμογή, και τέλος περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία για μέγιστη κυτταρική προστασία.

Περισσότερα παιδικά αντηλιακά θα βρείτε στο online φαρμακείο Pharmeden.gr, το οποίο διαθέτει μια ευρεία γκάμα από σχετικά προϊόντα τα οποία είναι ειδικά μελετημένα για χρήση από/σε μικρά παιδιά.

v