10 καταπληκτικά γλυκά για το καλοκαίρι που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα

10 καταπληκτικά γλυκά για το καλοκαίρι που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα

Τα καλοκαιρινά γεύματα είναι τα πιο διασκεδαστικά, αλλά και τα πιο δύσκολα, αφού η κουζίνα μπορεί να γίνει ανυπόφορη με τη ζέστη της εποχής και τις εναλλαγές της θερμοκρασίας καθώς μαγειρεύετε. Για να γλιτώσετε, λοιπόν, την έξτρα μανούρα του γλυκού, ορίστε μερικά επιδόρπια που «σκαρώνονται» εύκολα και γρήγορα, κερδίζοντας την τελευταία εντύπωση με την εμφάνιση και τη γεύση τους!

1. Μπουκίτσες από φράουλα και τσιζκέικ

Τι χρειάζεστε: 500 gr φράουλες, ½ της κούπας τυρί κρέμα, ¼ της κούπας ζάχαρη άχνη, ¼ της κουταλιάς της σούπας βανίλια και μερικά μπισκότα βρώμης θρυμματισμένα.

Τι κάνετε: Βάλτε το τυρί, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια στο μίξερ κι ανακατέψτε πολύ καλά. Κόψτε τις φράουλες στην κορυφή και αδειάστε το εσωτερικό. Γεμίστε με την κρέμα σας και βουτήξτε την κορυφή στα ψίχουλα. Σεβίρετε την ίδια μέρα για να μην μαλακώσουν οι φράουλες.

2. Κανόλι ντιπ για μπισκότα βρώμης

Τι χρειάζεστε: 2 κούπες κρέμα για σαντιγύ, 2 κούπες ανθότυρο, 1 κούπα μπαλίτσες σοκολάτας, λίγη κανέλα και πολλά μπισκότα βρώμης.

Τι κάνετε: Βάλτε το τυρί, τη σαντιγύ και τις μπαλίτσες σοκολάτας σ’ ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε με λίγη κανέλα από πάνω κι αρχίστε να βουτάτε τα μπισκότα σας.

3. Φρουτόπιτα με φράουλες στα μικροκύματα

Τι χρειάζεστε: ¾ της κούπας φράουλες, ¼ της κούπας ζάχαρη άχνη, ⅓ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη, ½ της κουταλιάς της σούπας μπέικιν-πάουντερ, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας γάλα.

Τι κάνετε: Ψιλοκόψτε τις φράουλες και ανακατέψτε με τη ζάχαρη άχνη μέσα σε μια μεγάλη κούπα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη λευκή ζάχαρη και το μπέικιν-πάουντερ, ύστερα ρίξτε το βούτυρο και ανακατέψτε και τέλος κάντε το ίδιο με το γάλα για να φτιάξετε τη ζύμη. Ριξτε τη ζύμη στην κούπα, πάνω απ’ τις φράουλες και προσθέστε ζάχαρη αν θέλετε. Βάλτε την κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων, στην υψηλότερη θερμοκρασία για 1 ½ με 2 λεπτά. Αφήστε λίγο να κρυώσει και απολαύστε.

4. Πουτίγκα στο φλιτζάνι

Τι χρειάζεστε: 1 φέτα ψωμί, 1 αυγό, 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο, ⅓ της κούπας γάλα, 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τη γαρνιτούρα της προτίμησής σας (κύβους μπανάνας, τριμμένη κουβερτούρα, πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδα φρούτων κλπ).

Τι κάνετε: Απλώστε το βούτυρο στο ψωμί, κόψτε το σε κυβάκια (γύρω στα 12) και βάλτε τα μέσα στο φλυτζάνι. Σ’ ένα μπολ, ρίξτε το αυγό και τη ζάχαρη και χτυπήστε. Περιχύστε το ψωμί με το μίγμα. Βάλτε το φλυτζάνι στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά και για ακόμη 30 δευτερόλεπτα, σε περίπτωση που το μίγμα δεν έχει πήξει. Προσθέστε τη γαρνιτούρα και αφήστε να κρυώσει πριν δοκιμάσετε.

5. Επιδόρπιο καρπουζιού

Τι χρειάζεστε: ½ μικρό καρπούζι κομμένο σε παχιές, όμοιες τριγωνικές φέτες (με ή χωρίς τη φλούδα), άρτυμα λεμονιού, ζάχαρη και μερικά φύλλα από φρέσκο δυόσμο, κομμένα σε λωρίδες.

Τι κάνετε: Απλώστε τις φέτες του καρπουζιού σε ένα πιάτο, σε επίπεδα. Σε κάθε επίπεδο πασπαλίστε με ζάχαρη, απλώστε λίγο άρτυμα λεμονιού και ρίξτε λίγες λωρίδες δυόσμου. Στην κορυφή, διακοσμήστε με ένα ολόκληρο κλαδάκι δυόσμου, τυλίξτε με διαφανή μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο εωσότου ολοκληρωθεί το κυρίως γεύμα σας.

6. Syllabub λεμονιού

Τι χρειάζεστε: ¼ της κούπας λευκό κρασί, ½ της κούπας ζάχαρη, χυμός από ½ λεμόνι, άρτυμα λεμονιού, 1 κούπα κρέμα για σαντιγύ και τη γαρνιτούρα της προτίμησής σας.

Τι κάνετε: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε καλά το κρασί, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το άρτυμα λεμονιού. Σε ένα μεγάλο, κρύο μεταλλικό μπολ, χτυπήστε την κρέμα για σαντιγύ με το χέρι ή το μίξερ και σταδιακά προσθέστε το μίγμα του κρασιού. Σερβίρετε αμέσως πάνω απ’ τη γαρνιτούρα που έχετε ετοιμάσει (φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα, ροδάκινα κ.α.) ή βάλτε την πουτίγκα στο ψυγείο να κρυώσει.

7. Μπισκότα από νουτέλα

Τι χρειάζεστε: 2 κούπες ζάχαρη, ¼ της κούπας κακάο, ½ της κούπας γάλα, ½ της κούπας μαργαρίνη. 1 κουταλιά της σούπας βανίλια, 1 πρέζα αλάτι, ¼ της κούπας φυστικοβούτυρο, ¼ της κούπας νουτέλα και 3 κούπες νιφάδες βρώμης.

Τι κάνετε: Σε μέτρια φωτιά βράστε μαζί τη ζάχαρη, το κακάο, το γάλα και τη μαργαρίνη για ένα λεπτό. Απομακρύνετε το σκεύος απ’ τη φωτιά, ρίξτε μέσα τη βανίλια, το αλάτι, το φυστικοβούτυρο, τη νουτέλα και τη βρώμη και ανακατέψτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα. Με ένα κουταλάκι του τσαγιού πάρτε λίγο μίγμα και αφήστε το να στάξει επάνω σε μια επιφάνεια που έχετε καλύψει με λαδόκολα. Κάντε το ίδιο για όλο το μίγμα κι ύστερα βάλτε τα μπισκότα σας στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.

8. Στιγμιαίο κέικ σοκολάτας

Τι χρειάζεστε: ¼ της κούπας αλεύρι, 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο, 1 αυγό, 3 κουταλιές της σούπας γάλα, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, λίγο εκχύλισμα βανίλιας και ελάχιστο αλάτι.

Τι κάνετε: Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε ώσπου το μίγμα να γίνει απαλό και ομογενές. Γεμίστε με το μίγμα φρομάκια ή φλυτζανάκια και ψήστε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσουν από πάνω.

9. Νεκταρίνια στο γκριλ

Τι χρειάζεστε: 4 σφριγηλά νεκταρίνια κομμένα στη μέση και χωρίς το κουκούτσι, ¼ της κούπας μέλι, παγωτό βανίλια για συνοδεία.

Τι κάνετε: Λαδώστε τη σχάρα και ανάψτε το γκριλ. Αλείψτε τα νεκταρίνια με το μέλι, ώστε να πάει παντού. Ψήστε, γυρνώντας τα συχνά ώσπου να κάνουν γραμμές, 4 με 5 λεπτά δηλαδή. Σερβίρετε αμέσως με μία μπάλα παγωτού για κάθε νεκταρίνι.

10. Μόκα

Τι χρειάζεστε (για 1 ποτήρι): 2 κουταλιές της σούπας λικέρ καφέ, 3 κουταλιές της σούπας γάλα πλήρες, 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σοκολάτας και ¾ της κούπας ανθρακούχο μεταλλικό νερό.

Τι κάνετε: Σ’ ένα ευρύχωρο ποτήρι, ρίξτε το λικέρ, το σιρόπι και το γάλα και ανακατέψτε καλά ώσπου να γίνει μαρέγκα. Στη συνέχεια, κρατώντας το μπουκάλι ψηλά, πάνω απ’ το χείλος του ποτηριού, ρίξτε το ανθρακούχο νερό σταθερά ώστε να πάει κάτω απ’ τη μαρέγκα και να φτιάξει αφρο στην κορυφή, σα φραπές.

v