Τα 10 σημαντικότερα λάθη που κάνουμε στην αποτρίχωση

Τα 10 σημαντικότερα λάθη που κάνουμε στην αποτρίχωση

Κα καλοκαίρι, παραλία, ανάλαφρο ντύσιμο... Ένα γυναικείο θέμα γίνεται αυτή την εποχή πιο επίκαιρο από ποτέ: η αποτρίχωση! Μπορεί να έχουμε αναλάβει δράση για πολλά χρόνια, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι την κάνουμε με τον σωστό τρόπο. Ακολουθούν τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν αποτριχωνόμαστε και πώς μπορούμε να τ' αποφύγουμε.

Ξυραφάκι… το κλασικό!

1. Δεν κάνετε απολέπιση

 Η απολέπιση είναι εξαιρετικά σημαντική για έναν και μόνο λόγο: εμποδίζει τις τρίχες να γυρίζουν προς τα μέσα, κάτι που μπορεί να σας βάλει σε άλλες περιπέτειες μετά, ειδικά αν μπείτε στον πειρασμό να τις πειράξετε, αλλά και να οδηγήσει σε ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Με την απολέπιση, απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και οι παγιδευμένες τρίχες απελευθερώνονται. Δεν είναι απαραίτητο (αλλά ούτε και καλό) να κάντε καθημερινά απολέπιση, δύο φορές την εβδομάδα αρκούν.

2. Ξυρίζεστε από την αντίθετη φορά της τρίχας

 Το ξύρισμα κόντρα στην φορά των τριχών είναι μια λανθασμένη συμβουλή. Προσπαθήστε να ξυρίζεστε στην ίδια φορά με τις τρίχες, γιατί έτσι θ' αποφύγετε την ανάπτυξη των τριχών που γυρνάνε προς τα μέσα, τα κοψίματα και τις πληγές.

3. Ξυρίζεστε το πρωί



 Σίγουρα η πρωινή αποτρίχωση την ώρα του μπάνιου, μας γλιτώνει χρόνο, όμως δεν έχει καλά αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, τα πόδια μας πρήζονται ελαφρώς, με αποτέλεσμα κάποιες τρίχες να κρύβονται και έτσι το ξυραφάκι να μην τις πιάνει. Η ιδανική ώρα είναι το βράδυ, πριν την έξοδό σας.

4. Δεν αλλάζετε συχνά ξυραφάκι

Το ξυραφάκι χάνει την λειτουργικότητά του, «φράζει» από τις τρίχες, όταν χρησιμοποιείται καιρό και γίνεται πηγή βακτηρίων που αναπτύσσονται σε συνδυασμό με την υγρασία του μπάνιου. Για να είστε σίγουρη, μην το χρησιμοποιείτε πάνω από δέκα φορές!

5. Χρησιμοποιείτε σαπούνι αντί για κρέμα/ τζελ ξυρίσματος

 Αν στις διακοπές ξεχάσετε το τζελ ξυρίσματος που χρησιμοποιείτε σπίτι, μικρό το κακό. Το σημαντικό είναι να μην σας γίνει συνήθεια. Το κλασικό σαπούνι ξηραίνει το δέρμα και μαζί με το ξύρισμα που το αφυδατώνει και κάνει πιο ευαίσθητη την περιοχή, δεν ενδείκνυται. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε κοντίσιονερ, που περιέχει μαλακτικές ουσίες που θ’ αφήσουν την επιδερμίδα σας μαλακή.

Με τη βοήθεια του κεριού

6. Κάνετε αποτρίχωση πολύ συχνά

Αν επιλέξετε τον δρόμο του.. κεριού, διαβάστε καλά τις οδηγίες στη συσκευασία. Μην κάνετε αποτρίχωση πολύ συχνά- μια φορά το μήνα (ανά 4 εβδομάδες)  είναι αρκετή. Εξάλλου, για να φύγουν εύκολα οι τρίχες πρέπει να έχουν μεγαλώσει αρκετά –τουλάχιστον 2 χιλιοστά. Διαφορετικά, θα πονέσετε και το κυριότερο: χωρίς να δείτε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

7. Τραβάτε τις ταινίες προς την φορά της τρίχας

Αντίθετα με το ξυραφάκι, η σωστή μέθοδος για την αποτρίχωση με κερί είναι να τραβάτε τις ταινίες από την αντίθετη φορά της τρίχας. Στην αντίθετη περίπτωση, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γεμίσετε σημάδια ή μελανιές και οι τρίχες δεν θα κολλήσουν καλά στην ταινία.

8. Όχι κερί τις δύσκολες μέρες του μήνα!

Κατά τη διάρκεια της περιόδου, οι ορμονικές αλλαγές και η αυξημένη ροή του αίματος, κάνουν πιο ευαίσθητη την επιδερμίδα μας, με αποτέλεσμα ο πόνος κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης να είναι εντονότερος. Βάλτε… πρόγραμμα, καθώς σύμφωνα με ειδικούς, το καλύτερο διάστημα για να κάνετε αποτρίχωση με κερί είναι στα μέσα του κύκλου, περίπου όταν έχετε ωορρηξία.

9. Δεν κάνετε μπάνιο πριν την αποτρίχωση

Ένα ζεστό μπάνιο θα κάνει τη διαδικασία της αποτρίχωσης πιο ανώδυνη, αφού η υψηλή θερμοκρασία του νερού θα βοηθήσει τους πόρους της επιδερμίδας να ανοίξουν γρηγορότερα.

10. Βάζετε πολύ κερί

«Όσο περισσότερο κερί βάλω, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχω!»: η αντίληψη αυτή – δυστυχώς- δεν ισχύει. Αν εφαρμόσετε μεγάλη ποσότητα κεριού, είναι πιθανότερο οι τρίχες να σπάσουν όταν τραβάτε την ταινία, κι έτσι να μην αφαιρεθούν από την ρίζα τους. Εκτός αυτού, ο πόνος είναι εντονότερος και οι μελανιές δεδομένες…

Να έχετε στο μυαλό σας ότι χρειάζεται μόνο μία λεπτή στρώση που θα καλύπτει ίσα- ίσα τις τρίχες.

v