7 δοκιμασμένα μυστικά που θα κάνουν το μπάνιο σας να αστράφτει

7 δοκιμασμένα μυστικά που θα κάνουν το μπάνιο σας να αστράφτει

Για άλλες από εμάς είναι η χειρότερη φασίνα και άλλες το προτιμούν χίλιες φορές απ’ το να ξεσκονίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή το μπουκωμένο σαλόνι τους. Όπως και να’ χει, όμως, η καθαριότητα του μπάνιου είναι καίρια όχι μόνο για λόγους βιτρίνας, αλλά κυρίως, για λόγους υγείας. Ορίστε, λοιπόν, 7 εύκολοι τρόποι ν’ απαλλαγείτε από μερικούς συνηθισμένους εχθρούς του μπάνιου σας.

Για τους καθρέφτες

Αν δεν τα ‘χετε καλά με τα ακριβά καθαριστικά του εμπορίου που αφήνουν εκείνα τα ενοχλητικά ίχνη επάνω στους καθρέφτες σας, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό καθαριστικό. Πάρτε μαγειρική σόδα και οξυζενέ, ανακατέψτε τα σε ένα διάλυμα, βάλτε το σε έναν ψεκαστήρα, ψεκάστε και περάστε με ένα σφουγγάρι να φύγουν οι περιττοί λεκέδες. Μία άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε κρέμα ξυρίσματος. Πέρα απ’ την απίστευτη γυαλάδα, στο επόμενο ζεστό σας ντους, ο καθρέφτης δεν πρόκειται να θολώσει.

Για την μπανιέρα

Αν θέλετε να απολυμάνετε και να αναζωογονήσετε τη μπανιέρα σας με μία κίνηση πάρτε ½ κούπα λευκό ξύδι, 1 κούπα καθαρό οινόπνευμα και ¼ της κούπας σόδα και ανακατέψτε τα μέσα σε 4 λίτρα ζεστό νερό. Απλώστε το μίγμα όπου βλέπετε βρωμιά κι ύστερα από 15 λεπτά, ξεβγάλτε καλά την μπανιέρα σας κι απολαύστε το αποτέλεσμα με ένα ζεστό ντουζ.

Για την τουαλέτα

Δεν θα το περιμένατε, αλλά τα προϊόντα προστασίας των δοντιών σας μπορούν να μετατραπούν στο τέλειο καθαριστικό για την λεκάνη της τουαλέτας σας χάρη στην αντιβακτηριακή τους δράση. Πάρτε στοματικό διάλυμα ή οδοντόπαστα και ανακατέψτε με νερό. Απλώστε το μίγμα στις εσωτερικές επιφάνειες της λεκάνης, περιμένετε 30 λεπτά να δράσει, τρίψτε καλά με την βούρτσα και ξεβγάλτε με άφθονο νερό.

Για τα πλακάκια

Έχετε βαρεθεί να βλέπετε τα πλακάκια του μπάνιου σας θολά και γεμάτα από μικρούς λεκέδες; Πάρτε βαμβάκι, κόψτε κομμάτια και τυλίξτε τα σε μπάλες. Βουτήξτε τις βαμβακόμπαλες μέσα σε διάλυμα οξυγονούχου λευκαντικού και καθαρίστε τα πλακάκια σας για να ξεφορτωθείτε τα άλατα και να τα κάνετε να λάμπουν και πάλι. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείστε στοματικό διάλυμα ή οδοντόπαστα.

Για την σκουριά

Αν το μπάνιο σας έχει σκουριές και θέλετε ν’ απαλλαγείτε εύκολα και γρήγορα, δεν έχετε παρά να ρίξετε στην σκουριασμένη περιοχή λίγο αλάτι, να το τρίψετε κι ύστερα να στίψετε λίγο λεμόνι από πάνω. Με το λεμόνι η σκουριά θα διαλυθεί και το αλάτι που απλώσατε στρατηγικά θα απορροφήσει τυχόν λεκέδες. Αφήστε το “ματζούνι” να δράσει όλη νύχτα και το πρωί ξεβγάλτε με νερό.

Για το ταβάνι

Για καθαρό ταβάνι χωρίς σκόνες, χρησιμοποιείστε ένα διάλυμα ξυδιού και ζεστού νερού με αναλογία 1/1. Φορέστε προστατευτικά γυαλιά, βουτήξτε την καθαρή σφουγγαρίστρα σας στο καθαριστικό που μόλις φτιάξατε κι αρχίστε να τρίβετε το ταβάνι σας μέχρι να καθαρίσει.

Για τις κουρτίνες

Σε έναν ψεκαστήρα, αναμίξτε 500 ml καθαριστικού γενικής χρήσης με 2 κουταλιές της σούπας υγρό πιάτων. Ψεκάστε με το διάλυμα σε όλη την επιφάνεια της κουρτίνας κι αφήστε μερικά λεπτά ώσπου να δράσει. Ξεβγάλτε καλά και θα δείτε ότι η κουρτίνα σας θα έχει γίνει σαν καινούργια.

Πηγή: brightside.me

v