12 χαριτωμένα ονόματα για... χαριτωμένα κορίτσια!

12 χαριτωμένα ονόματα για... χαριτωμένα κορίτσια!

Δεν ξέρεις τι θα πει χάος, μέχρι να βρεθείς στο κατώφλι της απόφασης «Τι όνομα να δώσω στο μωρό μου». Κάθε ένας έχει κι από μια γνώμη και δεν ξέρουμε αν αυτό κάνει τα πράγματα χειρότερα απ' το ότι όλες σχεδόν οι γνώμες εξετάζονται και καταλήγεις ενώ έχεις σχεδόν καταλήξει, να επανεξετάζεις το ζήτημα γιατί η ιδέα της μακρινής σου θείας της Μάρως δεν ήταν και τόσο κακή.

Αν ο δικός σας προβληματισμός ξεκινά από μια μικρή, γλυκιά, χαριτωμένη μπουμπού, τότε ίσως έχουμε τη λύση για σας. Δεν θα προτείνουμε βαριά αρχαιοελληνικά ονόματα, ούτε συνηθισμένα, γοητευτικά και μοιραία. Έχουμε 12 προτάσεις δροσερών, χαριτωμένων, γλυκών ονομάτων που θυμίζουν κοριτσάκια, κοτσιδάκια, ροζ πεταλουδίτσες, φούσκες, γκαζόν, μονόκερους κ.ο.κ. Διαλέξτε και πάρτε...

Αύρα: Η Αύρα, μία από της νύμφες της ελληνικής μυθολογίας, μπορεί κάλλιστα να δώσει το γάργαρο όνομά της στην κόρη σας-δεν είναι πολύ ταιριαστό που απεικονιζόταν από τους αρχαίους ζωγράφους και αγγειογράφους να καβαλά κύκνους;

Αυγή: Το πιο γλυκό φως της ημέρας, αυτό που κάνει τη θάλασσα να φαίνεται σαν καθρέφτης και τον ουρανό ροδί, είναι το φως από το πρώτο «καλημέρα» του ήλιου. Ο Όμηρος την έλεγε «ροδοδάχτυλη αυγούλα» και δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια να την αφήσουμε έξω από τη λίστα με τα πιο γλυκά ονόματα για κορίτσια.

Γαλήνη: Τα ονόματα-έννοιες, είναι κάπως υποτιμημένα τα τελευταία χρόνια, που η μόδα έχει τοποθετήσει στο προσκήνιο τα κάπως βαριά, αρχαιοελληνικά ονόματα. Αν μεγαλώνετε ένα μωρό ήσυχο και χαμογελαστό, λοιπόν, ίσως το κατάλληλο όνομα είναι αυτό.

Κλειώ: Μπορεί η Κλειώ να έχει μυθολογικά τον βαρύ τίτλο της Μούσας της Ιστορίας (το αρχαίο ρήμα «κλέω» σημαίνει αφηγούμαι), ωστόσο ηχητικά είναι μικρό, χαριτωμένο και δροσερό -όπως η μικρή σας.

Μελίνα: Μην πάει ο νους σας στην πληθωρική, γοητευτική Μελίνα Μερκούρη με τη βραχνή φωνή και το πλεονάζον ταπεραμέντο. Το όνομα Μελίνα... στάζει μέλι και θα μπορούσε να αποτελεί ιδανική επιλογή για κορίτσια γλυκά και τραγανά σαν καραμέλα.

Ραλλού: Παιχνιδιάρικο, τρισχαριτωμένο και ζεστό, το όνομα Ραλλού, μπορεί να μην κουβαλάει ιστορία, είναι όμως μια πολύ ταιριαστή επιλογή, αν αυτό που ψάχνετε είναι ένα όνομα γλυκό.

Ήβη: Το όνομα Ήβη, που ακούγεται σαν ψίθυρος, προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα και σημαίνει «αυτή που είναι και αισθάνεται πάντα νέα».

Μάγια: Θυμίζει την πασίγνωστη μελισσούλα των παιδικών μας χρόνων και κάτι από ανοιξιάτικη μέρα. Το όνομα Μάγια κατέχει επάξια μια θέση στη λίστα με τα πιο «δροσερά» ονόματα.

Χλόη: Είναι κελαριστό, μικρό και εύθυμο. Θυμίζει λιβάδια και αναγεννησιακούς πίνακες και Άνοιξη και ίσως είναι αυτό που ψάχνετε.

Χαρά: Το είπαμε και προηγουμένως -τα απλά, συμπαγή και δωρικά ονόματα έχουν κάπως παραγκωνιστεί απ' τη λίστα των επιλογών των νέων γονιών. Δεν είναι ούτε σπάνιο, ούτε έχει βαριά ιστορία, είναι όμως αυτό ακριβώς που λέει: απλά χαρούμενο.

Ιώ: Αν και η Ιώ μεταμορφώθηκε σε αγελάδα και ως τέτοια περιπλανήθηκε για πολύ καιρό, καταδιωκώμενη από την οργή της Ήρας (για τους συνήθεις λόγους), το όνομά της κάθε άλλο παρά αγελάδα θυμίζει.

Έλλη: Η Έλλη -πλην του γνωστού καταδρομικού- ήταν και η άτυχη αδερφή του Φρίξου που πέφτοντας απ' το κριάρι έδωσε το όνομά της στον Ελλήσποντο. Το όνομα, αν και αρχαιοελληνικό, είναι απλοϊκά γλυκό και ταιριάζει γάντι στα πιο γλυκά κορίτσια.

Ξανθή: Εκτός από όνομα μιας εκ των Ωκεανίδων αλλά και μιας Αμαζόνας, το όνομα Ξανθή, μοιάζει ταιριαστεί επιλογή για χαριτωμένα κοριτσάκια με κοτσιδάκια. 

v