8 καταπληκτικές μπομπονιέρες για βάφτιση που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας

8 καταπληκτικές μπομπονιέρες για βάφτιση που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας

Οι ετοιμασίες μιας βάφτισης αναμφισβήτητα απαιτούν πολύ χρόνο αλλά και πολλά χρήματα. Αν ετοιμάζετε τη βάφτιση του παιδιού αλλά δεν έχετε αποφασίσει τι μπομπονιέρες θα πάρετε, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τις φτιάξετε μόνη σας, ή μάλλον παρέα με τη νονά του παιδιού!

Εμπνευστείτε από τις ιδέες που ακολουθούν και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους με τη φαντασία σας.

1. Πολύχρωμες τσάντες

Τι θα χρειαστείτε

Λευκές τσάντες

Πουγκιά

Πολύχρωμα γκοφρέ χαρτόνια

Νερομπογιές ή δαχτυλομπογιές

Πώς θα το κάνετε

Με το πάνω μέρος ενός μολυβιού, κάντε πολύχρωμες τελείες στη σακούλα και τα διαφανή πουγκάκια. Αφήστε τα να στεγνώσουν και στη συνέχεια γεμίστε τα με τα κουφέτα. Έπειτα, τυλίξτε το πουγκί με γκοφρέ χαρτόνι, χωρίς να κόψετε όσο περισσεύει, έτσι ώστε να προεξέχει απ' τη σακούλα.

Εναλλακτικά, μπορείτε αν πάρετε απλές χάρτινες τσάντες, να βάλετε μέσα τα γλυκά και στο τέλος να τις «σφραγίσετε»με χάρτινες βάσεις για γλυκά, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, και να τις κλείσετε με ξύλινα μανταλάκια. 

2. Χαρούμενες πεταλούδες

Τι θα χρειαστείτε

Ξύλινα μανταλάκια

Σύρμα πίπας

Ματάκια χειροτεχνίας

Σελοφάν

Μαρκαδόρους

Πώς θα το φτιάξετε

Διακοσμήστε το μανταλάκι όπως θέλετε, είτε με ζωγραφιές είτε κολλώντας πάνω του χάντρες, όπως στη φωτογραφία, και αφήστε το να στεγνώσει. Κολλήστε τα ματάκια χειροτεχνίας στην πάνω πλευρά του και -προαιρτικά- για τις κεραίες βάλτε δύο κομμάτια από σύρμα πίπας που θα κρύψετε στην τρύπα που σχηματίζει το μανταλάκι στο πάνω μέρος του. Στη συνέχεια, γεμίστε το σελοφάν με τα κουφέτα, στρίψτε το μια φορά και πιάστε το με το μανταλάκι έτσι ώστε να σχηματιστούν τα φτερά.

3. Παιχνιδιάρικα ζωάκια

Τι θα χρειαστείτε

Πλαστικά μπουκάλια

Χάρτινες βάσεις για γλυκά

Μαύρο μαρκαδόρο

Ροζ χαρτόνι

Πώς θα το κάνετε

Αρχικά, ζωγραφίστε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο το περίγραμμα του προσώπου του ζώου πάνω στο μπουκάλι και αφήστε το να στεγνώσει. Στη συνέχεια, κόψτε το χαρτόνι στο σχήμα των αυτιών και ζωγραφίστε το. Έπειτα, κάντε δύο λεπτές τρύπες με ένα κοπίδι στις ατομικές βάσεις για τα γλυκά και περάστε τα αυτιά από μέσα. Κολλήστε το αυτοσχέδιο καπέλο πάνω στο πλαστικό καπάκι και η μπομπονιέρα σας είναι έτοιμη!

4. Μπουκαλάκια- ανεμόμυλοι

Τι θα χρειαστείτε

Γυάλινα μπουκαλάκια με φελλό

Πολύχρωμες πινέζες

Χαρτόνια

Πώς θα το φτιάξετε

Διπλώστε ένα κομμάτι χαρτί στα τέσσερα και στη συνέχεια κόψτε την κάθε ένωσή του μέχρι τη μέση μ' ένα ψαλίδι. Έπειτα, βάλτε κόλλα στη μέση του χαρτιού και διπλώστε την κάθε άκρη των τριγώνων που έχουν σχηματιστεί.

Δείτε αναλυτικά τον τρόπο στο παρακάτω βίντεο:

Τέλος, περάστε από τη μέση του μια πινέζα και πιέστε το πάνω στο φελλό.

Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε , θα σας προτείναμε, αντί για τα κλασικά κουφέτα, να γεμίσετε τα μπουκαλάκια με... smarties! Μια πρωτότυπη ιδέα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

5. Καλάθια λουλουδιών

Τι θα χρειαστείτε

Φίλτρα καφέ νούμερο 4 και 6

Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Χαρτί κουζίνας

Σταθερές, ατομικές βάσεις για γλυκά

Πράσινο σύρμα πίπας

Κόλλα

Μπλου τακ

Πώς θα το φτιάξετε

Βυθίστε τα φίλτρα του καφέ σε δέκα με δώδεκα σταγόνες του χρώματος ζαχαροπλαστικής που θα έχετε διαλύσει σε μια κούπα με νερό. Αφήστε τα να απορροφήσουν το χρώμα για δύο λεπτά και στη συνέχεια βάλτε τα να στεγνώσουν πάνω σε ένα πιάτο που θα έχετε καλύψει με χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια, κολλήστε τρία μεγαλά φίλτρα μεταξύ τους και ντύστε με τα μικρότερα -και χρησιμοποιώντας λίγη κόλλα για να μην «ποτίσει» το χαρτί- τις χάρτινες βάσεις για τα γλυκά, εσωτερικά και εξωτερικά. Έπειτα, κολλήστε τα μεγάλα φίλτρα στη βάση του καλαθιού και τσαλακώστε τα για να πάρουν το σχήμα λουλουδιού.  Τέλος, με λίγο μπλου τακ σταθεροποιήστε στα πλάγια του καλαθιού το σύρμα πίπας .

6. Χάρτινοι Κώνοι

Τι θα χρειαστείτε

Χαρτί περιτυλίγματος

Σελοφάν

Διακοσμητικά σχέδια

Συρραπτικό

Πώς θα το φτιάξετε

Τυλίξτε το χαρτί περιτυλίγματος όπως βλέπετε στη φωτογραφία κια στη συνέχεια συρράψτε το στην πάνω μεριά του. Διακοσμήστε το με αυτοκόλλητα σχέδια ή σχέδια με μανταλάκια και στο τέλος βάλτε σ' ένα σακουλάκι από σελοφάν τα γλυκά και τοποθετήστε το μέσα. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα τετριμμένα, προτιμήστε να... σερβίρετε mashmellows ή σοκολατένιες ελίτσες. 

Για τα παιδιά, μπορείτε να φτιάξετε μια πιο παιχνιδιάρικη εκδοχή τους. 

7. Χειροποίητα κουτάκια

Τι θα χρειαστείτε

Πολύχρωμα χαρτόνια

Κορδέλες ή σπάγκο

Πώς θα το φτιάξετε

Κόβετε ένα τετράγωνο κομμάτι από το χαρτόνι, το διπλώνετε δύο φορές στη μέση και σχηματίζετε τις πλάγιες μεριές του, διπλώνοντάς τις ορθογώνια, όπως δείχνει το βίντεο. Έπειτα, σχηματίστε τριγωνικά την κάθε μεριά του και διπλώστε την προς τα μέσα. Ανοίξτε τα δύο πλαϊνά τρίγωνα και θα δείτε ότι θα έχουν σχηματιστεί ρόμβοι στη βάση του χαρτονιού. Τυλίξτε τις δύο ορθογώνιες πλευρές του, τσαλακώνοντας προσεκτικά τις άκρες του, και το χαρτί που περισσεύει διπλώστε το τριγωνικά προς τα μέσα. Για το καπάκι, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία. 

Δείτε βήμα- βήμα τον τρόπο στο παρακάτω βίντεο:

Αν θέλετε, μπορείτε να κόψετε σε σχήμα λουλουδιού τις πλευρές του, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Στο τέλος, βάλτε μέσα τα κουφέτα και δέστε το κουτί με μια χαρούμενη κορδέλα!

8. Μπομπονιέρες από... λινάτσα!

Τι θα χρειαστείτε

Λινάτσα σε δύο διαφορετικά χρώματα

Σελοφάν

Σπάγκο

Πώς θα το φτιάξετε

Κόψτε τη λινάτσα που προορίζεται για το πουγκί σε τετράγωνο σχήμα ή αγοράστε έτοιμα πουγκιά από λινάτσα. Στη συνέχεια κόψτε το σχέδιο που θέλετε να βάλετε πάνω του με το άλλο χρώμα της λινάτσας. Προτιμήστε έντονες αντιθέσεις για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Έπειτα, ράψτε το σχέδιο προσεκτικά πάνω στο πουγκί. Τέλος, γεμίστε τα σελοφάν με τα κουφέτα/ σοκολατάκια/ μπισκότα ή ό,τι άλλο προτιμάτε και δέστε την μπομπονιέρα με ένα σπάγκο. 

Εναλλακτικά, μπορείτε να τη διανθίσετε με τον ίδιο τρόπο με μια όμορφη γιρλάντα και ένα φιόγκο. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v