Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ποπ κορν

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ποπ κορν

Κλασικό, πεντανόστιμο και “κινηματογραφικό”, το ποπ κορν είναι από τα πλέον αγαπημένα σνακ μικρών και μεγάλων, ένας κοινός παρονομαστής σε κάθε οικογένεια, το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή, από τις μπάμιες. Ακόμη καλύτερο, βέβαια, είναι το ποπ κορν της μαμάς, που έχει την σίγουρη έγκρισή της και στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι θέλουμε για να ενισχύσουμε με δεκάδες τρόπους την ήδη απολαυστική γεύση του. Αν, λοιπόν, είστε μαμά και θέλετε να κάνετε ποπ κορν, ορίστε μερικές ιδέες.

Τα βασικά

Τι χρειάζεστε: 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ½ κούπα καλαμπόκι για ποπ κορν και, προαιρετικά, αλάτι και βούτυρο.

Τι κάνετε: Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος στο μάτι, σε μέτρια φωτιά, και ρίχνετε μέσα το λάδι και 3 σπυριά καλαμποκιού. Κλείνετε το καπάκι (καλό είναι να έχει τρύπες ή να το κρατάτε μισάνοιχτο για τραγανότερο αποτέλεσμα) και μόλις ακούσετε τα σπυριά να σκάνε, βγάζετε απ’ το μάτι και προσθέτετε το υπόλοιπο καλαμπόκι. Περιμένετε 30 δευτερόλεπτα να ζεσταθούν όλα τα σπυριά, ξαναβάζετε το σκεύος στο μάτι, αλλά προσέχετε να το κουνάτε πάνω απ’ τη φωτιά ώστε τα σπυριά ν’ ανακατεύονται και να μην καίγονται. Αν δεν ακούγεται άλλο σκάσιμο, βγάζετε το ποπ-κορν απ’ το μάτι και, προσεκτικά (ίσως έχουν μείνει 1-2 σπυριά που θα σκάσουν αργά), ανοίγετε το καπάκι και αδειάζετε το περιεχόμενο στο μπολ. Εκεί, όσο είναι ζεστό, προσθέτετε το αλάτι και το βούτυρο (½ κουταλιά της σούπας) ή κάποιο μυρωδάτο μπαχαρικό όπως η πάπρικα.

Με αρωματικό λάδι

Για έξτρα αρωματικό αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι που έχετε αρωματίσει από καιρό με κάποιο μυρωδικό όπως είναι το δεντρολίβανο ή το θυμάρι.

Στο φούρνο μικροκυμάτων (χωρίς λάδι)

Βάλτε το καλαμπόκι σας σε μια χαρτοσακούλα, τόση ποσότητα ώστε να μένει αρκετός χώρος (¼ της κούπας για μια σακούλα που χωρά στο φούρνο) μέσα για το ποπ κορν. Τοποθετείστε τη σακούλα στον φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε στην πιο υψηλή θερμοκρασία για 2 έως 4 λεπτά. Όταν τα σκασίματα αραιώσουν πολύ, το ποπ κορν σας είναι έτοιμο και πρέπει να το βγάλετε για να μην καεί. Αδειάστε το στο μπολ και προσθέστε αλάτι και βούτυρο.

Καραμελωμένα

Φτιάχνετε το ποπ κορν όπως παραπάνω, χωρίς πρόσθετα, και προχωράτε στην καραμελοσάλτσα. Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο, 3 κούπες ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και ½ κούπα νερό. Αφήνετε το μίγμα στη φωτιά για 10-14 λεπτά, χωρίς ν’ ανακατεύετε, ώσπου να δέσει παίρνοντας το χρυσοκίτρινο χρώμα του. Κατόπιν, βγάζετε απ’ τη φωτιά και προσθέτετε 1 ½ κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα. Ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να σταματήσει να αφρίζει και να γίνει απαλό και ομοιογενές σαν σάλτσα. Τέλος, περιχύνετε το ποπ κορν με τη σάλτσα σας, ανακατεύοντας καλά να πάει παντού και απλώνετε τα ποπ κορν σε κόλλες ψησίματος, έτσι ώστε να μην ακουμπάν μεταξύ τους. Αφήνετε να κρυώσουν και απολαμβάνετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψήσετε λίγο στο φούρνο (όπως είναι απλωμένα στις κόλλες) για να γίνουν πιο τραγανά.

Γενικά...

- Στο σκέτο ποπ κορν μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θέλετε (π.χ. Ένα αγαπημένο σας μίγμα μυρωδικών ή λιωμένο βούτυρο ανάμικτο με μέλι), αρκεί να το κάνετε όταν είναι ζεστό για να αφομοιωθεί καλύτερα.

- Για να βρείτε τα ποπ κορν που δεν έσκασαν, κουνήστε λίγο το μπολ και αυτά θα καθίσουν στον πάτο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v