Τα παιδιά παίρνουν την... εξυπνάδα από τη μαμά!

Τα παιδιά παίρνουν την... εξυπνάδα από τη μαμά!

Νέα έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά παίρνουν τη νοημοσύνη τους από τη μαμά τους. Πιο συγκεκριμένα, τα μωρά γεννιούνται με γονίδια που άλλες φορές κληρονομούν από τη μαμά τους και άλλες από τον μπαμπά τους. Ως προς τη νοημοσύνη, όμως… κυριαρχούν απόλυτα τα γονίδια της μαμάς.

Έτσι, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ulm, της Γερμανίας, τα γονίδια αυτά έχουν μία βιοχημική «ετικέτα» που επιτρέπει την ανίχνευση της προέλευσής τους και αποκαλύπτει αν είναι ή όχι ενεργά όταν βρίσκονται μέσα στα κύτταρα των απογόνων.

Βρέθηκε, λοιπόν, πως όταν τα γονίδια αυτά είναι ενεργά προέρχονται αποκλειστικά από τη μαμά, ενώ αν τα ίδια γονίδιο έχουν κληροδοτηθεί από τον μπαμπά, τότε είναι ανενεργά.

Εμείς, οι μαμάδες, όμως έχουμε έναν ακόμα λόγο για να καυχιόμαστε. Το Medical Research Council Social and Public Health Sciences Unit, στις Η.Π.Α. διεξήγαγε μελέτη στις μαμάδες το 1994 και μίλησε με 12.686 νέους, ηλικίας από 14 έως 22 ετών. Η μελέτη επικεντρώθηκε στο IQ των παιδιών, την καταγωγή τους, το εκπαιδευτικό αλλά και το οικονομικό τους υπόβαθρο. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε είναι ότι την καλύτερη πρόγνωση νοημοσύνης των παιδιών αυτών δίνει αποκλειστικά το IQ της μαμάς τους!

Με άλλα λόγια, αν ένας άντρας θέλει να αποκτήσει έξυπνα παιδιά, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παντρευτεί μία έξυπνη γυναίκα. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως στην πορεία της ζωής τους, τα παιδιά δεν μπορούν να επηρεαστούν και από την εξυπνάδα των μπαμπάδων τους… Ωστόσο, σύμφωνα τουλάχιστον μ' αυτές τις έρευνες, τη βάση της νοημοσύνης τους την δίνουμε εμείς, οι μαμάδες!

Πηγή: psychology-spot.blogspot.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v