Πώς να φτιάξω αλμυρό καταΐφι

Πώς να φτιάξω αλμυρό καταΐφι

Ωραίο πράγμα η ζαμπονοτυρόπιτα, ωραίο και το παραδοσιακό, μαλλιαρό καταΐφι. Δεν θα ήταν ωραία να μπορούσαν να συνδυαστούν σε κάτι αλμυρό και χορταστικό, ότι πρέπει για κολατσιό ή συνοδευτικό του κυρίως γεύματός σας; Αν είχατε ποτέ αυτή την απορία, ήρθε η ώρα να λάβετε την απάντησή σας.

Τι θα χρειαστείτε

500 γραμμάρια φύλλο καταΐφι

1 κούπα κασέρι τριμμένο

1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1 κούπα φέτα τριμμένη

1 κούπα ζαμπόν ψιλοκομμένο

100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

4 αυγά

200 γραμμάρια γιαούρτι

2 κούπες γάλα εβαπορέ

Φρέσκο δυόσμο ή φρέσκια ρίγανη

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πάπρικα

Λίγο σουσάμι

Μια χούφτα ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Παίρνετε λίγο απ’ το λιωμένο βούτυρο μ’ ένα πινέλο και βουτυρώνετε το ταψί σας. Αφού έχετε «ξάνει» καλά το καταΐφι σας ν’ αφρατέψει, απλώνετε το μισό στο ταψί και το περιχύνετε με το μισό απ’ το υπόλοιπο βούτυρο.

Βήμα 2ο

Ρίχνετε από πάνω τα τυριά και το ζαμπόν σας και πασπαλίζετε με το πιπέρι, την πάπρικα και το φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας σας, το οποίο έχετε πρώτα ψιλοκόψει καλά.

Βήμα 3ο

Κατόπιν, απλώνετε τη δεύτερη στρώση καταΐφι και περιχύνετε με το βούτυρο που έμεινε. Σ’ ένα μπολ, ανακατεύετε πολύ καλά τα 4 αυγά. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομογενές.

Βήμα 4ο

Ρίχνετε μέσα το γάλα και 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι, ανακατεύετε πάλι και περιχύνετε την πίτα σας με το μίγμα.

Βήμα 5ο

Πασπαλίζετε, τέλος, με το υπόλοιπο σουσάμι και τον κολοκυθόσπορο ή τον ηλιόσπορο και βάζετε το ταψί σε φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς, ώσπου να ροδίσει καλά.

Το ζαμπονοτυροκαταΐφι σας είναι έτοιμο.

Πηγή φωτογραφιών: Cookeatup.com

v