Πώς να φτιάξετε λαχταριστό brownies με νουτέλλα και μπανάνα

Πώς να φτιάξετε λαχταριστό brownies με νουτέλλα και μπανάνα

Ένα από τα πιο εύκολα και δημοφιλή επιδόρπια που τιμούν μικροί και μεγάλοι είναι τα brownies! Για τα παιδιά είναι ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά ενώ για τους μεγάλους είναι το τέλειο συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ. Αυτή τη φορά, για να ξεφύγετε από την κλασική σοκολάτα, δοκιμάστε να τα συνδυάσετε με νουτέλλα και μπανάνα. Και όχι, η συνταγή που σας προτείνουμε δεν έχει ούτε κουβερτούρα ούτε το «μπελαλίδικο» μπεν μαρί- η νουτέλλα την αντικαθιστά ισάξια.

Τι θα χρειαστείτε

2 φλιτζάνια Νουτέλλα

3 αυγά

1 φλιτζάνι αλεύρι

Μισή μπανάνα λιωμένη

Πώς θα τα φτιάξετε



Χτυπάτε τα αυγά με ένα πιρούνι και στη συνέχεια αναμιγνύετε όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα μπολ..



Έπειτα, τα ανακατεύετε και απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα σε ένα σκεύος.



Στο τέταρτο και τελευταίο βήμα, αφήνετε το μίγμα να ψηθεί για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.


Στο τέλος, κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια και απολαμβάνετε το δημιούργημά σας!

Λίγες συμβουλές για ακόμα περισσότερη νοστιμιά!

1.  Αν έχετε χρόνο και μεράκι, προτιμήστε να φτιάξετε σπιτική νουτέλλα, που θα  σας μείνει και μετά τα μπράουνις. 

2.  Βγάλτε τα αυγά απ’ το ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν φτιάξετε τα μπράουνις έτσι ώστε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Αν αναρωτιέστε γιατί αυτό είναι σημαντικό, η εξήγηση είναι απλή: ο κρόκος και το ασπράδι «δένουν» πιο εύκολα και έτσι το μίγμα θα βγει πιο ομοιόμορφο.



Ακόμα και αν ξεχάσετε να τα βγάλετε απ’ το ψυγείο εγκαίρως, αφήστε τα σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 10 λεπτά. Μπορεί να είναι το μικρό μυστικό που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά!

3.  Επιλέξτε ένα… ανοιχτόχρωμο σκεύος: άλλη μια απ’ τις περίεργες συμβουλές της ζαχαροπλαστικής. Έτσι, οι άκρες του μίγματος δεν κινδυνεύουν να «παραψηθούν» και η μέση να μείνει σχεδόν ωμή. Τα σκεύη σε ανοιχτό χρώμα έχουν τη δυνατότητα να διαχέουν καλύτερα τη θερμότητα.

4.  Χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί! Έτσι, τα μπράουνις δεν θα κολλήσουν στο σκεύος και θα τα απομακρύνετε χωρίς καμία δυσκολία.

5.  Για να σιγουρευτείτε ότι τα μπράουνις είναι έτοιμα, εφαρμόστε το κλασικό κόλπο της οδοντογλυφίδας. Αφού την βυθίσετε μέσα στο μίγμα, θα πρέπει να βγει στεγνή αλλά να έχουν μείνει πάνω της κάποια υπολείμματα ζύμης. Τότε, ξέρετε ότι ήρθε η ώρα να σερβιριστείτε.



6.  Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι στο μίγμα. Αν ρίξετε όλο το αλεύρι «με τη μια» στο μίγμα, θα απελευθερωθεί όλη η γλουτένη που περιέχει και τα μπράουνις θα βγουν… αλ ντέντε! Γι’ αυτό, κάντε υπομονή και προσθέστε το λίγο-λίγο.

7.  Σε περίπτωση που το ταψί δεν αδειάσει και περισσέψουν μπράουνις και για την επόμενη μέρα, θα τα διατηρήσετε σαν φρέσκα με ένα απλό τρικ: Τυλίξτε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και έπειτα καλύψτε την με αλουμινόχαρτο.



8.  Περιμένετε 15 με 20 λεπτά να κρυώσει το μίγμα για να το κόψετε πιο εύκολα και να το απολαύσετε.

9.  Ξεχάστε τα κλασικά μαχαίρια. Αν θέλετε να κόψετε το γλυκό σε ομοιόμορφα κομμάτια που δεν «σπάνε», ξετρυπώστε από τα συρτάρια σας τα πλαστικά μαχαίρια. 

10.  Μην ξεχάσετε να γυρίσετε το σκεύος στα μισά της διαδρομής για ομοιόμορφο ψήσιμο. Εκτός αυτού, έτσι θα θυμηθείτε να ελέγξετε αν τα μπράουνις είναι έτοιμα.

Τώρα μπορείτε να απολαύσετε ελεύθερα και… υπεύθυνα!

v