Πώς πραγματικά είναι η ζωή πριν και μετά τα παιδιά

Πώς πραγματικά είναι η ζωή πριν και μετά τα παιδιά

Πριν γίνετε γονείς, πώς φανταζόσαστε τη ζωή μετά τα παιδιά; Πέσατε στην παγίδα να πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να διατηρείτε πάντα το σπίτι σας καθαρό; Ή ότι θα βρίσκατε πάντα χρόνο για να αναζωπυρώσετε το πάθος στη σχέση σας με τον άντρα σας; Η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία, όμως δυστυχώς πεθαίνει. Γιατί αυτά τα όνειρα που καθένας από εμάς κάνει πριν αποκτήσει παιδιά, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Η πραγματικότητα για το πώς αλλάζει η ζωή μας μόλις γίνουμε γονείς είναι διαφορετική- εντελώς διαφορετική. Μήπως, όμως τελικά είναι και πιο ωραία;

Ύπνος: Να είσαι γονιός σημαίνει να μην έχεις δικό σου κρεβάτι για να κοιμηθείς. 

Σπίτι: Μπορεί να μην φταίνε τα παιδιά για τη συγκεκριμένη «ακαταστασία», όμως μάλλον έδωσαν στο κατοικίδιό τους την άδεια...

Ρομαντικές νύχτες: «Αγάπη μου, τα παιδιά θα μείνουν στους παππούδες σήμερα. Κι εμείς θα περάσουμε ένα ρομαντικό ραντεβού στο σπίτι...»: Κάποιες φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. 

Η ώρα του φαγητού: Η προσδοκία είναι μάλλον μια καλοστημένη διαφήμιση. Η πραγματικότητα τα έχει όλα: φαγητό παντού και δύο γονείς να ικετεύουν το μωρό τους να βάλει δυο μπουκιές στο στόμα του. 

Οικογενειακές βόλτες: Είναι η ιδέα μας ή η πραγματικότητα έχει πιο πολλή πλάκα;

Σεξουαλική ζωή: Οι «τρελίτσες» στη ζωή ενός γονιού δεν είναι το σεξ αλλά οι λίγες και πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης πριν κοιμηθεί. 

«Ο δικός μου γιος θα είναι ήσυχος, υπάκουος και άριστος μαθητής!»: Είπε κάπου, κάποτε μια μαμά και μετά κατάλαβε πόσο λάθος έκανε. 

Στα μαγαζιά: Τα ψώνια με τα παιδιά μετατρέπονται σε κανονική εκστρατεία. 

Οικογενειακές στιγμές: Δείπνο με τα παιδιά ή... καταστροφή με τα παιδιά;

Πηγή: Brightside.me

v