Πώς να «προπονηθείτε» σωστά για τη ζωή με το μωρό!

Πώς να «προπονηθείτε» σωστά για τη ζωή με το μωρό!

Πιστεύετε, λοιπόν, πως είστε έτοιμη να γίνετε μαμά. Έτοιμη να αντιμετωπίσετε τις σωματικές προκλήσεις. Την πνευματική κόπωση. Τη θολούρα που προκαλεί στο μυαλό η έλλειψη ύπνου. Σωστά; Αν ναι, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε προκειμένου να προετοιμαστείτε σωστά για κάτι τόσο μεγάλο, είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Έτσι, όταν έρθει εκείνη η ώρα, δεν θα υπάρχει τίποτα που να σας φοβίζει, να σας αγχώνει ή να σας προκαλεί έκπληξη.

1.       Βάλτε στο ξυπνητήρι σας τον ήχο της σειρήνας.

2.       Όταν το ξυπνητήρι σταματήσει, σηκωθείτε από το κρεβάτι και αρχίστε να κουβαλάτε και να κουνάτε ένα σακί με 3 κιλά πατάτες για ένα τέταρτο της ώρας. Πέστε ξανά για ύπνο.

3.       Επαναλαμβάνετε κάθε δύο ώρες, για τους επόμενους τρεις μήνες. Χωρίς να παραπονιέστε.

4.       Περιορίστε τα μπάνια σας σε ένα κάθε 4 μέρες.

5.       Όταν τελικά θα κάνετε μπάνιο, βάλτε ένα χρονόμετρο που θα χτυπήσει στα 3 λεπτά. Επίσης, αφήνετε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή και προσπαθήστε να κάνετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

6.       Ηχογραφήστε ένα μωρό την ώρα που κλαίει και πατάτε “play” κάθε φορά που θα κάθεστε στο τραπέζι για να φάτε.

7.       Όταν είστε σε ένα εστιατόριο και τρώτε, καταβροχθίζετε το φαγητό όσο πιο γρήγορα μπορείτε, με στόχο να έχετε ολοκληρώσει το γεύμα σας σε τρεις μόνο μπουκιές, ενώ ταυτόχρονα θα πληρώνετε και τον λογαριασμό.

8.       Καλέστε στο σπίτι μια φίλη. Κάνετε συζητήσεις των 10 δευτερολέπτων. Ανά διαστήματα να σηκώνεστε, να πηγαινοέρχεστε και να αποφεύγετε να την κοιτάτε.

9.       Καθώς θα ετοιμάζεστε το πρωί για τη δουλειά, χύστε πάνω σας λίγο ζεστό γάλα. Επαναλάβετε και στην πλάτη.

10.   Γεμίστε δύο μεγάλες τσάντες με διάφορα αντικείμενα. Κουβαλάτε τις όπου κι αν πάτε.

11.   Αδειάστε όλα τα συρτάρια του σπιτιού σας. Μαζέψτε μετά ό,τι αδειάσατε και ξαναβάλτε τα όλα μέσα.

12.   Αφιερώστε περίπου 2 ώρες για να μαγειρέψετε το αγαπημένο σας φαγητό. Όταν θα είναι έτοιμο, βάλτε το σε ένα πιάτο και ρίξτε το στο πάτωμα. Στη συνέχεια καθαρίστε.

13.   Ζητήστε από τη φίλη σας να κρύψει μια πιπίλα κάπου μέσα στο σπίτι. Κάθε ξημέρωμα στις 6:00, βάζετε ξυπνητήρι και κάνετε αγώνα δρόμου για να βρείτε την πιπίλα μέσα σε 60 δευτερόλεπτα –ή και λιγότερα.

14.   Στη συνέχεια, βάλτε τη φίλη σας να μεθύσει. Εξασκηθείτε στο να πιάνετε στον αέρα τον εμετό της.

15.   Φτιάξτε ένα cd που να συνδυάζει παιδικά τραγουδάκια και κλάμα μωρού, βάλτε το στο αυτοκίνητο με τέρμα τον ήχο, και πατάτε play κάθε φορά που θα βγαίνετε βόλτα.

Συγχαρητήρια! Είστε έτοιμη να κάνετε μωρό!

…γιατί μόνο τότε θα καταλάβετε πως ο όποιος σωματικός ή πνευματικός κόπος, δεν σημαίνει τίποτα μπροστά στο συναισθηματικό δέσιμο της μητρότητας. Γιατί είναι αυτή η τεράστια αγάπη που κάνει όλα αυτά τα άυπνα βράδια και τις δύσκολες μέρες υποφερτά, αξιομνημόνευτά, έως και διασκεδαστικά!

Πηγή: mom.me
v