13 χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που θα λατρέψουν τα παιδιά

13 χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που θα λατρέψουν τα παιδιά

Στολίσατε το σπίτι χριστουγεννιάτικα, ψωνίσατε χριστουγεννιάτικα, γιατί να μην φάτε και… χριστουγεννιάτικα; Αυτές τις δυο εβδομάδες που τα παιδιά θα μείνουν σπίτι, μπορείτε να τους κάνετε έκπληξη με τις πιο εντυπωσιακές αλλά πανεύκολες εορταστικές λιχουδιές. Κάποιες απ’ αυτές, μάλιστα, είναι ιδανικές για να κάνετε τα μικρά σας να φάνε λαχανικά και φρούτα. Δείτε και εμπνευστείτε.

1. Ρούντολφ το τοστάκι



Κόψτε το κλασικό τοστάκι του παιδιού στο σχήμα του κεφαλιού ενός ταράνδου και κάντε το εορταστικό. Προσθέστε ελιές και τυρί για τα μάτια και ένα τοματίνι για τη μύτη.

2. Αγιοβασιλιάτικη λιχουδιά με αλοιφή



Σε μια φέτα από ψωμί του τοστ, απλώστε μια αλοιφή που προτιμούν τα παιδιά (δείτε μια λαχταριστή συνταγή σε προηγούμενο άρθρο μας) και αυτοσχεδιάστε με τα αγαπημένα φρούτα του παιδιού.

3. Εορταστικό πρωινό

Ακόμα και οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά του παιδιού ντύνονται χριστουγεννιάτικα μ’ αυτή την απλή ιδέα:



4. Αυγουλάκια χιονάνθρωποι



Ο πιο πρωτότυπος τρόπος να φάει το πιτσιρίκι το βραστό αυγό του: ξύλινα καλαμάκια, καροτάκια, κόκκοι από μπαχαρικά (για τη μύτη και τα κουμπιά) και έχετε έτοιμο στο άψε- σβήσε έναν φαγώσιμο χιονάνθρωπο.

5. Χιονάτες τυρομπουκίτσες



Ακόμα και το τυρί μπορεί να μεταμορφωθεί… χριστουγεννιάτικα. Κόψτε το σε λωρίδες, ζωγραφίστε αναλόγως το πλαστικό κάλυμμά του και προσθέστε ένα χάρτινο καπελάκι.

6. Κριτσίνια με εορταστικό άρωμα



Τα απλά κριτσίνια που τρώνε τα παιδιά, γίνονται σοκολατένια. Βουτήξτε τα σε λιωμένη σοκολάτα (είτε άσπρη είτε μαύρη) και έπειτα στολίστε με χρωματιστές νιφάδες ζαχαροπλαστικής.

7. Μήλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο



Αντίστοιχα, μπορείτε να πείσετε το παιδί να φάει το μήλο του, κάνοντας το μισό σοκολατένιο!

8. Μπισκοτάκια με κερατάκια



Θα χρειαστείτε μπισκοτάκια, μικρά πρέτσελ για τα αυτάκια, κουφετάκια MnM’s και έτοιμο frosting ή τυρί κρέμα για να τα κολλήσετε πάνω.

9. Αλμυρό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Φτιάξτε μια πίτσα σε σχήμα δέντρου με πιπεριές αντί για στολίδια…



Ή τριγωνικά πιτάκια με σος, λαχανικά και μια βάση- κράκερ.



10. Pancakes αλά χριστουγεννιάτικα



Φτιάχνοντας μικρά και μεγάλα pancakes (δείτε βήμα βήμα τη συνταγή εδώ), μπορείτε να σχηματίσετε το κεφάλι ενός ταράνδου. Για τα κερατάκια, βάλτε αποξηραμένα φρούτα.

11. Ένα υγιεινό σνακ (ακόμα και για εσάς)



Με λίγα κρακεράκια και λαχανικά, έχετε μια… αλμυρή χριστουγεννιάτικη γιρλάντα!

12. Φρουτένιο δεντράκι



Ο πιο πρωτότυπος τρόπος για να σερβίρετε στο παιδί τα φρούτα κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών. Σας εγγυόμαστε ότι θα «πιάσει»- είναι δοκιμασμένο κόλπο.

13. Εορταστικές ρυζογκοφρέτες



Θα χρειαστείτε έτοιμες ρυζογκοφρέτες, MnM’s για τη μύτη, σοκολάτα κουβερτούρα για τα αυτιά, ματάκια χειροτεχνίας και ξύλα χειροτεχνίας. Μαγειρικά δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι- χρειάζεται μόνο προσοχή στον τρόπο που θα κάνετε την τρύπα στη ρυζογκοφρέτα για περάσετε το ξυλάκι και στο σχήμα που θα δώσετε στα αυτιά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v