6 προβλήματα που μπορεί να λύσει το σεξ

6 προβλήματα που μπορεί να λύσει το σεξ

Έχουμε πολλές φορές επισημάνει πόσο μπορεί να ωφελήσει το σεξ την συνολικότερη σχέση του ζευγαριού. Έρευνες ολόκληρες έχουν γίνει, που υποστηρίζουν ότι για το καλό του γάμου μας θα έπρεπε να κάνουμε σεξ κάθε μέρα. Τα οφέλη του σεξ, όμως, δεν σταματούν εκεί. Οι ειδικοί τονίζουν ότι έχετε μερικούς ακόμα σημαντικούς λόγους για να κάνετε συχνά σεξ, οι οποίοι είναι ίσως λίγο πιο… εγωκεντρικοί, καθώς η δραστηριότητα αυτή μπορεί να λύσει σημαντικά προσωπικά σας προβλήματα, όπως για παράδειγμα:

Να καταπολεμήσει την αϋπνία

Μετά το σεξ, ποιος χρειάζεται χαμομήλια και βαλεριάνες; Το λένε και οι επιστήμονες: «Όταν οι άνθρωποι κάνουν σεξ, το σώμα τους εκκρίνει ενδορφίνες και οξυτοκίνη, οι οποίες τους βοηθούν να χαλαρώσουν, ενώ στις γυναίκες απελευθερώνονται και οιστρογόνα που τις βοηθούν να κοιμούνται πιο εύκολα και πιο βαθιά.»

Να διώξει το στρες

Αγχώνεστε για τον τεράστιο όγκο δουλειάς που σας περιμένει αύριο; Σας προκαλούν στρες οι λογαριασμοί που έχετε να πληρώσετε; Περάστε μερικές ρομαντικές στιγμές με τον σύντροφό σας και… το επόμενο πρωί θα ξυπνήσετε λίγο πιο χαμογελαστή! Οι επιστήμονες συνιστούν να δοκιμάσετε να κάνετε σεξ καθημερινά για δύο εβδομάδες και τα αγχολυτικά αποτελέσματά του θα είναι θαυματουργά!

Να αντικαταστήσει -κάπως- τη γυμναστική

Νιώθετε άσχημα που δεν προλαβαίνετε να κάνετε γυμναστική; Σας καταλαβαίνουμε. Ξέρατε, όμως, ότι το έντονο και με διάρκεια σεξ μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη αερόβια άσκηση;. Οι επιστήμονες λένε, μάλιστα, ότι οι γυναίκες «καίνε» κάτι παραπάνω από 3 θερμίδες το λεπτό κάνοντας σεξ.  Έτσι, απολαμβάνετε τα οφέλη της εξάσκησης (αυξάνετε την αντοχή και την ελαστικότητά σας), ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιείτε τις ενδορφίνες, τις ορμόνες της χαράς στον οργανισμό σας.

Να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα

Νέα έρευνα, από το Πανεπιστήμιο της Πεννσυλβάνια των Η.Π.Α., υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που κάνουν σεξ από μία έως τρεις φορές την εβδομάδα, ενδυναμώνουν επαρκώς τον οργανισμό τους, ώστε να μην είναι τόσο επιρρεπής στη γρίπη. Παραδεχτείτε το: Πόσες φορές που ήσασταν κρυωμένοι, δεν νιώσατε καλύτερα μετά το σεξ;

Να σας τονώσει την αυτοπεποίθηση

Εσείς μπορεί να νιώθετε ότι έχετε παχύνει, ότι τα μαλλιά σας είναι χάλια, ότι το στήθος σας μετά τις εγκυμοσύνες είναι πεσμένο και η κοιλιά σας πλαδαρή… πιστέψτε μας, όταν αρχίσετε τις τρυφερότητες, τίποτε από αυτά δεν θα απασχολήσει τον σύντροφό σας. Αντίθετα, στα μάτια του είστε η θεά του σεξ!

Να τα ξαναβρείτε έπειτα από έναν μεγάλο καβγά

Τσακωθήκατε. Σας ζήτησε συγγνώμη. Και κατά βάθος μέσα σας τον έχετε συγχωρέσει. Γιατί να μην βάλετε ένα καλό τέλος στον καβγά σας, ξεχνώντας τον μια για πάντα;

 

v