Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο σοκολατένιο κορμό

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο σοκολατένιο κορμό

Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι είναι προ των πυλών και πρέπει να παρθούν γενναίες και σημαντικές αποφάσεις όπως: τι γλυκό θα φτιάξετε για οικογένεια και καλεσμένους (;). Πήραμε εμείς την απόφαση για εσάς, βρήκαμε την σούπερ συνταγή και σας προτείνουμε περήφανα κορμό σοκολάτας με Nutella και κακάο… Σκουπίστε τα σάλια σας, αν έτρεξαν και δείτε πώς τον φτιάξετε βήμα-βήμα:

Τι θα χρειαστείτε

Για τη βάση

Λίγο βούτυρο

6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

¾ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι, στη «μύτη» ενός κουταλιού

½ φλιτζάνι σκόνη κακάο και 2 ακόμη κουταλιές της σούπας για το τύλιγμα

Για τη γέμιση

200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (60% κακάο, κατά προτίμηση)

2 ½ φλιτζάνια σαντιγύ

200 γραμμάρια Nutella

Λίγη βανίλια

1 κουταλάκι του γλυκού άχνη ζάχαρη, για το γαρνίρισμα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Βουτυρώστε ένα ταψί 25 x 40 εκατοστών και, στη συνέχεια, απλώστε αντικολλητικό χαρτί. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Βάλτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με το ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο. Όταν αποκτήσει υφή μους, ανεβάστε την ταχύτητα και ανακατέψτε για ακόμα 5 λεπτά.



Βήμα 2ο

Αναμείξτε το αλεύρι, το αλάτι και το κακάο σε ένα άλλο μπολ και ρίξτε τα στο μείγμα αυγών-ζάχαρης. Ανακατέψτε με μια μεγάλη σπάτουλα ή ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι. Προσπαθήστε, αντί να ανακατεύετε κυκλικά, να κάνετε κινήσεις πάνω-κάτω.



Βήμα 3ο

Κρατήστε το μπολ σε σχετικά μεγάλη απόσταση απ’ το ταψί και ρίξτε το μείγμα μέσα. Γείρετε το ταψί με αργές κινήσεις δεξιά-αριστερά, για να φτάσει το μείγμα σε κάθε γωνιά.



Βήμα 4ο

Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι να δείτε τις άκρες της ζύμης να «συρρικνώνονται». Με μια σπάτουλα, διαχωρίστε την από τις άκρες του σκεύους για να βγει στη συνέχεια ευκολότερα



Βήμα 5ο

Απλώστε ένα μεγάλο αντικολλητικό φύλλο στον πάγκο, πασπαλίστε το με τις δύο κουταλιές κακάο και απλώστε την ψημένη ζύμη, αναποδογυρίζοντας το ταψί. Σκεπάστε με ένα ακόμα αντικολλητικό φύλλο και μια καθαρή πετσέτα κι αφήστε το να κρυώσει. Το ύφασμα θα εγκλωβίσει την υγρασία και θα κάνει πιο αφράτο το γλυκό.



Βήμα 6ο

Κόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Ρίξτε το 1  και ¼  φλιτζανιού σαντιγύ, τη Nutella, λίγη βανίλια και τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε λίγο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήστε στην άκρη το μείγμα, μέχρι να κρυώσει.



Βήμα 7ο

Ρίξτε την υπόλοιπη σαντιγύ σε ένα μπολ, προσθέστε ½ φλιτζανιού απ’ το σοκολατένιο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει παχύρευστο, αλλά όχι «σκληρό».



Βήμα 8ο

Όταν το «κέικ» κρυώσει, βγάλτε την πετσέτα και προσεκτικά αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί. Κόψτε 1,5 περίπου εκατοστό κάθε πλευράς με ένα κοφτερό μαχαίρι.



Βήμα 9ο

Απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και κάντε ρολό και τις δύο στρώσεις. Χρησιμοποιήστε το χαρτί, για να τυλίξετε όσο πιο σφιχτά μπορείτε.



Βήμα 10ο

Ρολάρετε τον κορμό σε ένα καθαρό αντικολλητικό χαρτί, κόψτε το στο ¼ του ύψους του και ενώστε σε γωνία τα δύο μέρη.



Βήμα 11ο

Μεταφέρετε τον κορμό σε ένα πιάτο και απλώστε πάνω του το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας. Αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον μία ώρα.



Βήμα 12ο

Βγάλτε το απ΄ το ψυγείο μισή ώρα πριν το σερβίρετε, πασπαλίστε το με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.



Πηγή: relish.com

v