Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε αγοράκι 4,5 ετών!

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε αγοράκι 4,5 ετών!

Μόλις ένα μήνα πριν, ένα παιδάκι 10 μηνών είχε διαγνωστεί με μηνιγγίτιδα στον Πειραιά ενώ το Νοέμβριο ένα πεντάχρονο κοριτσάκι που είχε προσβληθεί από τον ίδιο ιό, ακρωτηριάστηκε. Τώρα, ένα νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας τύπου Β ανησυχεί το νησί της Μυτιλήνης στο οποίο εκδηλώθηκε. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα αγοράκι 4,5 ετών στην περιοχή της Γέρας.

Το παιδάκι βρισκόταν στον παιδικό σταθμό όταν ξαφνικά ανέβασε υψηλό πυρετό, ο οποίος δεν υποχώρησε ακόμα και μετά την λήψη αντιπυρετικού. Ο πυρετός συνέχισε ν’ ανεβαίνει σε ανησυχητικά επίπεδα, ενώ το αγοράκι εμφάνισε και εξανθήματα στο σώμα του. Τελικά, κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στο νοσοκομείο του νησιού, όμως κατά την παραμονή του εκεί, το παιδί υπέστη σηψαιμικό σοκ και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα τύπου Β και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας τύπου Β, αν και κυκλοφορεί στην αγορά, δεν έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών -δεν ανήκει δηλαδή στα «υποχρεωτικά» εμβόλια. Σημειωτέον πως το κόστος της κάθε δόσης του εμβολίου ξεπερνά τα 100 ευρώ και επιβαρύνει εξ ολοκλήρου τους γονείς, αφού δεν καλύπτεται από τα ταμεία. Μάλιστα, όπως αναφέρει το iatronet, ενδεχομένως με αφορμή τα τελευταία περιστατικά μηνιγγίτιδας που έχουν «χτυπήσει» παιδιά, η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής ζήτησε την ένταξή του εν λόγω εμβολίου στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού.

Ας ελπίσουμε πως αυτό ήταν ένα από τα τελευταία κρούσματα μηνιγγίτιδας και πως οι αρμόδιες αρχές θα λάβουν τα μέτρα τους για την προστασία των παιδιών και των πολιτών.

Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για την μηνιγγίτιδα σε παλαιότερο άρθρο μας. 

Πηγή: iatronet.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v