Πώς να φτιάξετε το πιο λαχταριστό υγρό κέικ σοκολάτας!

Πώς να φτιάξετε το πιο λαχταριστό υγρό κέικ σοκολάτας!

Είτε γιορτάζετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είτε όχι, δεν είναι κακό να κάνετε μια μικρή παρασπονδία από τη δίαιτά σας, μαγειρεύοντας αλλά και απολαμβάνοντας με τον σύντροφό σας ένα λαχταριστό υγρό κέικ σοκολάτας. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και πιάστε δουλειά...

Τι θα χρειαστείτε

170 γραμμάρια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

120 γραμμάρια ζάχαρη

120 γραμμάρια αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

1 πρέζα αλάτι

50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη

3 αβγά 

170 γραμμάρια κουβερτούρα

1 πακέτο σοκολάτα κρέμα ζαχαροπλαστικής

400 γραμμάρια γάλα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Ταυτόχρονα, με ένα πιρούνι ανακατέψτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει μια κρέμα.  Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι. Ρίξτε εναλλάξ ένα- ένα τα αβγά και το μείγμα από τα στεγνά υλικά μέσα στο βούτυρο και ανακατέψτε καλά και πάλι με ένα πιρούνι. 

 

Βήμα 2ο

Βουτυρώστε ένα πυρέξ 20*20, ρίξτε μέσα το μείγμα μέσα και απλώστε το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Ψήστε για 25 λεπτά στον αέρα στους 190 βαθμούς.

Βήμα 3ο


Σε ένα μεγάλο μπρίκι, λιώστε σε πολύ χαμηλή φωτιά την κουβερτούρα με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Αν την προτιμάτε,  επιλέξτε την κλασική μέθοδο του μπεν μαρί.

Έπειτα, φτιάξτε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, προσθέστε δηλαδή 400 ml γάλα και ανακατέψτε τα στο μίξερ ή χρησιμοποιώντας αναδευτήρα χειρός. 

Βήμα 4ο


Μόλις βγάλετε το κέικ από τον φούρνο, τρυπήστε το σε πολλά σημεία με το πίσω μέρος μιας κουτάλας.

Βήμα 5ο

Αφήστε το να κρυώσει 10 λεπτά και μετά περιχύστε την λιωμένη κουβερτούρα πάνω απ' τις τρύπες και το κέικ και στρώστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Βήμα 6ο

Πασπαλίστε με λίγη χρωματιστή τρούφα και αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για δύο ώρες, μέχρι να κρυώσει. Σκεπάστε το για να μην ξεραθεί και απολαύστε το!

Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v