10 κανόνες για μπαμπάδες που μεγαλώνουν κόρες

10 κανόνες για μπαμπάδες που μεγαλώνουν κόρες

Η σχέση μπαμπά κόρης είναι μοναδική! Είναι το πρώτο αντρικό πρότυπο που κάθε κορίτσι συναντά στη ζωή του, ο πρώτος φίλος, αδελφός, ο πρώτος άντρας που μπορεί να εμπιστευτεί. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό η σχέση τους να βασίζεται σε γερά θεμέλια και ο μπαμπάς όχι μόνο να «κακομαθαίνει» το μικρό του κοριτσάκι, αλλά να του μαθαίνει τα πάντα για τη ζωή. Πώς; Με τους παρακάτω κανόνες.

Πρώτος κανόνας: Να αγαπάς τη μαμά της- και να το δείχνεις

Να αγαπάς τη γυναίκα που αποφάσισες να περάσεις μαζί της όλη σου τη ζωή, να της φέρεσαι με στοργή και ευγένεια. Έτσι, θα μάθει πώς πρέπει να της φέρεται το πρώτο της αγόρι και κυρίως ο άντρας που εκείνη θα επιλέξει να έχει για παντοτινό σύντροφο και πιθανώς για πατέρα των παιδιών της.

Δεύτερος κανόνας: Να μην μεγαλώνεις μια πριγκίπισσα

Ναι, μπορεί εδώ να σας το «χαλάμε» λίγο, αλλά είναι η αλήθεια. Ξέρουμε ότι πολλοί μπαμπάδες θέλουν να κακομαθαίνουν τις μικρές τους πριγκίπισσες και να μην τους χαλάνε ποτέ κανένα χατίρι, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι έτσι μεγαλώνουν μια γυναίκα που δεν είναι ανεξάρτητη και που ενδεχομένως θα στηρίζεται πάντα σ’ έναν άντρα.

Τρίτος κανόνας: Να δεχτείς να σε βάψει/ να σου κάνει μανικιούρ/ να σε ντύσει γοργόνα

Να δεχτείς να παίξεις με τις κούκλες της, να την αφήσεις να σου κάνει κοτσιδάκια και να την χτενίσεις κι εσύ όταν στο ζητήσει. Αυτές οι στιγμές δεν «αποδυναμώνουν» την αντρική σου φύση, αλλά σε κάνουν ακόμα περισσότερο… μπαμπά. Κι εκείνη να είσαι σίγουρος, ότι θα τις θυμάται όταν μεγαλώσει.

Τέταρτος κανόνας: Να μην διαλέγεις πλευρές όταν μαλώνει με τη μαμά της

Στην εφηβεία, τη δύσκολη αυτή εποχή που το κορίτσι σας θα είναι συνέχεια στα μαχαίρια με τη μαμά της, προσπάθησε να μην διαλέγεις πλευρές, τουλάχιστον όχι με πολύ προφανή τρόπο. Μάζεψε δυνάμεις και να θυμάσαι, ότι ρόλος σου είναι να εξομαλύνεις τις καταστάσεις, όχι να φαίνεσαι ο «καλός» γονιός.

Πέμπτος κανόνας: Να δεχτείς ότι δεν θα είσαι ο μόνος άντρας στη ζωή της… από νωρίς!

Αργά ή γρήγορα, θα μάθεις για τον πρώτο άντρα που της έκλεψε την καρδιά. Μην το δεις σαν απειλή θεωρώντας ότι κάποιος ήρθε να πάρει το κοριτσάκι σου, δες το σαν σημάδι ότι μεγαλώνει και ότι σιγά- σιγά γίνεται γυναίκα. Να την εμπιστευτείς, αλλά να είσαι δίπλα της όταν την πληγώσουν.

Έκτος κανόνας: Να μην της φέρεσαι διαφορετικά απ’ ότι στα αγόρια αδέλφια της

Να μην κάνεις διακρίσεις, να της δώσεις να καταλάβει πως είναι το ίδιο ικανή, το ίδιο έξυπνη και δυνατή με τα υπόλοιπα αδέλφια της- δεν έχει σημασία αν είναι αγόρια ή κορίτσια. Εμπιστεύσου την το ίδιο και μάθε της τα ίδια πράγματα.

Έβδομος κανόνας: Να της λες πόσο όμορφη αλλά και πόσο έξυπνη είναι!

Η ομορφιά μπορεί να είναι πρόσκαιρη, η εξυπνάδα, όμως, θα την ακολουθεί για μια ζωή- να της μάθεις ότι πρέπει να στηρίζεται στο μυαλό της και ότι μ’ αυτό θα μπορέσει να καταφέρνει τα πάντα. Αυτός είναι ο δρόμος για την σίγουρη και σταθερή επιτυχία.

Όγδοος κανόνας: Να μην φοβάσαι να εκδηλώνεις τα συναισθήματά σου

Όταν θες να κλάψεις μπροστά στην κόρη σου, κλάψε! Όταν θες να την αγκαλιάσεις δέκα φορές τη μέρα, καν' το. Ξέχνα τα στερεότυπα και μάθε στο μικρό σου κοριτσάκι ότι οι «πραγματικοί» άντρες μπορούν, θέλουν και δεν φοβούνται να δείξουν πώς νιώθουν. 

Ένατος κανόνας: Να της μάθεις «αντρικές» δουλειές



Να αλλάζει λάμπες, να αλλάζει λάστιχο, να βάζει καρφιά στον τοίχο, να βάφει κ.ο.κ, ανάλογα πάντα με την ηλικία της. Γιατί η πραγματική γυναίκα είναι εκείνη που δεν έχει  πάντα ανάγκη και μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί. 

Δέκατος κανόνας: Να δεχτείς ότι… έγινε γυναίκα

Δεν είναι εύκολο, το ξέρουμε, όμως θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει απλώς να δεις το κοριτσάκι σου να φεύγει απ’ το σπίτι, να μην σου δίνει πια αναφορά για το τι κάνει και με ποιον είναι, να δουλεύει- με λίγα λόγια να έχει τη δική της ζωή. Όμως, μην αγχώνεσαι, αν έχεις κάνει σωστή δουλειά, θα τα καταφέρει ίσως καλύτερα κι από σένα… Αρκεί να ξέρει, ότι ο μπαμπάς της θα είναι πάντα δίπλα της- για ό,τι κι αν χρειαστεί!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v