Το «Ελεφαντάκι» του Φοίβου Δεληβοριά απέκτησε ένα υπέροχο βίντεο κλιπ!

Το «Ελεφαντάκι» του Φοίβου Δεληβοριά απέκτησε ένα υπέροχο βίντεο κλιπ!

Ποιος γονιός δεν έχει ακούσει το «Ελεφαντάκι» του Φοίβου Δεληβοριά, σε στίχους και μουσική Γιώργου Χατζηπιερή και ποιο παιδί δεν το λατρεύει; Μπορεί να κυκλοφόρησε πριν από 12 ολόκληρα χρόνια, όμως έχει εκατομμύρια προβολές στο YouTube και παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα παιδικά τραγούδια όλα αυτά τα χρόνια.

Πριν μερικές ημέρες, λοιπόν, το δημοφιλές «Ελεφαντάκι» απέκτησε το ολόδικό του video clip! Ένα υπέροχο animation, με σκίτσα του Φίλιππου Θεοδωρίδη, animation χαρακτήρων του Χρήστου Παπανδρεόπουλου και σκηνοθεσία/μοντάζ της πολυβραβευμένης Έφης Παπά. Πρόκειται, μάλιστα, για το πρώτο ελληνικό animation video clip, το οποίο ήδη έχει δεχτεί εξαιρετικές κριτικές.

Απολαύστε το:



Αξίζει να αναφερθεί ότι έμπνευση για το τραγούδι έδωσε στο Γιώργο Χατζηπιερή ένα παιδικό βιβλίο («Ο Λόπο, το Ελεφαντάκι»), το οποίο διάβαζε κατά τα παιδικά του χρόνια σε ένα χωριό στην Κύπρο. Το παραμύθι χάθηκε στην τουρκική εισβολή, όμως η ιδέα παρέμεινε και ο βασικός ήρωας έγινε… τραγούδι!

Θα το βρείτε στον δίσκο «Ο Τεμπέλης Δράκος και Άλλες Ιστορίες» που κυκλοφορεί ακόμα στα δισκοπωλεία και περιλαμβάνει πολλά ακόμα, υπέροχα παιδικά τραγούδια ερμηνευμένα από σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες. Πρόκειται για τον πρώτο από δύο ακόμα δίσκους που κυκλοφορούν στην ίδια συλλογή: «Η επιστροφή του Τεμπέλη Δράκου» και τα «Ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου».

v