Πώς να μην κάνω ρυτίδες

Πώς να μην κάνω ρυτίδες

Δεν είναι τυχαίο το πώς κάποιες γυναίκες που δεν έχουν κλείσει ακόμα τα τριάντα έχουν ρυτίδες και πώς κάποιες γυναίκες δέκα χρόνια μεγαλύτερες έχουν αψεγάδιαστο δέρμα. Το μυστικό της επιδερμίδας που ο χρόνος φαίνεται να μην έχει αφήσει πάνω της τα σημάδια του, βρίσκεται σε κάποια μικρά αλλά ταυτόχρονα «μεγάλα» tips.

Βάλτε αυτές τις συνήθειες στην καθημερινότητά σας και θα δείτε ότι εκτός από ένα νεανικό πρόσωπο, θα αλλάξει και η διάθεσή σας.

Αντηλιακό και γυαλιά και τον χειμώνα

Πιστεύουμε πως όταν έχει κρύο ο ήλιος δεν μας «πιάνει». Όμως, η αλήθεια είναι ότι οι ακτίνες του είναι… ανελέητες με το δέρμα μας ακόμα και τον χειμώνα. Μάλιστα, ειδικά σε περιοχές όπου το χιόνι το «έχει στρώσει», οι ακτίνες του ηλίου αντανακλώνται πάνω του και βλάπτουν ακόμα περισσότερο το δέρμα μας. Εφαρμόζετε καθημερινά αντηλιακό ή αν σας φαίνεται βαριά η σύνθεσή του, μπορείτε επιλέξετε μια κρέμα ημέρας με δείκτη προστασίας SPF, που ενυδατώνει και προστατεύει απ’ τον ήλιο.

Αντίστοιχα, δεν θα πρέπει να επαναπαύεστε με τα γυαλιά ηλίου. Φροντίστε να τα έχετε πάντα στην τσάντα σας- το συνοφρύωμα που κάνουμε όταν έχει ήλιο μια χειμωνιάτικη μέρα, επιδεινώνει τις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια.

Κρέμα ματιών από τα 25

Το πόδι της χήνας γύρω από τα μάτια είναι μία από τις ρυτίδες που δυστυχώς αρχίζουν να σχηματίζονται από πολύ νωρίς. Γι’ αυτό, οι δερματολόγοι συνιστούν οπωσδήποτε την καθημερινή εφαρμογή μιας καλής κρέμας ματιών ήδη από τα 25. Ακόμα κι αν δεν αρχίσατε από τότε, ποτέ δεν είναι αργά.

Μαχαίρι στις κακές συνήθειες!

Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να κόψετε το κάπνισμα και το αλκοόλ, όμως τουλάχιστον αν τα περιορίσετε το δέρμα σας, θα σας ευχαριστεί. Το κάπνισμα καταστρέφει το φυσικό κολλαγόνο της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα οι καπνιστές να κάνουν ρυτίδες πολύ πιο εύκολα. Εκτός αυτού, η περιοχή γύρω απ’ το στόμα πλήττεται περισσότερο λόγω της κίνησης του συνοφρυώματος.

Και το αλκοόλ, όμως, αφυδατώνει το δέρμα και προκαλεί απώλεια της ελαστικότητας της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανεπιθύμητες ρυτίδες. Ωστόσο, η καλύτερη επιλογή αν θέλετε να απολαμβάνετε ένα ποτηράκι την ημέρα, είναι το κόκκινο κρασί, που περιέχει αντιοξειδωτικά στοιχεία και ωφελεί ακόμα και την  καρδιά.

Αν δεν σας πείσαμε, το παρακάτω βίντεο του Buzzfeed θα σας πει την ωμή αλήθεια:

Ύπνος ανάσκελα

Μπορεί το να κοιμάστε στο πλάι να είναι η αγαπημένη σας στάση, αλλά η πλευρά του προσώπου που «πατικώνεται» θα διαφωνήσει μαζί σας. Προσπαθήστε να κοιμάστε ανάσκελα έτσι ώστε να μην σχηματίζοντα αυλακώσεις στο πρόσωπό σας, οι οποίες ναι μεν φαίνονται προσωρινές αλλά στο πέρασμα του χρόνου αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια στο πρόσωπο. Εναλλακτικά, επιλέξτε σατέν μαξιλαροθήκες, η σύνθεση των οποίων είναι πιο λεία, με λιγότερες ζάρες, δημιουργώντας άρα λιγότερες ρυτίδες.

Η σωστή (αντιρυτιδική) διατροφή

Οι βιταμίνες A,C, D, K και E είναι ο φυσικός τρόπος να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες τρώγοντας. Τα λιπαρά ψάρια, τα φυλλώδη λαχανικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το ελαιόλαδο (τα δύο τελευταία με μέτρο) θα σας βοηθήσουν να διώξετε μακριά τα σημάδια του χρόνου.  Δείτε αναλυτικά σε παλαιότερο άρθρο μας ποιες τροφές είναι πλούσιες στις αντιγηραντικές βιταμίνες.

Το καλό το σεξ όλα τα διορθώνει…

Όταν περνάμε καλά στην ερωτική μας ζωή, μας λένε ότι «λάμπουμε». Ο λόγος όμως δεν είναι μόνο ότι έχουμε ανεβασμένη διάθεση, αλλά ότι το σεξ μας κάνει να δείχνουμε έως και 7 χρόνια νεότερες, όπως εξηγεί ο ψυχολόγος David Weeks.



Επιστημονικά μιλώντας, κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, ο οργανισμός μας απελευθερώνει αυξητικές ορμόνες που κάνουν την επιδερμίδα μας πιο ελαστική. Επομένως, όσο πιο σφριγηλό είναι το δέρμα, τόσο λιγότερο «σακουλιάζει» και γεμίζει ρυτίδες. Έτοιμη για ένα πονηρό ραντεβού με το άλλο σας μισό σήμερα;

Πλένετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό

Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, όμως, η συμβουλή αυτή προέρχεται από τις γιαγιάδες μας που στα χρόνια τους δεν είχαν αντιγηραντικές κρέμες. Το δροσερό νερό συσφίγγει τους πόρους της επιδερμίδας και την βοηθά να παραμείνει σφριγηλή και νεανική. Είναι υπόθεση δύο λεπτών- θα το αντέξετε!

Και πίνετε πράσινο τσάι

Περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο ρόφημα και έτσι επιτίθεται αποτελεσματικά στους εχθρούς του δέρματος. Απολαύστε το καθημερινά αλλά προσοχή: χωρίς ζάχαρη! Μπορείτε, όμως, να βάλετε μια φέτα λεμόνι, όπως ο Δάκης…



v