«Μην κατακρίνετε τις άλλες μαμάδες για τον τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά τους»

«Μην κατακρίνετε τις άλλες μαμάδες για τον τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά τους»

Στη σελίδα Love What Matters, η Asle Potter δημοσίευσε ένα δυνατό μήνυμα που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που έχουν την τάση να κατηγορούν και να κατακρίνουν τις άλλες μαμάδες για τον τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Όπως είχαμε πει και σε παλαιότερο άρθρο μας, κλισέ όπως το αν θηλάζεις ή όχι, το αν δουλεύεις ή όχι, το αν μαγειρεύεις ή όχι είναι χρέος μας να μην διαιωνίσουμε. Δείτε τι έχει να μας πει…

Δείτε τι έχει να μας πει…

«Στη μαμά που θηλάζει: Μπράβο! Κάνεις ένα πολύ σημαντικό δώρο στο μωρό σου και διαχειρίζεσαι καλά τον χρόνο σου. Είσαι καλή μαμά.

Στη μαμά που δίνει φόρμουλα: Η επιστήμη δεν κάνει θαύματα; Σκέψου ότι παλαιότερα, όταν μια μητέρα δεν είχε αρκετό γάλα, το μωρό της θα υπέφερε. Είσαι καλή μαμά.

Στη μαμά που χρησιμοποιεί υφασμάτινες πάνες: Είναι πολύ χαριτωμένες και πολύ οικονομικές. Είσαι καλή μαμά.

Στη μαμά που χρησιμοποιεί πάνες μιας χρήσης: Αυτά τα πραγματάκια έχουν απίστευτη δύναμη και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για διαρροές και για περισσότερα άπλυτα. Είσαι καλή μαμά.

Στη μαμά που είναι νοικοκυρά: Φαντάζομαι ότι δεν είναι εύκολο αυτό που κάνεις, αλλά το να περνάς αυτά τα πολύτιμα χρόνια με τα παιδιά σου, πρέπει να είναι καταπληκτικό. Είσαι καλή μαμά.

Στη μαμά που δουλεύει: Είναι υπέροχο το ότι έχεις αφιερωθεί στην καριέρα σου, είσαι καλό πρότυπο για τα παιδιά σου με πολλούς τρόπους- είναι φοβερό. Είσαι καλή μαμά.

Στη μαμά που παίρνει έτοιμο φαγητό πολλές φορές την εβδομάδα γιατί είναι πολύ κουρασμένη για να μαγειρέψει ή για να πάει στο σούπερ μάρκετ: Ταΐζεις τα παιδιά σου και δεν διαμαρτύρονται για τίποτα. Κάποιες φορές, βρίσκεις τη σωτηρία σου σε μια άσπρη τσάντα με το λογότυπο του αγαπημένου τους fast food. Είσαι καλή μαμά.



Στη μαμά που μαγειρεύει κάθε μέρα πρωί- μεσημέρι- βράδυ: Μπράβο! Η υγιεινή διατροφή είναι πολύ σημαντική και τα παιδιά μαθαίνουν να εκτιμούν το καλό φαγητό από μικρά για όλη τους τη ζωή. Είσαι καλή μαμά.

Στη μαμά με τα ήσυχα παιδιά, τα παιδιά που έχουν καλούς τρόπους στο εστιατόριο: Μπράβο, είναι πολύ δύσκολο αυτό που έχεις καταφέρει, να μένουν τα παιδιά ήσυχα χωρίς να διαμαρτύρονται, σε ένα μέρος που δεν μπορούν να τρέξουν. Είσαι καλή μαμά.

Στη μαμά που το παιδί της άρχισε να ουρλιάζει στον διάδρομο του σούπερ μάρκετ με τα δημητριακά; Γιατί πάντα διαλέγουν το πιο ακατάλληλο μέρος για να ξεσπάσουν; Όλοι το ‘χουμε περάσει. Είσαι καλή μαμά.

Στις μαμάδες που κατακρίνουν τις μαμάδες που περιγράψαμε:

Σκεφτείτε πρώτα τι κάνετε εσείς, κορίτσια. Σκεφτείτε πρώτα τι κάνετε εσείς.»

v