Τα δωρεάν της 25ης Μαρτίου για να πάτε με τα παιδιά

Τα δωρεάν της 25ης Μαρτίου για να πάτε με τα παιδιά

Η αυριανή αργία αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για βόλτα με τα παιδιά και ο καιρός δείχνει να είναι με το μέρος μας! Αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα τι θα κάνετε μετά την παρέλαση και πριν τον μπακαλιάρο, σας έχουμε τρεις εξίσου ενδιαφέρουσες και εντελώς δωρεάν προτάσεις –για διαφορετικά γούστα, βέβαια, η κάθε μία!

Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης

Την εθνική επέτειο με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες γιορτάζει αύριο το Μουσείο της Ακρόπολης, με τους εκθεσιακούς χώρους να παραμένουν ανοιχτοί από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Στη 1:00, μάλιστα, ο Πρόεδρος του Μουσείου, καθηγητής κ. Δημήτρης Παντερμαλής, θα παρουσιάσει στους επισκέπτες το αντίγραφο της Κόρης 685 στο οποίο πριν από 100 χρόνια, ο Ελβετός ζωγράφος Ε. Ε. Gilliéron (1885–1939) πρόσθεσε τα χρώματα, ενώ στις 7:00 θα προβληθούν στην αίθουσα της περιοδικής έκθεσης «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων», δίπλα στην τεχνητή βελανιδιά της έκθεσης, βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από το μουσικό έργο του συνθέτη Γιώργου Κουρουπού «Φωνή δρυός». Στο δε εστιατόριο θα σερβίρεται «Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο».

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Ελεύθερη είσοδος στα πολεμικά πλοία του Πειραιά

Η φρεγάτα ΨΑΡΑ, η πυραυλάκατος ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ και το υποβρύχιο ΠΟΣΕΙΔΩΝ έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να τα επισκεφθεί το κοινό σήμερα και αύριο έως τις 7 το απόγευμα και την Κυριακή, από τις 9:00 έως τις 5:00 το απόγευμα. Θα τα βρείτε στα κρηπιδώματα 11 και 12 (Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ) του Λιμανιού.

Η Ελληνική ιστορία σαν παραμύθι... στο ΚΠΙΣΝ με δωρεάν είσοδο

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αφετηρία την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, διοργανώνει μία σειρά από ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, αγγίζοντας πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης και διερευνώντας όχι μόνο την κληρονομιά της, αλλά, το κυριότερο, τη σχέση μας με αυτήν, διακόσια περίπου χρόνια μετά. Από τις καλλιτεχνικές επιρροές της περιόδου, μέχρι τη μελοποίηση αλλά και την εικονοποίηση ιστοριών, στιγμών και θρύλων του 1821, δίνονται αφορμές για να αναστοχαστούμε το βαθύτερο περιεχόμενο και το επίκαιρο νόημα αυτού του αγώνα.

Η εκδήλωση "Η Ελληνική ιστορία σαν παραμύθι" απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 11 ετών και θα πραγματοποιηθεί αύριο, από τις 12:30 έως τις 14:30.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

v