Μαθητές νικητές, με ρομπότ από το μέλλον!

Μαθητές νικητές, με ρομπότ από το μέλλον!

Εκατοντάδες παιδιά από όλη τη χώρα γιόρτασαν την τεχνολογία στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE!

Να δημιουργείς με το μυαλό και με τα ίδια σου τα χέρια. Να έρχεσαι σε επαφή με τον μαγευτικό κόσμο της τεχνολογίας και της ρομποτικής, να αντιμετωπίζεις τη συναρπαστική πρόκληση του να βρίσκεις λύσεις σε προβλήματα που μέχρι τώρα σού φαίνονταν περίπλοκα. Και όλα αυτά ενώ το διασκεδάζεις, παίζεις και γελάς, παρέα με τους φίλους σου.



Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τον WRO με τη συνεργασία της COSMOTE, έδωσε την ευκαιρία, για περισσότερο από 5 μήνες, σε  3.500 παιδιά από όλη την Ελλάδα να έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία και τα οφέλη της.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ, περισσότεροι από 1100 μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, μαζί με τους προπονητές-εκπαιδευτικούς τους και τη συμπαράσταση των γονιών τους πήραν μέρος στη μεγάλη γιορτή της τεχνολογίας και της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Από το πρωί του Σαββάτου μέχρι αργά το απόγευμα ο  Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  χάρισε αξέχαστες στιγμές χαράς και δημιουργίας σε μαθητές από όλη την Ελλάδα.



Ομάδες από μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου κατέκλυσαν τη μεγάλη αίθουσα “Γιώργος Κασιμάτης” στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Οι μικρότεροι δημιούργησαν γύρω από το θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», οι μαθητές του Γυμνασίου διαγωνίστηκαν πάνω στο θέμα «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου» ενώ οι μεγαλύτεροι κλήθηκαν να καταπιαστούν με την «Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα».



Εντυπωσιακές ιδέες και απίθανα ρομπότ εξέπληξαν και τους πιο μυημένους στην τεχνολογία, έκαναν πολύ δύσκολο το έργο των κριτών και γέμισαν χαμόγελα τους διοργανωτές.

Μεγάλοι νικητές των τελικών αναδείχθηκαν οι ομάδες SmartRobots από το 3o Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, Ν1 από τα Γυμνάσια Σχολεία Πάτρας, ενώ οι Minders από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση και Fargrobs από το 7ο ΓΕΛ Τρικάλων μοιράστηκαν την πρωτιά στα Λύκεια.

Κανείς όμως δεν έχασε. Οι περισσότεροι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τους επόμενους τελικούς, με προορισμό την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και την Κόστα Ρίκα (Νοέμβριος 2017). Και όλοι μαζί είναι βέβαιο ότι θα ξανασυναντηθούν στο μέλλον, άμεσο και απώτερο. Τους ανήκει!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v