Πώς να φτιάξετε μόνη σας τις πιο όμορφες λαμπάδες

Πώς να φτιάξετε μόνη σας τις πιο όμορφες λαμπάδες

Είστε από τις γυναίκες που αγαπούν τις χειροτεχνίες; Που πιάνουν τα χέρια τους και προτιμούν να φτιάχνουν, παρά να αγοράζουν έτοιμο κάτι; Αν ναι, τότε είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιαστείτε κι εσείς, όσο εμείς, με τις παρακάτω λαμπάδες, τις οποίες βρήκαμε μεν έτοιμες στο Pinterest, όμως με λίγο μεράκι και τα σωστά υλικά, δεν θα δυσκολευτούμε να τις φτιάξουμε. Και, τέλος πάντων, αν δυσκολευτούμε, σε πολλές από αυτές υπάρχουν οι διευθύνσεις για να τις αγοράσουμε.

 

Λαμπάδα αμυγδαλιά

Πόσο ανοιξιάτικη και χαριτωμένη; Και πόσο εύκολο να την φτιάξετε, αφού θα χρειαστείτε δύο λεπτά (ή και ένα χοντρό) κεράκια, τα οποία θα τυλίξετε με λευκό σπάγκο. Στη συνέχεια θα κόψετε ένα μικρό κλαράκι αμυγδαλιάς, πάνω στο οποίο θα κολλήσετε ροζ πομ-πομ.


Την βρήκαμε εδώ.

Λαμπάδες με λινάτσα και καρδιά

Πανεύκολες στον στολισμό τους, αρκεί να βρείτε τις κεραμικές καρδούλες σε κάποιο μαγαζί από αυτά που πουλάνε χάντρες κ.λ.π. Κατά τα άλλα θα χρειαστείτε ένα κομμάτι λινάτσας και σχοινί.

Τις βρήκαμε εδώ.

Λαμπάδα με γυάλινα χαντράκια

Άκρως χαριτωμένη και κοριτσίστικη! Στο imaginehearts.com βρήκαμε το παρακάτω βίντεο, στο οποίο θα δείτε αναλυτικά πώς να φτιάξετε τη λαμπάδα, αλλά και μία όμορφη ασορτί συσκευασία με μονόγραμμα.

Λαμπάδα με μονόγραμμα

Για τον στολισμό αυτής της λαμπάδας θα χρειαστεί να βρείτε το ξύλινο μονόγραμμα της επιλογής σας (θα βρείτε πολύ εύκολα με μια απλή αναζήτηση στο Google). Στη συνέχεια θα το στολίσετε με κορδέλες και λουλουδάκια, όπως στη φωτογραφία, και θα το δέσετε στην λαμπάδα.

Τη λαμπάδα της φωτογραφίας βρήκαμε εδώ.

Λαμπάδα με ξύλινο παπιγιόν

Τα ξύλινα παπιγιόν είναι η τελευταία λέξη της μόδας και η λαμπάδα αυτή είναι ό,τι πρέπει για το βαφτιστήρι σας, αν είναι αγόρι. Θα χρειαστεί να τυλίξετε το κερί σας με τζιν ύφασμα, το οποίο θα κολλήσετε καλά, και πάνω του μπορείτε να τοποθετήσετε μικρά κουμπάκια. Στη συνέχεια θα κολλήσετε το ξύλινο παπιγιόν.

Την βρήκαμε εδώ.

Λαμπάδα μπαλαρίνα

Minimal και πανέμορφη! Γεγονός είναι ότι για το σχέδιο του προσώπου της μπαλαρίνας πρέπει να «πιάνουν» λίγο τα χέρια σας. Γι’αυτό μην το ξεκινήσετε αν δεν έχετε πρώτα πειραματιστεί καλά στο χαρτί. Κατά τα άλλα, λίγο τούλι, λίγη ροζ κορδέλα και κόλλα είναι ό,τι χρειάζεστε για να την ολοκληρώσετε.

Βρήκαμε τη φωτογραφία αυτής της λαμπάδας στο Pinterest.

Λαμπάδες Pacman για ζευγάρια ή αδέλφια

Εφόσον βρείτε τα ξύλινα διακοσμητικά με τον Pacman και το φαντασματάκι, η κατασκευή της λαμπάδας στη συνέχεια είναι παιχνιδάκι, αφού θα χρειαστείτε μόνο κόλλα και σχοινί.

Τις βρήκαμε εδώ.

Λαμπάδες με φλοράλ σχέδιο

Λιτές και όμορφες, για τις λαμπάδες αυτές θα χρειαστείτε απλά χαρτί περιτυλίγματος σε εμπριμέ χρώματα ή κομμάτια υφάσματος και λίγη κορδέλα, για να κολλήσετε πάνω και κάτω.

Βρήκαμε τις λαμπάδες της φωτογραφίας στο Handmade by Rania.

Λαμπάδα ραβδί-αστεράκι

Η μικρή σας νεραϊδούλα θα ενθουσιαστεί με αυτή τη λαμπάδα που θα φτιάξετε πολύ εύκολα, αφού θα δέσετε πάνω της τούλι και ένα λαμπερό ραβδί. Κι αν δεν έχετε ήδη κάποιο αντίστοιχο ραβδί στο σπίτι, θα το φτιάξετε μόνοι σας, κόβοντας αστεράκια από χαρτόνια με γκλίτερ που θα βρείτε εδώ.

Βρήκαμε τη λαμπάδα αυτή στο Pinterest.

Λαμπάδα με βαρκούλα από πεντάγραμμο

Για τους λάτρεις της μουσικής και των ταξιδιών ή για όσους ταξιδεύουν με τη μουσική, αυτή η λαμπάδα είναι σχετικά εύκολη στην κατασκευή της, με την προϋπόθεση ότι έχετε διαθέσιμο κάποιο μουσικό πεντάγραμμο και ξέρετε να φτιάχνετε χάρτινες βαρκούλες. Κατά τα άλλα θα χρειαστείτε κόλλα και σχοινί.

Τη βρήκαμε στο Handmade by Katerina Beadaboo. 

*Σημ.: Σκέτα κεριά για λαμπάδες θα βρείτε εδώ και εδώ, μεγάλη ποικιλία σε κορδέλες θα βρείτε εδώ και πολλά ξύλινα διακοσμητικά θα βρείτε εδώ.

 

v