Πασχαλινές λαμπάδες… «με τα δυο μου τα χεράκια!»

Πασχαλινές λαμπάδες… «με τα δυο μου τα χεράκια!»

Στο δημιουργικό εργαστήρι «Με τα δυο μου τα χεράκια» μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τη μαγεία της δημιουργίας και τη χαρά της κατασκευής! Σε έναν χώρο φωτεινό, γεμάτο υλικά και πρωτότυπες δημιουργίες, η κ. Άννα Καλογιάννη μας υποδέχεται για να μας χαρίσει λίγη από την αστείρευτη έμπνευσή της και να μας γεμίσει πρωτότυπες ιδέες για εικαστικές αλλά και χρηστικές κατασκευές.

Στο παρακάτω βίντεο η κ. Καλογιάννη μας μιλά για τα ποικίλα προγράμματα του εργαστηρίου, τα οποία αφορούν παιδιά κάθε ηλικίας, ενώ η κ. Μαρία Ταβσάνογλου, σχεδιάστρια ειδών Trash Art, μας δείχνει πώς μπορούμε με απλά και οικονομικά υλικά που οι περισσότεροι έχουμε στο σπίτι να φτιάξουμε τις πιο ιδιαίτερες πασχαλινές λαμπάδες, καθώς και δύο πρωτότυπες συσκευασίες, μέσα στις οποίες μπορούμε να τις προσφέρουμε.

Η χειροτεχνίες που ακολουθούν είναι αρκετά απλές ώστε να τις κάνετε με τη βοήθεια των παιδιών και ιδιαίτερα γρήγορες, αν αναζητάτε ένα ξεχωριστό δώρο της "τελευταίας στιγμής", με την προσωπική σας πινελιά, για τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα.

Υλικά για τις κατασκευές

Λαμπάδα 1

Κερί εμπορίου σε σχήμα λαμπάδας

Κουρέλια από υφάσματα κομμένα σε λωρίδες

Ξυλόκολλα

Κουμπιά (ιδανικά πολύχρωμα)

Μεταλλικά αντικείμενα ή μεταλλικό φύλλο από κατάστημα με είδη χόμπι

Σχοινί

Ψαλίδι

Λαμπάδα 2

Κερί εμπορίου σε σχήμα λαμπάδας

Ξυλόκολλα

Νερόχρωμα (ακρυλικό ή τέμπερα)

Τσόφλι από φρέσκο αυγό

Χρυσόσκονη (από βιβλιοπωλείο ή κατάστημα με είδη χόμπι)

Για τις συσκευασίες

Χαρτοσακούλα ή σακούλα από χαρτί kraft

Χρωματιστά χαρτιά τύπου κανσόν

Χόρτο (για πασχαλινές κατασκευές)

Κόφτη σε σχήμα πεταλούδας (ή ό,τι άλλο σχήμα θέλετε)

Ψαλίδι

Σχοινί-κορδέλες

 

Info:

Με τα δυο μου τα χεράκια: Τραπεζούντος 1, Δροσιά, τηλ. 210 81 33 503.
Τα εργαστήρι λειτουργεί καθημερινά 9.00-14.00, Παρασκευή και απόγευμα 17.00-20.00 και τα Σάββατα 11.00-13.00, μετά από ραντεβού.
Θα παραμείνει κλειστό για το Πάσχα, από την Πέμπτη 3 Μαΐου έως και την Τρίτη 7 Μαΐου, ενώ για καλοκαίρι θα κλείσει μόνο τον Αύγουστο.

Το ενδεικτικό κόστος για ένα δίωρο εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στο «Με τα δυο μου τα χεράκια» είναι 10 ευρώ.

Μάθετε περισσότερα στο www.metaduomoutaxerakia.gr και στη σελίδα του εργαστηρίου στο Facebook www.facebook.com/metaduomoutaxerakia.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v