6 βόλτες που πρέπει να κάνετε με τα παιδιά αυτό το σαββατοκύριακο

6 βόλτες που πρέπει να κάνετε με τα παιδιά αυτό το σαββατοκύριακο

Ο Μάρτης μας αποχαιρετά και υποδεχόμαστε αισίως τον ανοιξιάτικο Απρίλη με πολλές, διασκεδαστικές βόλτες παρέα με τα παιδιά. Το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους. Το μόνο που μένει είναι να επιλέξετε ποιες απ’ αυτές σας βολεύουν από θέμα ημέρας και ώρας. Ιδού…

Τα Στρουμφάκια ξαναχτυπάνε τρισδιάστατα

Μια καινούρια ταινία με πρωταγωνιστές τα παλιά αγαπημένα μας Στρουμφάκια βγήκε στις αίθουσες και φυσικά δεν μπορούμε να της αντισταθούμε. Τα Στρουμφάκια και το Χαμένο Χωριό, λοιπόν, σε 3D έκδοση και μεταγλωττισμένο, θα σας κάνουν συνεπιβάτες στις περιπέτειές τους σε ταξίδι γεμάτο δράση, κίνδυνο αλλά και γέλιο.

Για εμάς, είναι ευκαιρία να αναπολήσουμε τα παιδικά μας χρόνια και για τα παιδιά να γνωρίσουν αυτούς τους τρισχαριτωμένους, μικροσκοπικούς μπλε ήρωες.

Πράσινη Πρωταπριλιά στον Υμηττό

«Σαν ψέματα μου φαίνεται», λέγεται η οικογενειακή εξόρμηση στη φύση που διοργανώνει η Φιλοδασική Ένωση στο δάσος Υμηττού το Σάββατο 1 Απριλίου στις 11 το πρωί. Μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν από πού προήλθε η ιστορία της Πρωταπριλιάς, οπότε είθισται να λέμε ψέματα, κάνοντας ταυτόχρονα μια καταπράσινη βόλτα σε έναν από τους λίγους χώρους πρασίνου της Αθήνας.

*Φωτογραφία: givethekids.gr

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φοράνε άνετα ρούχα και παπούτσια. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10 ευρώ ανά οικογένεια. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα 210 7220866 και 6945380044.

*Για  οικογένειες με παιδιά από 4 έως 12 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Σάββατο και Κυριακή στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. 

Στις 11 το πρωί, γονείς και παιδιά από 4 μέχρι 12 ετών, θα διασκεδάσουν μαζί και θα θυμηθούν παλιά παιχνίδια της γειτονιάς, όπως το κουτσό, τη διελκυστίνδα, ενώ μπορούν ακόμα και οι ίδιοι να συμμετάσχουν.

Την ίδια μέρα, από τις 12 μέχρι τη 1 μ.μ., τα μικρά από 4 έως 12 ετών θα κάνουν μαθήματα γιόγκα που θα τα βοηθήσουν να μάθουν το σώμα τους, να ελέγχουν τις αναπνοές τους και να ηρεμούν. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, ωστόσο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.



«Βέρα η Μαγική Σκακιέρα και το Ταξίδι στις 6 Ηπείρους», ονομάζεται το πρόγραμμα που απευθύνεται σε επίδοξους… σκακιστές από 4 έως 10 ετών και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου από τις 11.30 έως τις 1.30 μ.μ. Τα παιδιά θα μάθουν να «διαβάζουν» την σκακιέρα με παρέα τα πιόνια.

Οι ζωές των πιο γνωστών ζωγράφων παρουσιάζονται στα παιδιά κι εκείνα καλούνται να τις ζωγραφίσουν στα δικά τους βιβλιαράκια. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και τους γονείς τους και πραγματοποιείται την Κυριακή στις 11.30 το πρωί και για μία ώρα.

*Η συμμετοχή σε όλα τα προγράμματα είναι δωρεάν.

Ανοιξιάτικη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και ψώνια στο Bazaar του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Δεν είναι νωρίς για τις πασχαλινές σας αγορές, οι οποίες μάλιστα μπορούν να ενισχύσουν τη δράση ενός από τους πιο σημαντικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, το «Χαμόγελο του Παιδιού». Στο μετρό του Συντάγματος, λοιπόν, από το Σάββατο 1 Απριλίου μέχρι και τη Δευτέρα, μπορείτε να αγοράσετε χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες για τα βαφτιστήρια σας, όμορφες χειροτεχνίες για το σπίτι και πασχαλινά δωράκια για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Ώρες λειτουργίας του Bazaar: από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Athens Science Festival για μικρούς επιστήμονες

Ακόμη μία χρονιά διοργανώνεται το Athens Science Festival με ποικίλες δράσεις για τα μικρά μας, που ενδιαφέρονται για τον χώρο της επιστήμης. Από τον… μπλε παιδότοπο της φαντασίας για παιδιά από 3 έως 8 ετών μέχρι τους μηχανικούς του σύμπαντος για παιδιά από 5 ως 11 ετών στην Τεχνόπολη, είναι σίγουρο ότι τα παιδιά θα μάθουν παίζοντας.

*Φωτογραφία: otegroupmuseum.gr

Θα βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του… επιστημονικού φεστιβάλ εδώ ενώ από εδώ μπορείτε να το «κατεβάσετε», μέσω του artandlife. 

Το κυνήγι του χαμένου τηλεσκοπίου

Την Κυριακή, γονείς και παιδιά έως 12 ετών καλούνται να συμμετάσχουν στο κυνήγι του χαμένου τηλεσκοπίου, ένα ξεχωριστό κυνήγι θησαυρού με αγωνία, εξερεύνηση και φυσικά… αστρονομία!

*Φωτογραφία: syllogosperiklis.gr

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 8 έως 11 ετών, διαρκεί 2,5 με 3 ώρες και ξεκινά στις 10.30 το πρωί στο Κέντρο Επισκεπτών του Θησείου. Το κόστος ανέρχεται μόλις στα 5 ευρώ ανά παιδί. Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο  2103490054 ή μέσω mail στο [email protected].

v