6 εναλλακτικοί παιδότοποι για ατελείωτη διασκέδαση

6 εναλλακτικοί παιδότοποι για ατελείωτη διασκέδαση

Το να πάτε οικογενειακώς σε έναν «κλασικό» παιδότοπο με φουσκωτά, μπαλάκια και έναν υποτυπώδη χώρο για να πιείτε τον καφέ σας, δεν είναι κάτι δύσκολο ούτε απαιτεί ιδιαίτερο ψάξιμο, αφού οι περισσότεροι χώροι που είναι αφιερωμένοι στην παιδική διασκέδαση, είναι ακριβώς έτσι.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο που θα προσφέρει δημιουργική απασχόληση στο παιδί και σε εσάς ένα ευχάριστο περιβάλλον, που ξεφεύγει από τα στενά όρια του παιδότοπου, για να πιείτε τον καφέ σας, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε κάποιες από τις παρακάτω επιλογές το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

«Παιδότ(ρ)οπος» ο διαδραστικός!

*Φωτογραφία: lifemagazine.gr

Μουσικοκινητική αγωγή, ζούμπα, θέατρο αλλά και μαγειρική είναι μερικά από τα προγράμματα που απασχολούν τα παιδιά στον Παιδότροπο. Για το αναλυτικό πρόγραμμα των παιδικών εκδηλώσεων, επισκεφθείτε τη σελίδα του Παιδότροπου στο Facebook.

Ενώ τα… παιδία παίζει, οι αθλητικές μαμάδες μπορούν να κάνουν γιόγκα. Αντίθετα, όσες προτιμούν τον καφέ, μπορούν να εμπιστευθούν τη φύλαξη των παιδιών στο προσωπικό του παιδότοπου για να απολαύσουν λίγες στιγμές χαλάρωσης στο coffee bar “Rock avenue” ή να κάτσουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τραπεζάκια έξω απ' τον παιδότοπο ώστε να έχουν οπτική επαφή με τα παιδιά. 

*Φωτογραφία: lifemagazine.gr

Διεύθυνση: λεωφόρος Καλαμακίου 97, Άλιμος.

Τηλέφωνο: 2109812555.

*Το κόστος για τη συμμετοχή στα προγράμματα από Δευτέρα έως Παρασκευή ανέρχεται στα 5 ευρώ ανά παιδί. 

Ώρα τέχνης- Δημιουργικός παιχνιδότοπος 

Με ξεχωριστές δραστηριότητες που θα κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα για ώρα, η «Ώρα της Τέχνης» υπόσχεται ότι θα εξάψει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, χωρίς να βαρεθούν ούτε λεπτό. Ενδεικτικά, η δημιουργική απασχόληση περιλαμβάνει ξεχωριστές κατασκευές, παιχνίδια, ζωγραφική, μουσική, ακόμα και πειράματα τόσο στα πρωινά όσο και στα απογευματινά εργαστήρια. Εδώ θα δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένες ώρες, επίσης, ο χώρος λειτουργεί μόνο ως παιχνιδότοπος για δημιουργικό, ελεύθερο παιχνίδι ενώ τα Σάββατα, «στήνεται» ακόμα και παιδικός κινηματογράφος.

Τα καλά νέα είναι ότι οι γονείς μπορούν είτε να συμμετέχουν στην ομάδα γονέων και στα εργαστήρια ενηλίκων, είτε να απολαύσουν τον  καφέ και τα λαχταριστά εδέσματα στον χώρο του καφέ.



Εδώ θα δείτε αναλυτικά τις τιμές τόσο για τα παιδιά όσο και για τους συνοδούς, αλλά και τις ειδικές προσφορές που συμφέρουν, αν σκοπεύετε να κάνετε την «Ώρα της τέχνης», οικογενειακό σας στέκι.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook

Διεύθυνση: Θεομήτορος 48 και Πωγωνίου 1, Άγιος Δημήτριος.

Τηλέφωνο: 2109850405.

Κάδο παραντίσο- Ένας «αντισυμβατικός» παιδότοπος

Πριν δύο χρόνια, άνοιξε τις πόρτες του αναμφισβήτητα ένας από τους πιο πρωτότυπους παιδότοπους για τα ελληνικά δεδομένα, ο Κάδο Παραντίσο upcycled playground. Κατά κύριο λόγο, ο παιδότοπος εκμεταλλεύεται τη «φύρα», δηλαδή πλήθος αντικειμένων που πλέον δεν χρησιμοποιούνται αλλά που μπορούν να ανακατασκευαστούν. Έτσι, πλαστικά μπουκάλια γίνονται παζλ, μεταποιημένα παιχνίδια αποκτούν πάλι ζωή, ρόδες αυτοκινήτων μετατρέπονται σε κανονικά κάστρα και τραμπολίνο και άλλα πολλά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωτότυπες κατασκευές παιχνιδιού, εικαστικό παιχνίδι και μουσικοκινητική αγωγή, ενώ ο χώρος διατίθεται και για παιδικά πάρτι τα Σαββατοκύριακα.



Οι γονείς/ συνοδοί μπορούν είτε να βοηθούν τα παιδιά στα εργαστήρια είτε να απολαμβάνουν τον καφέ τους (ελληνικό ή γαλλικό) με έξτρα χρέωση 1,5 ευρώ, έχοντας οπτική επαφή με τα παιδιά. Ο χώρος του καφέ είναι ένα αίθριο, που απευθύνεται σε... εναλλακτικούς γονείς, αφού δεν θυμίζει κλασική καφετέρια. 

Πάρτε μια γεύση για τα ενδιαφέροντα του… Κάδου στις φωτογραφίες στο facebook.

Διεύθυνση: Εριγόνης 3, Κάτω Πετράλωνα.

Τηλέφωνο: 6979726728.

*Το κόστος ξεκινά από τα 6 ευρώ ανά παιδί και φτάνει μέχρι τα 10 ευρώ, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξετε.

Seferland- παιχνίδι στον… βυθό της θάλασσας 

Ένας μοναδικός πολυχώρος ψυχαγωγίας για μικρούς που όμως σίγουρα θα εντυπωσιάσει και τους μεγάλους. Εκτός από τις διασκεδαστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ειδικά για παιδιά, ο παιδότοπος θα τα μεταφέρει στον βυθό της θάλασσας με το γιγάντιο χταπόδι του, τις γοργόνες και τα ψάρια. Οι γονείς θα μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας μέσα σ’ ένα πειρατικό καράβι!

Διεύθυνση: Φιλικών 86, Περιστέρι.

Τηλέφωνο: 2105744577.

* Το κόστος για το παιχνίδι στον βυθό της θάλασσας ανέρχεται στα 6 ευρώ ανά παιδί τις καθημερινές και στα 8 ευρώ τα Σαββατοκύριακα με απεριόριστη κατανάλωση χυμού και ατομικού ποπ κορν. Οι συνοδοί δεν πληρώνουν είσοδο, παρά μόνο ό,τι καταναλώσουν στο καφέ. 

«Επιστημονικός» παιδότοπος στο Planet Physics

*Φωτογραφία: athinorama.gr

Εκτός από τα ενδιαφέροντα προγράμματα που διοργανώνονται στο Planet Physics, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον επιστημονικό παιδότοπο, που χωρίζεται σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να διαγωνιστούν στο να φτιάξουν την μεγαλύτερη σαπουνόφουσκα, να λύσουν το αρχαιότερο παζλ του κόσμου και να φτιάξουν σχέδια tangram. Στο δεύτερο επίπεδο, τα παιδιά μέχρι 8 ετών μπορούν να ψυχαγωγηθούν με τις ώρες υπό την επίβλεψη του εξειδικευμένου προσωπικού.

Παράλληλα, οι γονείς πίνουν… επιστημονικό καφέ στο Planet Café και έτσι όλη η οικογένεια μένει ευχαριστημένη!

*Φωτογραφία: xo.gr

*Το κόστος ανέρχεται στα 6 ευρώ ανά παιδί για την έκθεση και τον επιστημονικό παιδότοπο και 4 ευρώ μόνο για τον παιδότοπο κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη με εξαίρεση τις αργίες και τις εορταστικές περιόδους. Για τους ενήλικες, η είσοδος στην έκθεση κοστίζει 6 ευρώ ενώ για το καφέ δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση, πέρα από την ατομική κατανάλωση.

Διεύθυνση: λεωφόρος Αναπαύσεως 18, Βριλήσσια.

Τηλέφωνο: 2108033984.

Παραμυθοχωριό- Χώρος για παιδιά, παιδότοπος 

Ένας ξεχωριστός παιδότοπος βγαλμένος από τα παραμύθια περιμένει τα παιδιά να τον ανακαλύψουν. Μέσα από το κουκλοθέατρο, τα παραμύθια, και το θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη και αφήνουν τη φαντασία τους να δουλέψει. Παράλληλα, ειδικά κάθε Τρίτη απόγευμα, διοργανώνεται τμήμα πιλάτες για ενήλικες ενώ τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά. Αν μάλιστα, είστε καινούρια μαμά, στον χώρο διοργανώνονται και μαθήματα baby yoga για να χαλαρώσετε παρέα με το μωράκι σας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων εδώ  και τις τιμές εδώ

v