8 μυστικά των γυναικών που δεν έχουν ανασφάλειες

8 μυστικά των γυναικών που δεν έχουν ανασφάλειες

Σας έχει τύχει να αναθεματίσετε τον φωτισμό ενός ασανσέρ που υπογραμμίζει κάθε ατέλειά σας; Μήπως έχει τύχει να ψιλοβουρκώσετε στριμωγμένη σ΄ ένα τζιν σε κάποιο δοκιμαστήριο; Είναι οικεία η εικόνα μιας γυναίκας που διαρκώς διορθώνει την μπλούζα της ή σταυρώνει και ξεσταυρώνει τα πόδια της για να δείχνουν πιο αδύνατοι οι γοφοί της; Μήπως συμβαίνει συχνά να «καταπίνετε τη γλώσσα» σας μπροστά σε αγνώστους; Στις γυναίκες για τις οποίες μιλάμε όλα τα ανωτέρω μοιάζουν με κινέζικα. Γιατί; Γιατί είναι γυναίκες με αυτοπεποίθηση. Και οι γυναίκες που δεν έχουν ανασφάλειες…

Ξέρουν ότι κανείς δεν είναι τέλειος

Κανείς δεν είναι τέλειος, κι όσο παραπάνω το βάζει κανείς αυτό στο μυαλό του, τόσο… τελειότερος γίνεται. Οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση, ξέρουν να αναδεικνύουν τα δυνατά τους σημεία και να αδιαφορούν για τα ελαττώματά τους. Έχουν βάλει βαθιά στο μυαλό τους ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να νιώθει αψεγάδιαστος, επομένως δεν «χολοσκάνε».

Αυτοσαρκάζονται

Ακόμα καλύτερο απ’ το να μην «χλοσκάς» με τα ελαττώματα που σίγουρα έχεις, είναι να κάνει πλάκα μ’ αυτά. Το χιούμορ ξορκίζει όλα τα κακά και σε κάνει παντοδύναμο. Ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να μην πάρει τον εαυτό του και τόσο στα σοβαρά, είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να κερδίζει εκτός από τις εντυπώσεις και πολλά χαμόγελα.

Δεν συμβιβάζονται

Οι γυναίκες που βρίθου αυτοπεποίθησης δεν φορούν, λένε, ακούνε, κάνουν ή γίνονται τίποτα στο οποίο δεν πιστεύουν. Δεν ετεροπροσδιορίζονται και δεν λένε κούφια «ναι» προκειμένου να εξυπηρετήσουν την κοινωνικότητά τους. Ξέρουν πια είναι τα όριά τους και γνωρίζουν πώς να τα προστατεύσουν.

Δεν τις νοιάζει η γνώμη των τρίτων

Όσο μεγαλώνει κανείς αυτό τείνει να το λύνει. Όσο είσαι ακόμη πιτσιρικάς, θεωρείς τη γνώμη του κάθε τριτοτέταρτου ξαδέρφου μιας φίλης για την εμφάνιση, το ντύσιμο ή το μυαλό σου αληθινά σημαντική. Όμως, δεν είναι σημαντική. Είναι απολύτως αμελητέα –κι αυτό οι άνθρωποι που δεν ταλαιπωρούνται από ανασφάλειες το ξέρουν.



Προσέχουν τον εαυτό τους -χωρίς να υπερβάλλουν

Όταν νιώθεις ωραία με τον εαυτό και την εμφάνισή σου, η ψυχολογία σου δεν μπορεί παρά να ανέβει. Οι άνθρωποι που έχουν καταφέρει να πατάξουν τις ανασφάλειές τους έχουν καλή σχέση με την αυτο-εικόνα τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περνούν τη μισή τους ζωή μπροστά σε έναν καθρέφτη. Αισθάνονται όμορφα μ' αυτά που φοράνε, μυρίζουν ωραία, χαμογελούν πολύ και ξέρουν ότι η φυσικότητα και η καλή διάθεση είναι τα πιο θελκτικά χαρακτηριστικά. 

Τα ΄χουν βρει με το παρόν και το παρελθόν τους

Οι άνθρωποι που νιώθουν καλά με τον εαυτό τους, τον έχουν συγχωρήσει για τα λάθη του παρελθόντος και έχουν κάνει ειρήνη με τις κακές πλευρές τους. Ταυτόχρονα, δεν νιώθουν ανασφάλεια για τη δουλειά, το εισόδημα ή τον τρόπο ζωής τους. Έχουν αποδεχτεί με ψυχραιμία όσα έφερε η ζωή και είναι απαλλαγμένοι από κομπλεξ κατωτερότητας και σύνδρομα του τύπου «δεν είμαι τίποτα σπουδαίο», γιατί ξέρουν ότι... όλοι λίγο-πολύ είμαστε σπουδαίοι.

Είναι ανοιχτές στην αγάπη

Δεν επιτρέπουν στο κακό ερωτικό παρελθόν τους να τις κλειδώσει συναισθηματικά για πάντα και αντιμετωπίζουν την αποτυχία σαν ευκαιρία για ενδοσκόπηση και μια παραπάνω γνώση. Τα βάζουν κάτω και αξιολογούν τόσο τη συμπεριφορά των ερωτικών τους συντρόφων, όσο και τη δική τους και μαθαίνουν κι απ' τις δυο. Δεν λειτουργούν με πολυμήχανα σχέδια και τακτικισμούς ούτε ζηλεύουν παρανοϊκά κάθε θηλυκό πλάσμα (θεωρώντας το ενδόμυχα καλύτερό τους). Αγαπούν και αγαπιούνται χωρίς πολλά-πολλά κι αυτό κάνει τη ζωή τους πιο γεμάτη. 

Επενδύουν στην αυτοβελτίωση

Για να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, πρέπει να φροντίζεις να «ποτίζεις» το μυαλό και το πνεύμα σου. Οι γυναίκες που δεν νιώθουν ανασφάλεια, κάνουν μικρές αλλά σημαντικές πράξεις αυτοβελτίωσης: από το να ασκούνται και να φροντίζουν την υγεία και τη διατροφή τους, ως το να διαβάζουν τα νέα και να ανακαλύπτουν νέα χόμπι. Ξέρουν ότι μόνο οι βαρετοί, βαριούνται και αναπτύσσουν τη φιλομάθειά τους. 

 

v