Διασκεδάζοντας με τα παιδιά: Η βόλτα που συνδυάζει όλα τα γούστα!

Διασκεδάζοντας με τα παιδιά: Η βόλτα που συνδυάζει όλα τα γούστα!

Για τους περισσότερους γονείς το σαββατοκύριακο αποτελεί τις δύο ιερές ημέρες της εβδομάδας. Ειδικά η Κυριακή, είναι ίσως η μοναδική μέρα που έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να περάσουμε χρόνο με τα παιδιά, να πάμε βόλτες και να χαλαρώσουμε. Και είναι αυτός ακριβώς ο λόγος που το ιδανικό σαββατοκύριακο είναι αυτό που συνδυάζει δυνατότητες ψυχαγωγίας για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους –γιατί έχουμε κι εμείς δικαίωμα στη βόλτα!

Επειδή, όμως, μερικές φορές ξεμένουμε από ιδέες όταν καλούμαστε να απαντήσουμε στο φλέγον ερώτημα «τι θα κάνουμε σήμερα;», παρακάτω ετοιμάσαμε για εσάς μια ολοκληρωμένη πρόταση για την κυριακάτικη (και όχι μόνο) βόλτα που υπόσχεται ότι θα περάσετε όλοι καλά, από τη στιγμή κιόλας που θα μπείτε στο αυτοκίνητο.

Η καλή βόλτα από τη διαδρομή φαίνεται

Τα παιδιά μπορεί να γίνουν εξαιρετικά ανυπόμονα στο αυτοκίνητο και αν η διαδρομή είναι μεγάλη, δεν αποκλείεται συνοδηγός σας να γίνει και η… γκρίνια! Προετοιμάστε, λοιπόν, το έδαφος έχοντας φτιάξει από πριν ένα cd με αγαπημένα τους (και σας) τραγούδια που ξέρετε ότι θα τους φτιάξουν το κέφι και σκεφτείτε ορισμένα παιχνίδια που θα τα διασκεδάσουν.

Για παράδειγμα, παίξτε «Το παιχνίδι της Αλφαβήτα»: Ξεκινήστε να λέτε την Αλφαβήτα και σε κάθε γράμμα που θα σταματάτε, ζητάτε από τα παιδιά, κοιτάζοντας έξω, να βρουν (σε αφίσες, ταμπέλες, πινακίδες) μία λέξη που να αρχίζει από αυτό το γράμμα. Νικητής αυτός που θα βρει τα περισσότερα! Εναλλακτικά, αν τα παιδιά σας αναγνωρίζουν τις μάρκες αυτοκινήτων, ζητήστε από το κάθε ένα να επιλέξει μία μάρκα. Σκοπός είναι μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας να εντοπίζει αυτοκίνητα αυτής της μάρκας και να τα καταμετρά. Αυτός που θα δει περισσότερα αυτοκίνητα της «μάρκας του» κερδίζει… παγωτό!

Στάση πρώτη: παιχνίδι, καφές και… περιποίηση!

Και κάπως έτσι φτάνετε στον πρώτο σας προορισμό: Παιχνίδι χωρίς σταματημό για τα παιδιά –καφές και περιποίηση για εσάς! Όλα αυτά μαζί θα τα βρείτε στο Art4fun στο Χαλάνδρι, σε έναν εξαιρετικό χώρο δημιουργικής απασχόλησης από όπου δεν θα θέλετε να φύγετε. Γιατί; Γιατί συνδυάζει κάθε πιθανή μορφή ψυχαγωγίας για το παιδί, από επιτραπέζια και ξύλινα παιχνίδια (plan toys) και οργανωμένα προγράμματα που λαμβάνουν χώρα εκεί, όπως ζωγραφική, κεραμική, δημιουργικό και μουσικοκινητικό εργαστήρι για μωρά, χορός και γιόγκα, θεατρικό παιχνίδι, cooking, ψυχοκινητικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια κ.ο.κ., αλλά και έναν πολύ ευχάριστο χώρο αναμονής για τους γονείς. Τα προγράμματα λαμβάνουν χώρα τις καθημερινές (από Τρίτη έως και Παρασκευή, οπότε πραγματοποιούνται και ξεχωριστά events), ενώ τα σαββατοκύριακα τα παιδιά ευχαριστιούνται εκεί ελεύθερο παιχνίδι.



Τώρα, μάλιστα που ο καιρός ζέστανε, ο δροσερός κήπος αποτελεί μια μικρή όαση χαλάρωσης για όλη την οικογένεια, αφού έχει διαμορφωθεί με παιχνίδια κατάλληλα για παιδιά από ενός έτους, σε έναν χώρο ασφαλή, δίπλα ακριβώς στα τραπεζάκια όπου οι γονείς μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ τους. Αξίζει δε να προσθέσουμε, ότι ακριβώς δίπλα στο Art4fun βρίσκεται το κέντρο ευεξίας Bella Rosa, όπου -όση ώρα τα παιδιά παίζουν και διασκεδάζουν- η μαμά μπορεί να πάει να φτιάξει τα μαλλιά, τα νύχια της ή να αφεθεί σε μία υπηρεσία ομορφιάς –σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Στάση δεύτερη: Πίτσα, burger και… ΠΑ-ΓΩ-ΤΟ!

Έπειτα από τόσο παιχνίδι, δεν μπορεί παρά να σας άνοιξε η όρεξη! Οι προτάσεις μας; Άκρως λαχταριστές! Αν δεν θέλετε να απομακρυνθείτε πολύ από το Χαλάνδρι, στα 10 λεπτά περίπου με το αυτοκίνητο από το Art4fun βρίσκεται το Penny Lane, με την πολύχρωμη αυλή του, όπου σερβίρεται μεν brunch καθημερινά (τα αυγά με ξεροψημένο μπέικον είναι must), ωστόσο το μαγαζί φημίζεται και για τα burger του που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανηφορίστε προς Κηφισιά και να αναζητήσετε το άκρως φιλικό για οικογένειες ninnolo, όπου θα απολαύσετε εξαιρετική πίτσα ιταλικού στιλ και λαχταριστά γλυκά και παγωτά.

Στάση τρίτη: Σινεμά κανείς;

Αν δεν είδατε ακόμα το «Αρχηγός από κούνια», το «Βαϊάνα» το «Μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης» και το «Πεντάμορφη και το Τέρας»… σπεύσατε άμεσα, καθώς πρόκειται για τις καλύτερες παιδικές ταινίες των τελευταίων μηνών που αποκλείεται να μη μαγέψουν τόσο τα παιδιά, όσο και εσάς. Και όσο ο καιρός συνεχίζει να ζεσταίνει τόσο… επικίνδυνα, επιλέξτε να τις απολαύσετε σε κάποιον από τους θερινούς κινηματογράφους των βορείων προαστίων, όπως η Μπομπονιέρα στην Κηφισιά ή το Cine Ψυχικό Classique στον Φάρο Ψυχικού που πρόκειται να ανοίξουν τις επόμενες ημέρες. Εναλλακτικά, υπάρχει πάντα το Κηφισιά Cinemax-Cyta, όπου θα βρείτε όλες τις παραπάνω ταινίες.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v