Πώς να κάνετε μόνη σας γαλλικές πλεξούδες

Πώς να κάνετε μόνη σας γαλλικές πλεξούδες

Κακά τα ψέματα, αν είσαι γυναίκα και μαμά κόρης, «οφείλεις» να έχεις κάποιες βασικές γνώσεις κομμωτικής. Κι αν είσαι σαν κάποιες από εμάς που μεγαλώσαμε με μια αλογοουρά -και πολύ μας ήταν-το πιθανότερο είναι ότι νιώθεις ένα μικρό τσιμπηματάκι ζήλιας, κάθε φορά που βλέπεις τις συμμαθήτριες της κόρης σου με εντυπωσιακές πλεξούδες από τα χεράκια της μαμάς τους, ενώ εσύ το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να της ισιώσεις τη στέκα. Όχι, δεν είσαι υποχρεωμένη να ξέρεις να κάνεις ΚΑΙ αυτό ως μαμά. Αν το θέλεις, όμως, παρακάτω θα μάθεις τα βήματα που χρειάζεσαι, για να ξεκινήσεις με τα βασικά.

Τα βήματα της κλασικής γαλλικής πλεξούδας:



1.       Χτένισε καλά τα μαλλιά, ώστε να είναι απαλά, χωρίς κομπάκια.

2.       Μάζεψε μια τούφα μαλλιών στην κορυφή του κεφαλιού και χώρισέ την σε τρία ίσα μέρη. Κράτα το δεξί μέρος με το δεξί σου χέρι, το αριστερό μέρος με το αριστερό χέρι και το μεσαίο μέρος με τον αντίχειρα και ένα ακόμα δάχτυλο οποιουδήποτε χεριού.

3.       Για να ξεκινήσεις το πλέξιμο, «σταύρωσε» το δεξί μέρος με το μεσαίο και μετά επανέλαβε την κίνηση αυτή με το αριστερό μέρος, ισιώνοντας με τα δάχτυλα τα μαλλιά, καθώς προχωράς προς τα κάτω. Φρόντισε να «πλέκεις» τις τούφες μεταξύ τους σχετικά σφιχτά, διαφορετικά η πλεξούδα σου θα είναι πολύ χαλαρή.

4.       Κάθε φορά που επαναλαμβάνεις την «σταυρωτή» κίνηση με κάθε δεξιά τούφα, μάζευε λίγα περισσότερα μαλλιά από την δεξιά μεριά και πρόσθετέ τα στην τούφα αυτή. Τη μεγαλύτερη αυτή τούφα θα την «σταυρώνεις» κάθε φορά με τη μεσαία.

5.       Το ίδιο πρέπει να κάνεις και με την αριστερή μεριά.

6.       Στο τελείωμα πιάσε τα μαλλιά σφιχτά με ένα λαστιχάκι.

Συμβουλή 1η: Φρόντιζε οι τούφες που πλέκεις μεταξύ τους, να έχουν λίγο-πολύ το ίδιο πάχος.

Συμβουλή 2η: Τα άλουστα μαλλιά δεν γλιστρούν και έτσι πιάνονται πιο εύκολα σε γαλλική πλεξούδα.

(πηγή: Realsimple.com)

Αν πάντως σας φαίνεται δύσκολο να κρατάτε ταυτόχρονα 3 τούφες για να τις πλέξετε μεταξύ τους, θα σας διευκολύνει πολύ περισσότερο παρακάτω τεχνική που συνιστά να σταθεροποιήσετε τη μεσαία τούφα με ένα λαστιχάκι.



Φωτο: prettydesigns.com

Πώς να κάνεις ανάποδη -ολλανδική- γαλλική πλεξούδα:

Η διαφορά της ανάποδης/ανεστραμμένης ή «ολλανδικής» γαλλικής πλεξούδας, από την κλασική, είναι ότι οι δύο ακριανές τούφες πρέπει να πλέκονται κάτω από τη μεσαία. Με τον τρόπο αυτό η πλεξούδα βγαίνει «έξω» από τα μαλλιά και ξεχωρίζει, δημιουργώντας ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Δείτε πώς να την κάνετε εδώ.

Χωρίστε τα μαλλιά σε 3 τούφες.

Ξεκινώντας από τη δεξιά, σταυρώστε την κάτω από τη μεσαία.

Αλλά πάνω από την αριστερή.

Μετά, περάστε την αριστερή πάνω από τη μεσαία, και τη δεξιά. Στη συνέχεια κάντε το ίδιο ακόμα μία φορά, με την δεξιά πάλι τούφα.

Στο σημείο αυτό πρέπει να πιάσετε περισσότερα μαλλιά από τα πλάγια.

Και κάθε φορά να τα περνάτε κάτω από την κεντρική τούφα.

Πηγή: blog.ae.com

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v