7 παιδικά σνακ για υγιεινό «τσιμπολόγημα»

7 παιδικά σνακ για υγιεινό «τσιμπολόγημα»

Ποιο παιδί μπορεί να πει όχι σε μια σακούλα πατατάκια, στην αγαπημένη του σοκολάτα ή τη ζαμπονοτυρόπιτα από το κυλικείο του σχολείου; Η απάντηση είναι προφανής, αλλά η αιτία όχι. Αν τα μικρά μας έχουν την επιλογή μιας δεύτερης υγιεινής αλλά πεντανόστιμης πρότασης δεν θα χρειαστεί να καταφύγουν στη λύση των «έτοιμων» αλλά βλαβερών για την υγεία και τα κιλά τους, σνακ.

Πάρτε ιδέες και δημιουργήστε. Η γεύση είναι με το μέρος σας.

1.  Υγιεινά πατατάκια από… μήλο

Τι θα χρειαστείτε

4 μήλα ( κατά προτίμηση κόκκινα γιατί είναι πιο γλυκά) κομμένα σε ίσες, στρογγυλές φέτες

1-2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη

1-2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

Πώς θα τα φτιάξετε

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια, ρίξτε τις φέτες των μήλων σε ένα μπολ και πασπαλίστε τις με την κανέλα και τη ζάχαρη. Πριν τις βάλετε στο ταψί, απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε τις αραιά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αφήστε τις να ψηθούν για 2 με 3 ώρες (ιδανικά μπορείτε να τα ψήσετε μαζί με το φαγητό της ημέρας). Διατηρούνται έως και 4 ημέρες.

Πηγή: carriesexperimentalkitchen.stfi.re

2. Σουβλάκι… λίγο απ’ όλα!

Τι θα χρειαστείτε

Κίτρινο τυρί κομμένο σε κυβάκια

Γαλοπούλα βραστή

Τοματίνια τσέρι

Ξύλινα καλαμάκια

Πώς θα τα φτιάξετε

Τοποθετήστε εναλλάξ τα κυβάκια με τυρί και τη γαλοπούλα στα ξύλινα στικ και ασφαλίστε το… εναλλακτικό κεμπάπ, στην αρχή και το τέλος με δύο τοματίνια.

*Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε οποιαδήποτε λαχανικά και αλλαντικά της επιλογής σας.  Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με φρούτα ( τα κεράσια, οι φράουλες και η μπανάνα είναι εξαιρετικές επιλογές).

Πηγή: itisakeeper.com

3. Δροσερό τυλιχτό από άισμπεργκ

Τι θα χρειαστείτε

Ένα μαρούλι άισμπεργκ

Κοτόπουλο φιλέτο ή βραστή γαλοπούλα

Ένα αγγούρι κομμένο

Σος από γιαούρτι με βασιλικό και ελάχιστη πάπρικα

Πώς θα το φτιάξετε

Κόψτε ένα μεγάλο φύλλο από το άισμπεργκ και τυλίξτε μέσα όλα τα υλικά. Στο τέλος, «σφραγίστε» το με δύο οδοντογλυφίδες μπροστά και πίσω για να μην ανοίξει την ώρα της απόλαυσης.

*Αν έχετε ήδη μαγειρέψει κοτόπουλο για το γεύμα, κρατήστε κάποια κομμάτια για να τα βάλετε μέσα στο πρωτότυπο σάντουιτς. Διαφορετικά, προτιμήστε τη βραστή γαλοπούλα που αρέσει εξίσου στα παιδιά.

Πηγή: dailyburn.com

4. Πεταλουδίτσες από σπιτικό παγωμένο γιαούρτι

Τι θα χρειαστείτε

450 γραμμάρια γιαούρτι με γεύση βανίλια

1 ακτινίδιο

¼ βατόμουρα

¼ φλιτζανιού μούρα

¼ φλιτζανιού αμύγδαλα

Πώς θα το φτιάξετε

Σε κάθε φόρμα για μάφιν, βάλτε ¼ φλιτζανιού γιαούρτι. Έπειτα, κόψτε το ακτινίδιο σε 4 κομμάτια- μισοφέγγαρο και 12 μικρές λωρίδες. Στο τέλος, τοποθετήστε το αμύγδαλο στη μέση, τις λωρίδες από το ακτινίδιο για τις κεραίες, πάνω, και στα πλάγια τα μούρα και τα βατόμουρα για τα φτερά. Αφήστε τις πεταλουδίτσες στην κατάψυξη για 5 ώρες και μετά σερβίρετε.

*Αν δεν σας αρέσουν τα μούρα, το ίδιο μπορείτε να κάνετε με κεράσια, που τώρα είναι η εποχή τους. 

Πηγή: tipbuzz.com

5. Γεμιστές βαρκούλες από αγγούρι

Τι θα χρειαστείτε

Αγγουράκια μικρά

Στραγγιστό γιαούρτι

Ζάχαρη, αλάτι και κύμινο

Πώς θα τις φτιάξετε

Αρχικά, πλένετε πολύ καλά τα αγγουράκια (το νερό και η σόδα είναι η καλύτερη και πιο αποτελεσματική φυσική λύση για να απομακρύνετε τις βρωμιές και τα φυτοφάρμακα). Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα σπόρια από τα αγγουράκια με ένα ειδικό κουτάλι

Έπειτα, σε ένα μπολ αναμίξτε το γιαούρτι μαζί με μια πρέζα ζάχαρη, μία αλάτι και μία ακόμη κύμινο. Στο τέλος, γεμίστε με τη γιαουρτένια σος την κάθε βαρκούλα. Για κουπί, μπορείτε να κόψετε μικρές λωρίδες από αγγούρι ή καρότο.

Πηγή: gymco.com

6. Αυγοφατσούλες σε ψωμί του τοστ

Τι θα χρειαστείτε

Φέτες του τοστ

Βραστό αυγό

Καρότο, αγγούρι και ηλιόσπορο (για τη γαρνιτούρα)

Πώς θα το φτιάξετε

Βράστε το αυγό και, αφού κρυώσει, κόψτε το σε μικρά, στρογγυλά κομμάτια. Στη συνέχεια, ψήστε για λίγο τις φέτες του τοστ στην τοστιέρα. Απλώστε πάνω τους τα κομμάτια απ’ το αυγό και φτιάξτε τα χαρακτηριστικά της κάθε αυγοφατσούλας με μικρές λωρίδες από το καρότο, το αγγούρι και προαιρετικά, τον ηλιόσπορο. Τόσο απλά!

Πηγή: trueaimeducation.com

7. Καρπούζι σε στικ

Τι θα χρειαστείτε

Ένα καρπούζι

Ξύλινα στικ παγωτού

Ένα καλό μαχαίρι

Πώς θα το φτιάξετε

Αφού κόψετε μια φέτα από καρπούζι, της δίνετε τριγωνικό σχήμα είτε με τα χέρια είτε με τη βοήθεια μιας κουπ πατ. Έπειτα, κάνετε μία τρύπα με το μαχαίρι στη βάση του καρπουζο- τριγώνου, στην οποία τοποθετείτε το ξύλινο στικ παγωτού. Το πιο υγιεινό και δροσιστικό σνακ για το καλοκαίρι είναι έτοιμο. 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v