Μάθετε πότε ανοίγει το σύστημα των αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς Ε.Σ.Π.Α.

Μάθετε πότε ανοίγει το σύστημα των αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς Ε.Σ.Π.Α.

Τον τελευταίο καιρό, αρκετοί γονείς που θέλουν να κάνουν αίτηση για τη φοίτηση των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς μέσω Ε.Σ.Π.Α κάθονταν σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι να βγει η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, με τις σχετικές οδηγίες. Ακουγόταν, μάλιστα, ότι θα έπρεπε πρώτα να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση και μετά να προχωρήσουν στη σχετική αίτηση. Επιτέλους, μας λύθηκαν όλες οι απορίες...

Από αύριο, λοιπόν, στις 12 το μεσημέρι μέχρι και την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 12 το βράδυ, οι μητέρες και τα άτομα στα οποία έχει παραχωρηθεί η επιμέλεια των παιδιών, θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, την οποία θα αποστείλουν ταχυδρομικά ή μέσω κούριερ μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά:

1. Το αντίγραφο αστυνομική ταυτότητας ή διαβατηρίου.

2. Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που έχει εκδοθεί εντός εξαμήνου πριν την έκδοση της πρόσκλησης.

3. Το εκκαθαριστικό σημείωμα για το φορολογικό έτος 2016.

Για τις μισθωτές μητέρες είναι απαραίτητη και η βεβαίωση του εργοδότη, για τις άνεργες το δελτίο ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ ενώ αν η μητέρα, ο σύζυγος ή κάποιο από τα παιδιά ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ, πρέπει να σταλεί και το Αντίγραφο Βεβαίωσης Πιστοποίησης Αναπηρίας εν Ισχύ.

Επιπλέον, οι ωφελούμενες θα πρέπει να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κάποιου άλλου κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς. Τονίζεται, επίσης, ότι λαμβάνεται υπόψην και το οικογενειακό εισόδημα το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 27.000 ευρώ για μια μητέρα με 2 παιδιά ενώ, ακόμα και με τις προσαυξήσεις, το ανώτατο όριο δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 36.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε.Ε.Τ.Α.Α, που θα βρείτε εδώ, τα προσωρινά αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν στις 27 Ιουνίου ενώ τα τελικά, και μετά δηλαδή την υποβολή των ενστάσεων, θα ανακοινωθούν στις 4 Ιουλίου. Καλή επιτυχία!

Πηγή: dikaiologitika.gr

v