Πώς να διαλέξετε το ιδανικό σχήμα για τα νύχια σας

Πώς να διαλέξετε το ιδανικό σχήμα για τα νύχια σας

Το μανικιούρ είναι η νέα μανία των τελευταίων ετών που όλο και περισσότερες γυναίκες ακολουθούν. Εκτός, όμως, από τα εντυπωσιακά σχέδια και τις εκατοντάδες χρωμάτων, πλέον η νέα τάση της μόδας στα πάνω άκρα είναι το σχήμα των νυχιών.

*Φωτογραφία: buzzfeed.com

Ακολουθώντας αυτά τα tips, θα δείτε ποιο σχήμα σας ταιριάζει ανάλογα με τα δάχτυλά σας.

Στρογγυλό το κλασικό

*Φωτογραφία: marieclaire.com

Αν λόγω δουλειάς ή λόγω γούστου, θέλετε να έχετε κοντά νύχια, το κλασικό στρογγυλό σχήμα είναι αυτό που σας ταιριάζει. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να τα βάφετε, να ξέρετε ότι η τάση των clean cut nails, δηλαδή τα περιποιημένα και κοντά νύχια, ενδείκνυται για εσάς.

Προτιμήστε το στρογγυλό σχήμα ειδικά αν έχετε πλατιά βάση νυχιών, για να τη μικρύνετε. Θα το πετύχετε λιμάροντας κάθετα τις άκρες και στρογγυλεύοντας έπειτα την αρχή των νυχιών από πάνω.

Τετράγωνο το αγαπημένο

*Φωτογραφία: groupon.com

Ίσως το πιο «πολυφορεμένο» σχήμα που μένει πάντα στη μόδα. Μπορείτε να επιλέξετε το μήκος του, αφού ταιριάζει τόσο σε κοντά όσο και σε μακριά νύχια, ωστόσο μάλλον θα πρέπει να το αποφύγετε αν έχετε πλατιά βάση ή κοντά δάχτυλα, γιατί το αποτέλεσμα δεν θα σας κολακεύσει.

Επειδή χρειάζεται λίγη περισσότερη δεξιοτεχνία και ακρίβεια για να το πετύχετε, συμβουλευτείτε το παρακάτω βίντεο για να τα καταφέρετε μόνη σας στο σπίτι:

Και το νύχι… αμύγδαλο

*Φωτογραφία: ecstasycoffee.com

Αν ακολουθείτε πιστά τη μόδα, πιθανώς να το έχετε ήδη δοκιμάσει. Το κωνοειδές σχήμα δίνει την ψευδαίσθηση ότι επιμηκύνει τα δάχτυλα, γι’ αυτό μπορείτε να το δοκιμάσετε ακόμα κι αν ο Θεός δεν σας προίκισε με δάχτυλα πιανίστα.

Η νέα τάση μάλιστα, συνδυάζει το σχήμα- αμύγδαλο με το όμπρε μανικιούρ, το συνδυασμό δηλαδή δύο χρωμάτων, που «σβήνουν» το ένα μέσα στο άλλο. Ωστόσο, επειδή είναι λίγο εκκεντρικό και κλέβει από μόνο του την παράσταση, θα πρέπει να το «υποστηρίζετε» και να μην παραφορτώνετε όλο το υπόλοιπο στιλ (ακόμα και τα ρούχα ή το μακιγιάζ).

Πολλές γυναίκες προτιμούν να προσθέσουν ψεύτικα νύχια γιατί είναι πιο μακριά, όμως μπορείτε να το κάνετε και στα φυσικά σας νύχια. Πάρτε μια ιδέα από το παρακάτω βίντεο:Σημείωση: Δοκιμάστε το στο σπίτι μόνο εφόσον πιάνουν τα χέρια σας!

Οβάλ

*Φωτογραφία: marieclaire.com

Το δεύτερο αγαπημένο των απανταχού γυναικών, μετά το τετράγωνο. Προτιμήστε το αν έχετε κοντά δάχτυλα γιατί τους δίνει… πόντους και τα μακραίνει. Επιπλέον, σας ταιριάζει είτε έχετε στενή είτε πλατιά βάση ενώ μπορείτε εύκολα να του αλλάξετε σχήμα όταν το βαρεθείτε. Με λίγα λόγια, είναι μια πασπαρτού λύση.

Τετραγωνισμένο οβάλ

*Φωτογραφία: marieclaire.com

Είναι το τετράγωνο με στρογγυλεμένες άκρες. Κολακεύει κάθε τύπο νυχιών αλλά και δαχτύλων. Για να το πετύχετε, λιμάρετε κάθετα τις άκρες σχηματίζοντας το κλασικό τετράγωνο και μετά στρογγυλέψτε τις ελαφρώς. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να λιμάρετε ευθεία- αν οι άκρες είναι διαφορετικές μεταξύ τους, το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό.

Τα νύχια της μπαλαρίνας!

*Φωτογραφία: youtube.com

Η καινούρια τάση στο σχήμα των νυχιών που λέγεται έτσι γιατί θυμίζει τις πουέντ της μπαλαρίνας. Είναι ιδανικό για μακριά νύχια με στενή βάση και λεπτεπίλεπτα δάχτυλα. Σας προτείνουμε να αποφύγετε το γαλλικό μανικιούρ σ’ αυτό το σχήμα γιατί η μεγάλη απόσταση ανάμεσα στην γραμμή του γαλλικού και τη βάση των νυχιών, θα δείχνει απλώς ένα μεγάλο κενό.

v