12 γονείς φωτογραφίζουν τους γιους τους που παίζουν με κούκλες

12 γονείς φωτογραφίζουν τους γιους τους που παίζουν με κούκλες

Η αμερικανική ιστοσελίδα Huffington Post, δημοσίευσε πρόσφατα ένα αφιέρωμα, για τις ανάγκες του οποίου, ζήτησε από γονείς-αναγνώστες να απαντήσουν αν οι γιοι τους παίζουν με κούκλες και να τους φωτογραφίσουν με αυτές. Σκοπός ήταν να αποδείξει, ότι παρόλο που η κούκλα θεωρείται «κοριτσίστικο» παιχνίδι, αμέτρητα αγόρια σε όλο τον κόσμο την επιλέγει, το καθένα για τους δικούς του λόγους. Οι γονείς που έστειλαν δεκάδες φωτογραφίες όπως οι παρακάτω, είπαν, μεταξύ άλλων, πόσο σημαντικό είναι το ότι οι γιοι τους καλλιεργούν την τρυφερότητά τους με ένα τέτοιο παιχνίδι. Ένα χαρακτηριστικό που θα είναι απαραίτητο όταν και τα ίδια γίνουν γονείς, αψηφώντας τα φυλετικά στερεότυπα και επιλέγοντας ελεύθερα το παιχνίδι που τους δίνει χαρά.

Αυτός, για παράδειγμα, είναι ο Winston με την κούκλα του Winston Jr. O 5χρονος είναι τρίδυμος με δύο κορίτσια και έχει συνηθίσει από πολύ νωρίς να παίζει μαζί τους με κούκλες.

Η κούκλα μπορεί να βοηθά ένα παιδί να βρει την ταυτότητά του.Το μαθαίνει τι σημαίνει να είσαι καλός μπαμπάς.Μορφή κούκλας μπορεί να έχει και ένας υπερήρωας.Αυτός ο 16χρονος με αυτισμό κοιμάται μόνο με τις κούκλες και την γάτα του.Ο Griffin μπορεί να κάνει ένα σπίτι άνω κάτω, αλλά κάθε φορά που ακούει το μωρό του να κλαίει, τρέχει για να το αγκαλιάσει.Αυτός ο 6χρονος λατρεύει οτιδήποτε φανταχτερό και έχει μια συλλογή από κούκλες, με τις οποίες παίζει συχνά.Όταν αγαπάς τα μωρά… φαίνεται!Ο 5χρονος Andy ζήτησε μια κούκλα-αγόρι, για να παίζει με τις αδερφές του.Όταν θες να γίνεις παιδίατρος, χρειάζεσαι μια κούκλα για εξάσκηση.Ο μικρούλης Owen ετοιμάζεται να γίνει μεγάλος αδερφός.Και αυτός εδώ έχει «κόλλημα» με τις Barbie, κυρίως τις γοργόνες.

Πηγή: huffingtonpost.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v