5 πανεύκολα σπιτικά παγωτά σε ξυλάκι

5 πανεύκολα σπιτικά παγωτά σε ξυλάκι

Ένα μπλέντερ και μία φόρμα για παγωτό ξυλάκι είναι τα βασικά gadgets που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε σπιτικό παγωτό σε ξυλάκι που λατρεύουν τα παιδιά! Δείτε παρακάτω πέντε πανεύκολες συνταγές με φρούτα, γιαούρτι, δημητριακά και Nutella που δεν θα νιώθετε καμία ενοχή να απολαμβάνετε εσείς και τα παιδιά, ακόμα και σε καθημερινή βάση.

Γιαούρτι με φρούτα

(πηγή: Dessert For Two)

Τι θα χρειαστείτε:

1 κούπα γιαούρτι

3-4 κ.σ. σιρόπι αγαύης

Μια χούφτα φράουλες, δαμάσκηνα ή ό,τι άλλο φρούτο θέλετε

2 κ.γ. λάδι

2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη

Τι θα κάνετε:

Καταρχάς προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε τα φρούτα σε λαδόκολλα, ρίξτε τους το λάδι και τη μαύρη ζάχαρη και ανακατέψτε, ώστε να πάνε παντού. Ψήστε τα για 20-25 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους, με προσοχή, όμως ώστε να μην καούν.

Έπειτα, σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με το σιρόπι αγαύης –δοκιμάστε και αν θέλετε προσθέστε περισσότερο σιρόπι.

Στις φόρμες παγωτού, βάλτε στρώσεις φρούτων και γιαουρτιού και καταψύξτε για 4-5 ώρες.

Nutella-γιαούρτι παρφέ

(πηγή: Baking A Moment)

Τι θα χρειαστείτε:

1 κούπα γιαούρτι με γεύση βανίλια

1 κούπα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα (π.χ. φράουλες και μπανάνα)

½ κούπα Nutella

½ κούπα δημητριακά granola

Τι θα κάνετε:

Βάζετε εναλλάξ μικρές ποσότητες από το κάθε υλικό στις φόρμες του παγωτού. Ξεκινήστε με την granola, συνεχίστε με τη Nuntella, τα φρούτα, το γιαούρτι και επαναλάβετε. Κλείστε τις φόρμες και καταψύξτε για ένα ολόκληρο βράδυ. Για να ξεκολλήσει εύκολα το παγωτό από τη φόρμα, καταβρέξτε την για μερικά δευτερόλεπτα με καυτό νερό.

Πεπόνι και φράουλα

(πηγή: Chocolate and Carrots)

Τι θα χρειαστείτε (για 10 ξυλάκια):

5 κούπες πεπόνι κομμένο σε κομματάκια

5-7 φράουλες, κομμένες σε κομμάτια

Τι θα κάνετε:

Στις φόρμες του παγωτού μοιράστε τα κομματάκια της φράουλας. Λιώστε το πεπόνι στο μπλέντερ και μοιράστε το μείγμα στις φόρμες πάνω από τη φράουλα. Κλείστε τις φόρμες με τα ειδικά καπάκια και καταψύξτε για τουλάχιστον 4 ώρες.

Φράουλα και ροδάκινο

(πηγή: Chew Town)

Τι θα χρειαστείτε (για 8 ξυλάκια):

150γρ. φρέσκιες φράουλες, χωρίς τα κοτσάνια

2 ώριμα ροδάκινα

10 μεγάλα φύλλα μέντας

3 κ.σ. σιρόπι ζάχαρης *

1 ½ κούπα κρύο νερό

Τι θα κάνετε:

Βάλτε τις φράουλες, μία κουταλιά σιρόπι και μισή κούπα νερό στο μπλέντερ και αναμείξτε μέχρι το μείγμα να γίνει εντελώς ομοιόμορφο. Χύστε το στις φόρμες παγωτού, έτσι ώστε να γεμίσουν κατά το 1/3. Κλείστε τις και βάλτε τις στην κατάψυξη για 15 λεπτά μέχρι η πρώτη στρώση της φράουλας να παγώσει.

Καθαρίστε το μπλέντερ και βάλτε μέσα τα ροδάκινα, τη μέντα, το υπόλοιπο σιρόπι και το υπόλοιπο νερό. Αναμίξετε μέχρι το μείγμα να γίνει εντελώς ομοιόμορφο και περιχύστε το στις φόρμες, πάνω από τη φράουλα. Καταψύξτε για 4-5 ώρες και… απολαύστε!

*Για το σιρόπι βάλτε ίση ποσότητα ζάχαρης και νερού σε ένα κατσαρολάκι και βράστε ανακατεύοντας, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει εντελώς. Στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει.

Αβοκάντο-σοκολάτα

(πηγή; The Little Epicurean)

Τι θα χρειαστείτε:

3 ώριμα αβοκάντο (μεσαίου μεγέθους)

1 ½ κούπα γάλα

4 κ.σ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα

Λίγο σιρόπι ή σιρόπι αγαύης

120γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Τι θα κάνετε:

Σε ένα μπλέντερ αναμείξτε το αβοκάντο, το γάλα και το συμπυκνωμένο γάλα. Δοκιμάστε και αν δεν είναι αρκετά γλυκό για τα γούστα σας απλά προσθέστε λίγο σιρόπι (αγαύης ή ζάχαρης). Μοιράστε το μείγμα στις φόρμες παγωτού μέχρι σχεδόν να γεμίσουν. Βάλτε ένα αλουμινόχαρτο πάνω από τις φόρμες και μετά κλείστε με το καπάκι. Τοποθετήστε το ξυλάκι μετά το καπάκι, αφήνοντας μόνο το αλουμινόχαρτο και καταψύξτε για τουλάχιστον 3 ώρες.



Για το ντιπ σοκολάτας, λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφήστε την λίγο να κρυώσει. Μετά το 3ωρο, βουτήξτε μέσα στη σοκολάτα ένα-ένα τα ξυλάκια και σερβίρετε.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v