Σπιτικό παγωτό σοκολάτα σε 5 κολασμένες συνταγές!

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα σε 5 κολασμένες συνταγές!

Το καλοκαίρι είναι συνδυασμένη με τα παγωτά. Παρά την όποια προσπάθεια καταβάλουμε να μην πάρουμε πολλές θερμίδες, προκειμένου να διατηρούμε μια όμορφη σιλουέτα στην παραλία, δεν γίνεται αν αντισταθούμε στην θέα και κυρίως στη γεύση των παγωτών! Σας δίνουμε πέντε προτάσεις για να φτιάξετε παγωτό σοκολάτα στο σπίτι με διαφορετικό αλλά εξαιρετικά νόστιμο τρόπο.

Παγωτό παρφέ σοκολάτας του Παρλιάρου

Υλικά:

250 γρ. γάλα 
200 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγού
400 γρ. κουβερτούρα 
500 γρ. κρέμα γάλακτος 
600 γρ. ψιλοκομμένα γλυκά του κουταλιού
Σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Φτιάχνετε μία κρεμ ανγκλέζ: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το γάλα. Ανακατεύετε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα. Την τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και πριν αρχίσει να βράζει, δηλ. στους 84-85ºC, κατεβάζετε από τη φωτιά και το αδειάζετε σε άλλο σκεύος για να μην μείνει στη ζεστή κατσαρόλα και ψηθεί το αυγό.

Ρίχνετε τη λιωμένη κουβερτούρα, ομοιογενοποιείτε πολύ καλά και αφήνετε έως ότου η θερμοκρασία του μείγματος πέσει στους 35οC. Ενσωματώνετε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά, προσθέτετε και τα γλυκά του κουταλιού καλά στραγγισμένα και αδειάζετε το μείγμα σε μία φόρμα μεταλλική. Την τοποθετείτε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες τουλάχιστον. Μπορείτε να ρίξετε από πάνω σιρόπι σοκολάτας. 

Συνταγή: 24fit.gr

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα με μπισκότα

Υλικά:

200 γρ. μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
395 γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
600 ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
220 γρ. απλά μπισκότα σοκολάτας σπασμένα σε κομμάτια

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος στον φούρνο μικροκυμάτων σε πλήρη ισχύ για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας με ένα μεταλλικό κουτάλι κάθε 30 δευτερόλεπτα μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αφήστε τη για 5 λεπτά να κρυώσει.

Με το μίξερ χτυπήστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί για 3-5 λεπτά μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές. Σιγά σιγά προσθέστε την κρύα λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέστε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατέψτε. Χύστε το μείγμα σε ένα μπολ χωρητικότητας 8 φλιτζανιών. Καλύψτε το μπολ σας με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη για μια νύχτα μέχρι να παγώσει καλά. Σερβίρετε.

Συνταγή: queen.gr

Παγωτό σοκολάτα με πορτοκαλοπίπερο

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αβγά
1 κ.γ. κορν φλάουρ
1/2 φλ. γάλα φρέσκο
1 φλ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. κακάο σκόνη
1 κ.γ. βανίλια υγρή
120 γρ. κουβερτούρα 70%
1/2 κ.γ. πορτοκαλοπίπερο

Eκτέλεση:

Χτυπάτε τη ζάχαρη, τα αβγά και το κορν φλάουρ με το μίξερ χειρός μέχρι να ενωθούν. Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κακάο και τη βανίλια σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτετε σιγά σιγά το μείγμα των αβγών και ανακατεύετε συνεχώς.

Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να γίνει ομογενής η κρέμα. Σουρώνετε και τη βάζετε σε μπολ. Το σκεπάζετε και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για 5 ώρες. Ενδιάμεσα, βγάζετε το παγωτό 4-5 φορές και το χτυπάτε καλά. Το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει για 10-12 ώρες περίπου. Σερβίρετε με το πορτοκαλοπίπερο.

Συνταγή: thecookbook.gr

Παγωτό σοκολάτα με Nutella

Υλικά:

250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
230 ml γάλα εβαπορέ
160ml γάλα ζαχαρούχο
2 βανίλιες σε σκόνη
70 γρ. κακάο
50 γρ. Nutella

Εκτέλεση:

Στο κάδο του μίξερ ρίξτε την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και χτυπήστε με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) στη μεσαία ταχύτητα για 2΄μέχρι να αφρατέψει. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ. Βάλτε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ, το κακάο και χτυπήστε για 2'.

Προσθέστε τη Nutella και χτυπήστε για ακόμα 1΄. Ρίξτε ξανά στο κάδο του μίξερ το μείγμα της κρέμας γάλακτος και χτυπήστε με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα για 1΄. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και σκεπάστε το με διάφανη μεμβράνη.

Βάλτε το στην κατάψυξη για 2 ώρες. Στη συνέχεια βγάλτε το μείγμα από την κατάψυξη και ρίξτε το στην παγωτομηχανή και φτιάξτε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Αδειάστε το παγωτό σε μια μεταλλική ορθογώνια φόρμα. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το παγωτό στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Συνταγή: boro.gr

Παγωτό σοκολάτα με μέλι και αβοκάντο

Υλικά:

1 1/2 φλ. γάλα κατσικίσιο ή γάλα αγελάδας ή γάλα καρύδας
1/4 φλ. βιολογική κρέμα γάλακτος ή γάλα
1/2 φλ. αβοκάντο
1/4 φλ. κακάο σκόνη ή ωμό κακάο
1/4 φλ. μέλι
2 κουταλάκια εκχύλισμα ή ¼ κουταλάκι φυσική βανίλια

Εκτέλεση:

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιείτε, να γίνουν κρέμα (να μη μείνουν κομμάτια από το αβοκάντο). Αν δεν έχετε δυνατό μπλέντερ και μείνουν κομμάτια από το αβοκάντο, περάστε το μείγμα από ένα σουρωτήρι για να αποκτήσει ομοιογένεια.

Βάζετε το σοκολατένιο μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μπορείτε να το καταναλώσετε αμέσως, ή να το βάλετε σε ένα γυάλινο σκεύος και να το διατηρήσετε στην κατάψυξή σας. Για να το σερβίρετε, χρειάζεται να το βγάλετε από την κατάψυξη για λίγη ώρα για να ξεπαγώσει.

Συνταγή: realfamilyfood.com

v