Πολύτιμα μυστικά μπουγάδας από 5στερα ξενοδοχεία

Πολύτιμα μυστικά μπουγάδας από 5στερα ξενοδοχεία

Έχετε προσέξει πόσο αφράτες κι απαλές είναι οι πετσέτες στα ξενοδοχεία και πόσο κατάλευκα είναι τα σεντόνια και τα τραπεζομάντηλα; Ίσως το έχετε αποδώσει σε διαρκείς αγορές νέων κλινοσκεπασμάτων, λευκών ειδών κ.λπ., αλλά όχι: τα ξενοδοχεία –και ιδίως τα καλά- ξέρουν πώς να βάλουν μια σωστή μπουγάδα. Τα μυστικά των ειδικών στην μπουγάδα εβρέθησαν κι είναι στη διάθεσή σας:

Μην «φορτώνετε» το πλυντήριο

(Photo: brightside.com)

Ιδανικά, το πλυντήριο πρέπει να γεμίζει κατά 80% κι όχι εντελώς. Γεμίζοντας τον κάδο του εντελώς ή –ακόμη χειρότερα- υπερφορτώνοντάς το, μειώνετε την αποτελεσματικότητα της πλύσης. Οι ειδικοί συνιστούν ν’ αφήνετε λίγο χώρο ανεκμετάλλευτο, για να πλυθούν όλα καλύτερα αλλά και για να μειώσετε την πιθανότητα φθοράς ρούχων, σεντονιών κ.λπ.

Η σωστή θερμοκρασία



Σύμφωνα με τους ειδικούς της μπουγάδας των ξενοδοχείων –που, αν μη τι άλλο, ξέρουν να διατηρούν σαν καινούρια τα λευκά είδη- πρέπει να προτιμάμε τις πλύσεις στους 40 ή τους 60 βαθμούς. Αυτή θεωρείται η κατάλληλη θερμοκρασία για την απολύμανση των βαμβακερών, αλλά και για την αφαίρεση λεκέδων. Το κρύο νερό δεν σκοτώνει τα βακτήρια, ενώ το πολύ ζεστό καταστρέφει τα υφάσματα.

Μαλακτικό στις πετσέτες: Ναι ή όχι;



Ενώ τα μαλακτικά δίνουν φρέσκια κι απολαυστική μυρωδιά στα ρούχα, δεν πρέπει να τα προτιμάμε όταν πλένουμε πετσέτες, αφού κάνουν το ύφασμά τους να «μαζεύεται» και τις σκληραίνουν. Για να αποφύγουν αυτό το πρόβλημα, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν λευκό ξύδι. Μια δόση 80 έως 100 γραμμαρίων αρκεί για να μαλακώσει τις πετσέτες σας και να τις κάνει σαν καινούριες.

Aντιμετωπίζοντας τους λεκέδες

  • Για φρέσκους λεκέδες από λάδι: πασπαλίστε με ταλκ τον λεκέ, αφήστε το να απορροφήσει το λάδι, τινάξτε το και τρίψτε με λίγο απορρυπαντικό το σημείο. Βάλτε το στο πλυντήριο κανονικά και ο λεκές θα εξαφανιστεί.

  • Για λεκέδες από ιδρώτα στα άσπρα: οι ειδικοί συστήνουν πρόπλυση με οποιοδήποτε απορρυπαντικό και, στη συνέχεια, μια κανονική πλύση με λίγη χλωρίνη.

  • Για λεκέδες από καφέ και κρασί: μουλιάστε τα ρούχα σε νερό με αλάτι (μια κουταλιά της σούπας για κάθε λίτρο νερό) για μια ώρα και στη συνέχεια, πλύνετε τα κανονικά.

  • Για επίμονες μυρωδιές και «κιτρινίλες»: η θαυματουργή μαγειρική σόδα συνιστάται γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Απλώς προσθέστε μαγειρική σόδα στη σκόνη πλυντηρίου σε αναλογία 1 προς 2.


Στέγνωμα



Σύμφωνα με τους επαγγελματίες των ξενοδοχείων, το καλύτερο στέγνωμα είναι το φυσικό, στον ήλιο. Αν, ωστόσο, έχετε στεγνωτήριο, τότε προτείνουν να βάζετε σε κάθε χρήση μία μπάλα του τένις στον κάδο, για να γίνονται οι πετσέτες πιο αφράτες.

Πηγή: brightside.com

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v