«Είσαι η πιο μεγάλη κι η πιο όμορφη έκπληξη της ζωής μου»

«Είσαι η πιο μεγάλη κι η πιο όμορφη έκπληξη της ζωής μου»

Το χάος της καθημερινότητας, οι ανούσιες συγκρούσεις και ο χρόνος που δεν έχουμε, συχνά μας κάνουν να ξεχνάμε όλους τους λόγους που αγαπήσαμε τον άνθρωπο που διαλέξαμε να είναι στο πλάι μας. Αυτή η μαμά, γράφει μερικές συγγνώμες και πολλά ευχαριστώ στον άντρα της, που είναι η μεγαλύτερη κι η πιο όμορφη έκπληξη της ζωής της.

«Αγαπημένε μου,

Καμιά φορά όλα είναι χαοτικά και δύσκολα και ζούμε σαν μέσα σε ανεμοστρόβιλο. Ο χρόνος περνάει και φεύγει κι εγώ ξεχνάω να σε δω ουσιαστικά.

Όταν σταματάω για λίγο και το προσέχω, βλέπω την πίεση της ζωής, τις διαδικασίες που σε έκαναν μεγαλύτερο, δυνατότερο και σοφότερο. Είσαι ο ίδιος άνθρωπος μ’ αυτόν που παντρεύτηκα, αλλά ταυτόχρονα είσαι και διαφορετικός. Έχουμε μεγαλώσει μαζί.

Είμαι περήφανη γι’ αυτό που είσαι και γι’ αυτό που έγινες.

Σε ‘χω δει στα καλύτερά σου και στα χειρότερά σου. Με ‘χεις δει στα καλύτερά μου και στα χειρότερά μου. Έχουμε “καταστραφεί” μαζί και εξακολουθούμε να αγαπιόμαστε –αυτό μας έχει ενώσει.

Καμιά φορά περιμένω από ‘σένα τα πάντα. Όταν αγχώνομαι ή στεναχωριέμαι, σε κοιτάζω επιθετικά αν πεις το λάθος πράγμα. Αλλά, ούτως ή άλλως, δεν υπήρχε τίποτα σωστό να πεις. Το πρόβλημά μου είναι απέναντι στον εαυτό μου, όχι μαζί σου.

Συγγνώμη που, μέσα στον καθημερινό χαμό, σου δίνω τον χειρότερό μου εαυτό αντί για τον καλύτερο –συχνότερα απ’ όσο θέλω να παραδέχομαι.

Σήμερα, κάθε μέρα, θέλω να ξέρεις:

Είσαι ο αγαπημένος μου.

Είσαι ο αγαπημένος μου άνθρωπος, όταν χρειάζομαι στήριξη. Αν πρόκειται να ξυπνήσω το πρωί  με πρησμένα μάτια, επειδή έκλαιγα όλη τη νύχτα, θέλω να είμαι μαζί σου. Αν πρόκειται να παιδευτώ, αν πρόκειται να αποτύχω ή να διαλυθώ, δεν υπάρχει κανείς που να θέλω περισσότερο δίπλα μου από ‘σένα.

Είσαι ο αγαπημένος μου άνθρωπος, όταν θέλω να περάσω καλά. Δεν θέλω να σκαρφαλώσω σε βουνά με κανέναν άλλον ούτε να μπω σε αεροπλάνο ούτε να κάνω παιδιά. Δεν υπάρχει κανείς που θα προτιμούσα να πάω μαζί του στο τρομακτικό άγνωστο. Είσαι ο άνθρωπός μου, το σπίτι μου και θα πήγαινα οπουδήποτε μαζί σου. (Εκτός από το διάστημα και το bungee jumping, γιατί… όχι!)



Είσαι ο αγαπημένος μου άνθρωπος να γελάω. Λατρεύω να βλέπω αστείες ταινίες μαζί σου και να κοροϊδεύουμε μαζί τους κακούς ηθοποιούς και τα κακά σενάρια. Είσαι ο αγαπημένος μου άνθρωπος να με πειράζει και δεν θα ‘θελα να πειράζω κανέναν άλλο εκτός από ‘σένα.

Είσαι ο αγαπημένος μου άνθρωπος να κλαίω. Όταν κλαίω μαζί σου, δεν νιώθω ότι πρέπει να είμαι όμορφη ή πεντακάθαρη. Είμαι όπως είμαι, με τη μάσκαρα να τρέχει στο πρόσωπό μου και δεν πειράζει. Δε θέλω να σκουπιστώ ούτε να συγκρατηθώ. Με ξέρεις καλά και δεν έχω πρόβλημα να με δεις άσχημη.

Είσαι ο αγαπημένος μου άνθρωπος να μεγαλώνω παιδιά. Βάζουμε τα δυνατά μας να τα μεγαλώσουμε, μ’ όλη μας την καρδιά και το πάθος, χωρίς να έχουμε ιδέα τι κάνουμε. Δυσκολευόμαστε και νομίζουμε ότι κάνουμε περισσότερα λάθη παρά σωστά, αλλά συνεχίζουμε να τ’ αγαπάμε και να τα καθοδηγούμε όπως και να ‘χει.

Κάνεις πολύ καλή δουλειά. Είμαι τόσο περήφανη που έγινες τέτοιος μπαμπάς.

Είσαι ο καλύτερος μπαμπάς για τα παιδιά μας και ξέρω χωρίς καμία αμφιβολία, ότι κι εκείνα έτσι νιώθουν.

Είσαι η καλύτερή μου έκπληξη. Ήξερα ότι θα παντρευόμουν κάποιον που αγαπούσα και θαύμαζα, αλλά δεν ήξερα σε τι είδους άνθρωπο θα εξελισσόταν.

Δεν ήξερα τι είδους πατέρας θα γινόσουν ή τι είδους σύντροφος θα ήσουν στις καλές και στις κακές στιγμές. Δεν ήξερα πώς θα αγκάλιαζες τα παιδιά σου την πρώτη μέρα της ζωής τους. Δεν ήξερα πώς θα αντιμετώπιζες τις οικονομικές δυσκολίες και δεν ήξερα πώς θα μου κρατούσες το χέρι ακόμη κι όταν θα ήμασταν τσακωμένοι. Δεν ήξερα πώς θα χτένιζες τις κόρες σου ή πώς θα τις μάθαινες να δουλεύουν σκληρά για τα όνειρά τους.

Δεν ήξερα, αλλά είμαι τόσο ευγνώμων που σε διάλεξα.

Ξέρω ότι αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου, όμως άφησέ με να σου πω κάτι: τα ‘χεις πάει πολύ, πολύ καλά. Τα ‘χεις πάει απίστευτα καλύτερα απ’ αυτό που περίμενα.

Είσαι η καλύτερη κι η πιο αγαπημένη μου έκπληξη.

Σ’ αγαπάω,

Η γυναίκα σου.»

Πηγή: wonderoak.com

v