5 φάρμες για να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στη φύση

5 φάρμες για να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στη φύση

Τα παιδιά των πόλεων δυστυχώς δεν έχουν  συχνά την ευκαιρία να χαίρονται τη φύση, τα ζώα και το πράσινο. Τώρα, που οι διακοπές έχουν τελειώσει και η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στα θρανία έχει αρχίσει, μπορείτε να οργανώσετε μία μονοήμερη που τα παιδιά θα θυμούνται για πάντα. Σ’ αυτές τις 5 φάρμες που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα, θα ζήσετε οικογενειακώς μια ξεχωριστή, καταπράσινη εμπειρία.

Οικολογικό Αγρόκτημα Διαμάντι

Στον Τύμβο του Μαραθώνα, όχι πολύ μακριά από την πρωτεύουσα, θα συναντήσετε το οικολογικό αγρόκτημα-φάρμα Διαμάντι. Εκεί, εκτός του ότι κάποιες μέρες θα έχετε την ευκαιρία να χαζέψετε και ζωάκια, θα μπορέσετε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, φρούτα ακόμα και γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τη βόλτα, την επαφή τους με τα ζώα αλλά και με τα δεντρόσπιτα και τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχουν φτιαχτεί ειδικά για τους μικρούς επισκέπτες.



Ο χώρος παραμένει ανοιχτός τα Σαββατοκύριακα από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Η είσοδος στο αγρόκτημα είναι δωρεά. 

Μάθετε περισσότερα μέσω Facebook ή στο τηλέφωνο 2294067866.

Διεύθυνση: Θησέως 2 και Aγίας Παρασκεύης, Τύμβος – Μαραθώνα.

The Ranch στο Σοφικό Κορινθίας 

*Φωτογραφία: booking.com

Απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από την Αθήνα, όμως αξίζει να οδηγήσετε λίγο πιο μακριά για μια ξεχωριστή μονοήμερη που θα θυμάστε οικογενειακώς. Εκεί, μπορείτε να κάνετε βόλτα στη φάρμα και να δείτε από κοντά μερικά από τα «κλασικά» ζώα της, όπως πρόβατα και αγριογούρουνα αλλά και πιο ασυνήθιστα, όπως παγώνια και ελάφια. Επιπλέον, στον χώρο της φάρμας μπορείτε ακόμα και να περιποιηθείτε τα 25 άλογα και τα πόνυ που βρίσκονται στον χώρο.

Για τους ιδιώτες, το Ranch ανοίγει από το δεύτερο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (δηλαδή 9-10/9) ενώ η είσοδος ανέρχεται στα 6 ευρώ ανά άτομο για την είσοδο (τα παιδιά μέχρι 3 ετών μπαίνουν δωρεάν) και κάποιες δραστηριότητες, όπως η περιήγηση με το τρενάκι, η βόλτα με το άλογο και η άμαξα και η χρήση των γηπέδων, από τις 10.00 έως τις 17.00. Για συγκεκριμένες εκδηλώσεις, η τιμή μπορεί να διαφέρει. Περισσότερες πληροφορίες και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες, θα βρείτε εδώ.

*Φωτογραφία: corinthiajobs.gr

Επικοινωνήστε με το ranch στο Facebook ή στο τηλέφωνο 2741093800.

Διεύθυνση: The Ranch, Σοφικό Κορινθίας.

Λακκαγκίνη στα Κιούρκα

Σε έναν ξεχωριστό χώρο που συνδυάζει τα πάντα για μια ευχάριστη οικογενειακή εξόρμηση, θα έχετε την ευκαιρία να περιπλανηθείτε μέσα στο πράσινο και να χαζέψετε συνηθισμένα και ασυνήθιστα ζωάκια, όπως καγκουρό, λάμα και παπαγάλους. Σημειώνεται ότι η περιήγηση στον χώρο του Λακκαγκίνη γίνεται αποκλειστικά με την ευθύνη των γονιών. Μετά τη βόλτα σας, μπορείτε να «τσιμπήσετε» κάτι στο εστιατόριο του χώρου ενώ και τα μικρά σας παίζουν στην παιδική χαρά και τον παιδότοπο.

Διεύθυνση: Λακκαγκίνη, Αγίας Τριάδος, Αφίδνες Αττικής.



Περισσότερες πληροφορίες θα μάθετε στο τηλέφωνο 2295022805 ή στο Facebook εδώ

*Ο χώρος ανοίγει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ.

Τρελή φάρμα

Αν θέλετε να δείτε πώς πραγματικά είναι η ζωή στη φάρμα, η Τρελή Φάρμα που βρίσκεται στον Αυλώνα θα σας χαρίσει μια ξεχωριστή εμπειρία. Μπορείτε να δείτε από κοντά όλα τα ζώα ελευθέρας βοσκής, να οργανώσετε και να απολαύσετε ένα πικ-νικ κάτω απ’ τα πλατάνια και να απολαύσετε την ψημένη στον παραδοσιακό φούρνο της γιαγιάς, πίτσα (με έξτρα χρέωση) και να συνομιλήσετε με τους ανθρώπους της φάρμας για να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο ζωής τους εκεί.

Η είσοδος στη φάρμα είναι προς το παρόν, δωρεάν. Καλό θα είναι να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τους ανθρώπους της φάρμας στο 6982702872 για να κλείσετε το ραντεβού σας στον χώρο.

«Μια φορά και έναν καιρό»

Στο βιωματικό πάρκο «Μια φορά κι έναν καιρό», τα πιτσιρίκια θα παίζουν με τις ώρες στο πράσινο ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς είναι ένας στάβλος με ζώα (ταύρους, παγώνια, πόνι, κουνέλια κ. ά.) και να θαυμάσουν τα ελάφια που βρίσκονται στον ειδικά περιφραγμένο χώρο. Στο τέλος, μπορείτε να χαλαρώσετε στην καφετέρια του χώρου ενώ τα παιδιά «ξεδίνουν» στην παιδική χαρά και το τραμπολίνο. Για τις υπόλοιπες αθλητικές και μη, δραστηριότητες του πάρκου, μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω της σελίδας του στο Facebook.

Ο χώρος μένει ανοιχτός από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 12 μ.μ. Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους, ειδικές χρεώσεις υπάρχουν σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπως τα πάρτι, οι εκδηλώσεις και οι ομαδικές εκδρομές. 



Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο τηλέφωνο 2295029933.

Διεύθυνση: Παναγίας Γρηγορούσης, Αυλώνα.

v